Amalian Helmiä

13. helmikuuta 2010

Astioita


Auringon paljastaessa pienimmätkin pölyhiukkaset iskee siivoushimo.
Tulee tarve kurkistaa myös kaappeihin. Astiakaappista pyyhkiessäni pölyjä keksin blogata astioista.
Astioissa minä luotan ajattomuuteen. Siirtyessäni koulunpenkiltä työelämään aloin keräämään "parempaa astiastoa" ja silloin oli vasta arabialta tullut 24H astiasto. Ruokailu astioita meiltä löytyy nyt 12 hengelle ja "kahviastioita" kuudelle - Sillä lainausmerkeissä, että hyvin pian huomattiin ettei ne ole oikein hyviä kahvikuppeina ja hommattiin rinnalle tylsää articaa, mutta tarvittaessa löytyy molemmilta mummoilta tusina kuppeja lainaan. Olen suunnitellut hankkivani rinnalle jotain piristystä esim. Luhdan ala saraa.24-H, valkeaa ja ruskeaa


Kurkkaus kaappiin; (ylhäältä - alas) meillä ei ole muumimukeja, vaan "hupikuppeina" allua aarikalta, lasit - vernaa ja mondoa, ruusuiset pikkukipot kirppikseltä.

Tarjoilla voin myös mummoni perintö arabialla. Taki tarjoilua astioita on myös 24-H.lta ja articalta
aterimina ruokailussa iittalan artik ja kahvilla chippendalea.

Mitä teiltä muilta löytyy? Silloin, kun itse päätin mitä kerätään kaikki keräsi teemaa, kaartiota, citteroa ja muumimukeja. Itse halusin poiketa kavereista ; ).

7 kommenttia:

 1. Hauska postaus. Meillä on ruokalautaset Teemaa valkoisina ja mustina, kahta eri kokoa. Lasit Iittalan Aino Aaltoa ja Kartiota, rusehtavan ja vedenvärisen sävyissä. Sit pienempien käyttöön setti Ikean halpislaseja ja vielä jotain Nalle Puh-laseja. Mukit on Pentikin, samoin kuin osa muusta keittiökeramiikasta; on kulhoja ja maljakoita ja eri kokoisia tarjoilulautasia. On myös kertynyt muumimukeja noin 6-7 kpl ja vielä parittomia karseita halpismukeja, joista ei kuitenkaan henno luopua kun niihin liittyy niin kivoja muistoja. Jaa, ja onhan Teeman kahvimukejakin valkoisina siunaantunut kaappiin. Lapset juo kaakaot joko muumeista tai kamalista kylkiäismukeista, jotka jostain tarttuneet meille. Murokulhot on Teemaa, mustana. Kahvikupit on Pentikin vaniljaa ja siihen sokeriastiat ja muut kakkuvateineen. Savoniaan luotamme ruokailuvälineissä, koska se on jotenkin niin tuttu ja käteensopiva (lapsuuskodistapa tietenkin tuttu...). Myös kakkulapiot jne. on Savoniaa. Aika perushuttua, täytyy myöntää. (Huomasin, että meillä on liikaa astioita ja liian monia eri sarjoja!)

  VastaaPoista
 2. Olen sitä ikäluokkaa, jolta löytyy kotoa ja kavereilta Elegia-aterimet ja Mondon lasit (meillä värinä harmaa)! Kattilatkin oli tuota Elegiaa (vai oliko sillä kattiloissa joku muu nimi?)

  Lautasissa, kahvikupeissa, kulhoissa meillä on Arabian Egoa (valkoisena ja myös vähän aikaa myynnissä olleena "verkko"-versiona).

  Lisäksi löytyy mm. perintöhopeaa ja lahjaksi saatuna uuttakin ;)

  "Hupisarjaa" on Tallinnasta hankitut Helina Tilkin lapsenomaiset murokulhot ja mukeissa mustavalkoista kuviointia samalta taiteilijalta. Lapsi on saanut lahjaksi pari Muumimukiakin ja lisäksi lapsella on omia niin ikään lahjaksi saatuja keramiikka-astiastoja.

  VastaaPoista
 3. Miten ihana aihe! Ja kauniit astiastot teillä!
  Pitääkin jossain välissä kuvata vähän kaappien kätköjä ja ehkä jopa uskaltaa paljastaa niitä... :)

  VastaaPoista
 4. Ai että, sulla on hyvät sarjat kaikkea!
  Arkisin mä olen värien ystävä.
  Meillä on arkimotteina keltaista ja punaista Teemaa ja arkiruokailussakin keltaiset Teema-lautaset. Pojilla on muumimukit, vaikka en muuten niitä keräile. Juomalasit on kirkasta Kartiota. Juhliin katetaan Pentikin valkoista Vekkiä. Saatiin sitä kihla- ja häälahjaksi ja tykkään kyllä niistä edelleen tosi paljon. Valkoiseen on kuitenkin helppo yhdistää servettejä ja erilaisia kukkia.

  VastaaPoista
 5. Ihanilta kuulostaa kaikkien astiat - jospa muutkin innostuis astioita kuvaamaan.

  Meillä on arkena laseina ainoa ja kartiota (kartiosta pyritään eroon - hajoovat), aterimina savoniaa ja astioita sekasotkua - ikeaa, jotain mustaa ja vähän kermasavea. Arkiastiat pitäs hankkia uudet tai sitten 24-h arkeen ja juhlaan jotain pentikiltä. arkeen vois kyllä alkaa hankkia jotain kermansavea vai kultakeramiikkaako lie, mutta jommalta kummalta löytyy jotain kivan yksinkertasta ja vielä pitäs saada tosiaan jotain piristystä/bling bligiä valkoisen seuraksi.

  VastaaPoista
 6. Kiva postaus!
  Minäkin OLISIN keränyt mustaa ja valkoista teemaa, mutta sitten musta teema lopetettiin (ja totesin sen myös hieman hinnakkaaksi keräilykohteeksi) ja päädyinkin keräämään Arcorocin Octimea, sitä 8-kulmaista mustaa kasari astiastoa :-D
  Se on meillä sekä juhla että arkiastioina, säästää näin kätevästi tilaa.
  Mukeina meillä on sekalainen kokoelma mustia mukeja sekä jotain muumimukeja jota ollaan saatu.

  Aterimet ovat sekä Careliaa että saksalaisen laatuvalmistajan WMF:n jotain sarjaa.

  Laseina meillä on Kartiota, Ainoa sekä harmaana että läpinäkyvänä. Erikoisuutena vielä 8-kulmaisia Arcroc viini- ja snapsilaseja.

  Astioita on nyt tarpeeksi, en kaipaa erillistä juhla-astiastoa tilaa viemästä. Mutta 8-kulmaisia laseja voisin ostaa ehkä joskus enemmänkin jos vastaan tulee. Ne on musta jotenkin hauskat.

  VastaaPoista
 7. Zanne - meillä on arkiastioina sitä mustaa kahdeksan kulmasta!! Isältä sen sain, kun omaan asuntoon muutin (ollu porukoilla eka käytössä - en ole ihan niin vanha) ja muut astiat on saanu väistyä uusien tieltä, mutta tämä musta on pitänyt pintansa ; ) kirpparilta olen ostanut sitten jotain tarjoilukuppeja ja kynttiläjalatkin lisäksi. Noitahan näkee silloin tällöin kirpparilla - vitsit mää mitään uutta arkiastiastoa ala kerään vaan alan taydentään tuota!!!
  Vois tehä arkiastiasto postauksen erikseen... hmmmm.... : )

  VastaaPoista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!