Amalian Helmiä

18. syyskuuta 2013

Virkaten pojalle


Viikko sitten mammojen kässäkerhossa sain alulle tämän neuletakin pojalle ja seuraavana iltana piti virkata se loppuun. Napit sain kuitenkin hommattua takkiin vasta eilen ja kun innostuin virkkaamaan vielä lätsän piti siihen hakea ohimolle somisteeksi vielä samanlainen nappi. Nappian en vaan saanut vielä ommeltua kiinni, kun kauppareissulle asu puettiin päälle.



Onnistuu tällaiselta "ei käsityöihmiseltäkin"
Novitan keloa meni kaksi kerää takkiin ja puolikas lakkiin. Malli ilman ohjetta virkkailin, mutta näitähän on blogit pullollaan, joku on varmaan ohjeenkin kirjannut. Tuota keloa ei muuten valmisteta enää :/ 


8 kommenttia:

  1. Ihastelin näitä mielessäni, kun törmättiin sillon yks aamu lapsia kuskatessa. Ihana setti! Minä en oo kässäkerhossa aloitettua työtä ehtiny jatkaa, vaikka se tuossa kutsuu mua houkuttelevasti joka ilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minähän sitten siellä kässäkerhossa niin uppoudui hommaan, että meinas ihan mennä "muihin maailmoihin" ja tärekein eli höpöttely ihan unohtua :)

      Poista
  2. On kyllä ihana neuletakki!! Minä aika paljonkin käsitöitä tekevänä en kyllä moista osaisi ilman ohjetta tehdä!!! Laittaisitko jonkinsortin ohjetta tänne? Yritin googlettaa, mutta ei oikein tullut vastaavia neuletakkeja. Minkä kokoisella koukulla teit? Ja laitahan jatkossakin näitä aikaansaannoksiasi tänne näytille, tulee itsellekin aina melkoinen inspis askarteluihin ja käsitöihin, kun näkee toisten upeita juttuja :) Terveisin "saman kylän tyttö"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mää löysin jotain tasokuvia neuletakkivirkaten kuva haulla. Öhöm, miten osaisin neuvo. Virkattiin kuitenkin alhaalta ylös. Kainaloihin asti sellasta "lappua" - suorakaide. Sitten virkkasin virkkasin etukaitaleet ja takaosat olkapäihin asti - jäi siis hihan suut. Olkavarret virkkasin umpeen noin puoleen väliin - jäi pään aukko. sitten vaan putkena hihat - kavensin silmämääräisesti sopivaksi. Sitten kauluksen, joka lähti toisesta etukappaleesta takakappaleen kautta toiseen etukappaleeseen. Kauluksen olisi voinut hupuksi asti tehdä. Sitten vielä siistin reunat virkkaamalla kaikkiin reunoihin vielä kaksi kierrosta ----- tooosi epäselvä selvitys.

      Poista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!