Amalian Helmiä

25. marraskuuta 2014

Etsintäkuulutus

Mihin on kadonneet kaikki perinteiset perheblogit... Joissa bongaillaan kauppojen lastenvaatealeja--- "ihanat sukkikset HM.ltä", "millon alkaa Pompin alet", "Reiman haalareita puoleen hintaan".
Haistellaan lastenvaatteiden uusia tuulia, tehdään kirppislöytöjä ja puuhaillaan lasten kanssa.
Tällaisia tavismammaa kiinnostavat pinnalliset, aivot narikkaan jutut?

Joskus kun poika nukkuu päiväunia ja olisi omaa aikaa olen varustautunut kahvikupposella ja olen ajatellut viettää tovin blogien parissa - niin hups ei olekkaan juuri mitään luettavaa...
Selasin tuota bloggerin lukulistaan ja valtaosa siellä olevista blogeista on lopettanut! Jäljelle on jäänyt vain kourallinen. Ne ja ne parit käsityö ja sisustusblogit joita seuraan on nopsaa lukaistu. Voi mää niin kaipaan montaa teistä!! Kaikki on varmaan ruuhkavuoden vieneet,

Onko tämä vain minun kuvitelmaa vai onko minulla jäänyt jotain huomaamatta.
Eikö tavisperhe blogit enää kiinnosta - täytyiskö itsekkin hautautua tuonne pyykkivuoreen? Mitään lukijoiden kaikkoamista en ole huomannut. Sen mitä tunnen tarpeelliseksi seurata lukijamääriä ei niissä ole tapahtunut mitään  - tasaista kasvua- vaikka en sen eteen ole mitään tehnyt (ja ne kymmenet blogit joiden lukulistoilla blogini on ollut ovat lopettaneet).
Enkö minä vaan löydä niitä, vaikka olen etsinyt?

Laittakaapa vinkkiä omasta tai muusta blogista, jotta tämä mammakin saa kahvihetkiinsä luettavaa - voidaan vaikka linkitellä ja lisäillä lukulistoille blogejamme ristiin, jotta löytyis helpommin.
Eikä tarvi olla lastenvaateblogi, tykkään myös sisustus- ja käsityöblogeista

Itse juuri blogilistaa päivitin - kurkaa jos sieltä löytyis uutta luettavaa ->

31 kommenttia:

 1. Pohdin ihan samaa! Hirmu monessa blogissa pyörii samat parit vaatteet, jotka on usein saatuja, ja mitään muuta ei näekään :/ tai sitten loppu osa on täynnä arvontoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi mukava on tehdä yhteistyöjuttujakin ja aina joku oman näköinen juttu ilahduttaa, mutta jos kaikki alkaa olla sitä tai sitten lukee postausta ja ihmettelee lukiessaan, että miten tämä nyt tämän blogin sisältöön kuuluu ja lopussa lukee pieni präntti, että yhteistyö postaus/ saatu bloginäkyvyyttä vastaan, niin pisteet laskee ropinalla ja uskottavuus kärsii. Minusta on kaikista mukavin tehdä yhteistyötä pienten ja paikallisten kanssa joissa tuntee olevansa oikeesti hyödyksi. Blogiringin juttujen ansioista on tehty taas tosi monia hauskoja juttuja.

   Poista
  2. joo, tarkoitin myös tuota että lähes jokainen postaus on jotain yhteistyöjuttua eikä muuta sisältöä :/ tai sitten moni, joita on seurannut pidempään, on lopettanut/muuttunut suljetuksi. harmittaa kyllä

   Poista
 2. Olitkin käynyt jo tutustumassa blogiini :) Tervetuloa siis Lastenhuoneenkapinaan! Perheblogi, jossa äiti on hurahtanut lastenvaatteisiin. Kolmikymppiset vanhemmat sekä touhukkaat 1 ja 3 v veljekset.

  http://lastenhuoneenkapina.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selailin pojan päikyillä muiden blogiluetteloita ja löysin teidät - lisäsinkin heti teidät tuonne omaan blogiluetteloon ->

   Poista
 3. Heippa! Huomasin että olit vieraillut blogissa. :) Meidän blogi on tyttöjen muotia ja lastenvaatteisiin läheisesti liittyviä juttuja esittelevä blogi jossa hyvin vähän perusarkea. Toivottavasti löydät kuitenkin mieluisaa ja kiinnostavaa luettavaa! Ja kiva tutustua sinun blogiin, ei ollakaan kai koskaan tätä luettu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käyn kylllä säännöllisesti lukemassa teidän jutut ja lisäsin bloginne tuonne sivubanneriin, että muutkin huomaisivat :)

   Poista
 4. En tiedä vieläkö kuulun kategoriaan :) mutta joululta taas aktiivisemmin messissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kuulut ja vahvasti! Itelläkin aikoja ollut, että virtaa tai aikaa hyvä jos kerran viikkoon postata.

   Poista
  2. Kiva :) juu minä yritän aina kun aikaa on niin jotain bloggailla. Nyt vaan tämä äkkinäinen työllistyminen on kyllä täyttänyt päivän tunnit ihan täysin. Vaihtelu virkistää ja pienen hölläyksen jälkeen oliskin jo hirveesti blogiin asiaa :)

   Poista
 5. Mä oon miettinyt ihan samaa. Kaikki ennen kivatkin blogit on kaupallistunut ihan täysin. Tuntuu, että esillä on aina vain sponsoroituja, kalliita lastenmerkkejä, joista ei tietysti sitten sanota mitään huonoa, ettei sponsorit häviä. Elämänmakuiset blogit on hävinneet melkeen olemattomiin. Itseä kiinnostas myöskin lukea esim. ihanista kirpparilöydöistä jne. tavallisen perheen elämää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kadonnut ja paljon muuttunut. Mää haluisin lukea just sellaista kevyttä tavisperheen juttuja - mataln kynnyksen hankkinoista jne. Mitään syvällisiä pohdintoja en kaipaa.

