Amalian Helmiä

12. syyskuuta 2014

Koululaisen mekkoja


Ei asusta meillä enää pikku prinsessoja. Molemmilla tytöillä on ollut noin kaksi - kolme vuotiaana prinsessa vaihe. Ostin taannoin kaverin tytön vanhan pinkin sifonki - tylli mekon ja se oli kovassa käytössä kotona molemmilla tytöillä. Se kesti pesua ja käyttöä toisin, kuin oikeat roolivaatteet. Lopulta möin sen vielä kirppiksellä (tyhmä minä olisi muistoksi pitänyt jättää) ja ties jollakin tytöllä ollut vielä juhlissakin.
Nyt on lempimekot hieman muuttaneet tyyliä. Tällä hetkellä ovat kovassa käytössä The Brandin, Metsolan, Vimman ja Ebben mekot. Mekkojen täytyy olla lyhyet, että menevät tarvittaessa ulkkareiden alle tai päälle.
Tänäänkin mentiin kouluun tuossa Vimman mekossa. Alle vain keltaiset leggarit ja musta trikoopaita.
Pidetäänkö teillä vielä mekkoja?

16 kommenttia:

 1. Kivan näköisiä mekkoja! Meillä pienempi neiti harvemmin mitään muuta käyttääkään kuin mekkoja. Isompi harvemmin.
  Mukavaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuollaisia koululaismekkoja - ei rimpsuja jne ;)

   Poista
 2. Meillä mekot on kovassa käytössä, niin helppoja vetästä päälle ja sukkikset ja leggarit sit vaan jalkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat kyllä niin käteviä tytöillä heti vastasyntyneestä asti

   Poista
 3. Tuo Metsolan mekko on kiva, aikuisellekin sopisi 😉, onko ostettu vastikään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin tuota kangasta ja ajattelin itelle siitäjotain surauttaa.Ostin elokuussa, mutta oli kesän jämiä- kannattaa kurkata verkkokauppaan jos siellä vielä olisi

   Poista
 4. Kauniita mekkoja! Missäköhän iässä mekkojen käyttö loppuu/ vähenee? Mukavaa päivää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se käyttö vähentynyt, mutta ite ole vieläkin kova mekkotyttönen ;) nytkin töissä mekossa

   Poista
 5. Meillä eskarilainen käyttää vielä mekkoja ja tunikoita mielellään. Neljäs luokkalainen ei todellakaan. Vain farkut tai kollarit kelpaa. Muistelen että kaikilla meidän tytöillä(4kpl) mekkojen käyttö loppui kouluikään. Harmi, kun minusta ne olis niin kivoja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvella toppisten kanssa eivät juuri käytä mekkoja, kun ovat välkillä niin hankalia, kun täytys survoa housuun, mutta muutoin kyllä ja kotona pidetään koti vaatteena. Onneksi noita mekkojakin löytyy moneen lähtöön. Nyt pistin just vielä sopivia miikkarin mekkoja ja muita räväkämpiä kirppis kassiin vaikka vielä olisivat sopineet, kun eivät kelpaa.

   Poista
 6. Meillä tyttö rakastaa mekkoja. Juhliin vielä pukeutuu mielellään niihin tylleihinkin, vaikka koulussa tyyli onkin toinen. Salaa toivon ettei ihan heti mekoista luovukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on tyllit käytössä - voihan jalkaa vetäistä vastapainoksi vaikka tennarit ;)

   Poista
 7. Kivoja mekkoja! Pakko yhtyä edellisiin kommenttehin siinä, että mekot ovat IN! Ainakin meillä tytöt ovat selvinneet vastasyntyneestä tähän päivään tosi kätevästi mekko + sukkikset tai leggarit kombolla. Se on mun mielestä kätevin "tyyli" myös vauvoilla, joskin konttausiässä helmat tahtoo jäädä vähän polvien alle, mutta vaipanvaihto sujuu sutjakkaasti jne... :) Tämän mekkoasian suhteen meitä on niin kovin erilaisia vanhempia - kun me käytetään paljon mekkoja arkena, niin se meidän arkimekko on jonkun toisen vähemmän mekkoja käyttävän JUHLAMEKKO. Olen huomannut tämän omassakin pukeutumisessa... :D Mites siellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minhän en ole "kiiltävien" mekkojen ystävä vaan johonkin aikaan oli esimerkiksi riihipeikon mekot in ja monesti käytetty juhlissa vertbaudetin mekkoja, joten meillä voi ollu kyllä juhlassa jonkun toisen arkimekko. mutta on meillä ollut päiväkodissa joskus tylliä päällä,

   Poista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!