Amalian Helmiä

27. syyskuuta 2014

Säilytystilan maksimointiTästä pitäisi alkaa säilytystilan maksimointi tai paremminkin järkevöinti (korvataan entisiä epäkäytännöllisiä paremmilla), sekä samalla taloprojektin siirto. Kävimme siis tänään ulkomailla, eli Haaparannan Ikeassa ja hankkimassa mitäpä muutakaan, kun beståå. Katselin kyllä käytettyjäkin ja yksi kiva retrokaappi olisi ollut tarjolla, mutta nyt mennään tilanteesta johtuen siitä mistä aita on matalalin. Toisaalta myös onhan aika järkevää täydentää jo ennestään hyväksi ja muuntautumiskykyiseksi todettua sarjaa.
 Mutta eipä ole ollut ennen noin rankkaa Ikean reissua. Yleensä ne on menneetkin todella kivuttomasti, mutta nyt lähti menemään vinoon siinä vaiheessa, kun poika heräsi tankilla, vajaan puolen tunnin unosten jälkeen, eikä nukahtanut enää. Nuo reissut otetaan yleensä hyvin löysin rantein, enkä harrasta miehen kidutusta vaan ostoslistan mukaan mennään ja hyvin nopeasti suoriudutaan. Paineltiin nytkin oikoreittejä pitkin (joita oli tullut lisää sitten viime kerran) lihapullia syömään.
Mammaa alkoi ärsyttää siinä vaiheessa, kun vahakangasta leikatessani oli selän taakse tasolle jättämäni lastenhengarit kadonneet... no siinä sitten lyllersin väsyneen pojan kanssa vastavirtaan monta osastoa uusia hakemaan ja juuri pahimpaa ryysistä vasten, joka oli vältetty aijemmin sillä oikomisella. Hengarit tarviin välttämättä, jotta saadaan vauvan vaatteille tilaa.
Unta riittikin sitten kotimatkalla ja nyt odottaa monta laatikollista kokoamista. Ikean kalusteiden kokoamisessa ei ole kertaakaan tarvinnut hermoilla, vaan niissä on kokoamissysteemit kehitelty todella loistaviksi - toivotaan , että kaikki sujuu nytkin helposti tuon ison mahani kanssa käkkiessä :)


9 kommenttia:

 1. Joskus vaan vastustaa, vaikka ei pitäisi olla mitään syytäkään! Selvisitte kuitenkin. Pitäisiköhän itsekin alkaa miettimään sitä tosiasiaa,että meitäkin on kohta yksi enemmän ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin vastustaa ja ottaa hermoon ihan pienet jutut :) Nyt on mekin otettu pieni askel kohti vauvavalmiuttu - puuttuu vaan öööö kaikki - vaunut, kaukalo jne.

   Poista
 2. Me ollaan molemmissa raskauksissa käyty Ikeassa noin raskausviikolla 37. Vähän meinasi raskaaksi käydä, mutta ainahan sitä nyt muutaman tunnin Ikeassa lyllertää. :) Vaatekaappeja ja kaikkea muutakin "pientä" tarvittiin. :)
  Miehen veli tuli onneksi kaveriksi, ettei tarvinnut nostella painavia paketteja autoon.
  Ja se tavaroidan kasaaminen. No sanotaanko, että siinä meni aikaa, kun ei meinannut lattialta päästä ylös valtavan vatsan kanssa. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täältä on tuota matkaakin ja meinas molemmista päistä loppumatkasta tuntua mahassa. Mää meinasi vähän liikaa riehaantua noiden paketeiden kanssa, mutta onneksi kaikki aika pieniä. Tuossa jo kokosinkin jo osan, vaikka aluksi meinasin ihan tyystin jättää huomiseen vaan siinä ne meni voicea katsoessa.

   Poista
 3. Meilläki tarkotus mennä Ikeaan joulukuussa, ku oon rv 35. Viimeks taijettii kans käyä iha lopussa. Toivottavasti oon nytki yhtä hyväs kunnos ku Mimiä oottaessa lopussa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää hän oo, kun jossain rv 27 nyt, muttra pitkä istuminen ahistaa. Iän myötä on lantiopohjalihas niin tiukkana, että tahtoo trampata vaikka muuten niin helppo olla.

   Poista
 4. Ulkomailla :D Kovasti jo odottelen kasaamiesi tuotteiden lopputulosta ( mm. Mihin sijoitat,mitä säilytät? ) Miksi siirrätte taloprojektin aloitusta? Mukavaa sunnuntaita!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu'u joskus tyttöjen käsitys ruotsista käsitti vain Haaparannan. Ei meillä alun alkaenkään olleet kovin vahvat aikomukset rakentaa, kun netinenkin hyvä,. Tällä hetkellä rakentamiskustannukset pysyneet samassa ja silti talojen hinnan laskeneet, joten ei ainakaan nyt kannata siihen alkaa, kun entiseenkin mahtuu. Mää rakasta kaiken organisointia ja nauroinkin ikeassa miehelle, että ainakin meidän ostokset oli jämptisti kärryissä ja kassasta selvittiin valtavasta kuormasta huolimatta noin vain :) eli eiköhän postausta tulossa

   Poista
  2. Minäkin odotan postausta säilytystilojen lisäämisestä/ järkevöittämisestä ja ihan niistä bestå -kalusteista, kun niitä samoja asioita ja kalusteita olen itsekin täällä miettinyt! - MY

   Poista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!