   Poista
 6. Itse yrittäisin kuulua tähän kastiin mutta valitettavasti en pysty postaamaan enää niin tiiviiseen tahtiin mitä enne Islan syntymää pystyin joten sellaiset pikaiset alehehkutukset ja löydöt jää postaamatta, jos tulee mieleen, että tästä löydöstä haluan postata niin viikon päästä kun ehkä ehtisin kirjoittamaan blogiini niin koko asia on unohtunut eikä tunnukkaan enää ajankohtaiselta postailla. :(
  Kirppislöytöjä ei ole koska ei ole aikaa käydä kirppiksillä ja jos on ei ole aikaa postata löydöistä, kamalaa, tänne ruuhkavuosiin sitä vaan on hyvin hautauduttu. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi olet jaksanut pysyä mukana - pitkin siihen sun bloggaukseen ajan puutteesta laittaa, että elä nyt sinäkin lopeta - kyllä sitä aikaa taas joskus löytyy.

   Poista
  2. Juu. Eipä oo kovin paljoa luettavaa.. Itse luen yövuorossa blogeja.. Eipä oo ku pari tän sinun blogin lisäksi, joita seuraan.. Lastenvaatehöpinät kiinnostaa ym pinnalliset jutut..

   Poista
 7. Täällä yksi tavis perhe, äiti isolla T:llä ;) http://Ihanankarmea.blogspot.com
  Blogia päivittelen miten ehdin ja jaksan näiden kahden neidin kanssa.
  Hassua kun juuri mietin tänään viimeksi, että miksi en ole lastenvaatehankinnoista kirjoitellut mitään ja muutenkin kamera pölyttyy tuolla :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin mennä tutustumaan blogiisi. Eihän sitä aina lastenvaatteitakaan jaksa ajatella - skin menee sykleissä :)

   Poista
 8. Linkataan ja vinkataan nyt omasta, vaikka päivitän aika harvoin ja pidän aika tiukasti kiinni yksityisyydestämme. Sun blogia seuraan säännöllisesti. Pelkkiä lastenvaateblogeja en itse jaksa lukea ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohtuudella niitä lastenvaatteitakin. Täytyypä käydä kurkkaan teidänkin blogi. Minäkin koitan pitää kiinni tuosta yksityisyydestä, sen joli huomannut jopa yksi paikallinen vanhempi yrittäjä mies joka hyödyntää paljon Somea - äläkä edes kysy miten hän seuraa blogiani :)

   Poista
 9. Mä mietin kerran koneen ääressä kahvikupin kanssa ihan samaa! Sen kerran kun haluaisi viettää omaa aikaa koneella tai yöllä huutoniekan kanssa valvoessa etsiä ajan piristykseksi jotain luettavaa niin eipä löydy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutkin ovat tämän siis huomanneet - lukemista ei riitä edes sen yhden kupin tyhjentämiseen. Blogejahan syntyy kuin sieniä sateella, mutta miksi ei tämän tyylisiä? Tällä hetkellä tiedän Oulunseudulla yhden toisen saman henkisen blogin.

   Poista
 10. Olen myös huomannut saman- monta kivaa lastenvaateblogia on hävinnyt. Vinkkaan oman blogini vaikka en ihan tuohon lastenvaatekategoriaan myöskään kuulu- mutta tervetuloa kurkkaamaan Metelinmäkeen!
  pjapienet.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kutsusta - tulen vierailulle illalla, kun lapset nukkuu... nyt pitäisi olla torttujen paistossa vieraille, mutta piti tulla kurkkaan kommentit

   Poista
 11. Moikka moi,
  Totta tuo. Monen blogin sisältö on kovasti muuttunut tai kokonaan hävinnyt. Myönnettäköön, että myös omani on ollut pienoisen muuttumisleikin pyörteissä ja ehkä myös kaupallistunut. Mutta vaikka ns. sisustustusblogialustalla bloggaankin mukaan mahtuu myös ale bongailuja ja ihania kirppislöytöjä tuttuun Rauharentolan tyyliin. Ja meidät löytää osoitteesta http://rauharentola.casablogit.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olin ihan unohtanut teidät! Mulle on monesti käynyt niin, että blogin muuttaessa alustaa on luku unohtunut, kun pitäisi linkkejä päivittää. Täytyy koittaa saada nyt linkit päivitettyä ja lisättyä banneriin, kun sieltä on minusta helpoin seurata ei bloggerissa olevat blogit.

   Poista
 12. Tässäpä ois muutama. http://elamaapohjolassa.blogspot.fi/ http://ulkosuomalainenaiti.blogspot.fi/ http://ulkosuomalainenaiti.blogspot.fi/bc

  VastaaPoista
 13. Hyvä kuulla, että muitakin joilla samoja mietteitä! Olen kyllä monesti ajatellut sinun blogia lukiessa, että onneksi on sentään tämä, jota on niiin kiva lukea kun ei ole tätä kaupallista puolta joka välissä :) Kirpparilöydyöt ja ompelupostaukset on suosikkeja :) ja tietty ihan tavallinen monilapsisen perheen arki.
  Marjo

  VastaaPoista
 14. Tipulasta löytyy arjen pieniä hyviä asioita, itsetehtyjä juttuja, perhettä ja kokkailuja.

  Tervetuloa! :)

  VastaaPoista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!