Amalian Helmiä

8. maaliskuuta 2010

Pohja


Minulta pyydettiin bloggausta talon pohjasta ja tässäpä se nyt tulee. Kerron myös jotain muutakin tästä.
Taloa etsiessä oli takana kaksi vuotta enemman tai vähemmän hektistä remontoimista entisessä talossa, joka siis myytiin miehen työpaikka vaihdoksen takia. Kyseeseen ei siis tullut itse rakentaa, koska ei me sitä olisi jaksettu, mutta ehkäpä joku päivä rakennammekin sen täydellisen talon. Etsittiin siis yksitaisoista, simppeliä ja voisiko sanoa säästeliästä taloa. Plussaa olisi jos se olisi perinnetalo henkinen. Entinen talohan oli ollut arkkitehdinsuunnittelema, vähän moderni henkinen, sekä pienillä erikoisuuksilla varustettu. Kävi hyvä tuuri, kun kuultiin tästä ennen kuin tämä ehti yleiseen myyntiin. Rakentajina oli kunnassa tarkkana ja siistin työn tekijöinä tunnettut  tekijät. Kaupanteko vaiheessa talossa oli levyt seinissä ja siispä pohjaan ei voinut enään vaikuttaa. Pohja on ollut mielestäni kätevä, valoisa ja sopivan kokoinen. Ainoa asia mihin olisin halunnut vaikuttaa jos olisin voinut niin olisin siirtänyt kodinhoitohuoneen ja olkkarin välistä ovea puoli metriä, jolloin kodinhoitohuoneeseen olisi saatu vaatehuone. Saatiin kodinhoitohuoneeseen kuitenkin liukuovet niin saatiin lisää säilytystilaa. Pohjakuva ei muutenkaan vasta toteutunutta kalusteiden osalta.
Kaava määräsi, että ovet on sijoitettu kaikki sisäpihalle ja talossa ei ole mitään ulokkeita. Tämä on vanhaa aluetta ja rakennettu 1700 luvulla rakennetusta talosta lohkotulle tontille.

Sain mitä toivoinkin sitä vaatehuonetta lukuunottamatta, eli yksitaisoisen harmaavalkoisen perinnetalon, neljällä makkarilla, saarrekekeittiöllä ja käyttöullakolla - pinnat ja muuthan tietysti saatiin valita mieleiset.


4 kommenttia:

 1. Ihan kivalta näyttää tämä teidän uusi koti. Itse tosin vierasta tuota kodinhoitohuoneen kautta saunatiloihin käyntiä. Mutta toisaalta kun rakenuttaa eikä itse suunnittele niin neliöistä on aina nipistetty. Käyttö ullakko on hyvä, sinne saa hyvin tavaraa varastoitua. Pääseekö sinne muuten myös sisältä? meillä on luukku portaineen myös sisätiloista ja voin vain suositella! Onnea loppu suoralle, kyllä se voimia kysyy vaikka ei itse olisikaan tekemässä.

  -h-

  Ps. niin mehän rakensimme itse ja itsellä tulee jo pelkistä kyprokseinien näkemisestä etova olo. Nyt tosin olemme asuneet tässä jo melkein 2v ja onhan se ihanaa kun on oma tupa : )

  VastaaPoista
 2. Heli - unohdinkin mainita, että erillinen khh ois ollu ihanat, mutta ehkä kuitenkin unelma ei aivan pakko, kun tavallaan valmista oltiin ostamassa - ehkä siihen unelma taloon sitten. Olen kyllä tämän miettinyt jos jonkun sävylasi seinän sais rajaamaan khh.
  Toisaalta jos kaikki unelmat toetuttaa kasvaa sitä mukaan neliöt ja siten rakennus-, että ylläopito kustannukset. Käyttikselle on kulku tuosta kodinhoitohuoneesta ja onhan se kätevä varsinkin kun sitä vaatehuonetta ei saatu.

  VastaaPoista
 3. hei, ja kiitos (toive)bloggauksesta. Teidän talon pohja on kyllä tosi järkevä! tilaa on varmasti myös isollekin perheelle.
  Me asutaan paritalossa eteläpohjanmaalla ja haaveissa myös rakentaa se UNELMA jonakin päivänä. Nykyisessä talossa pohja on niin toimiva, että sitten jos/kun rakentaa tietää mitä haluaa tehdä samalla tavalla kuin tässä talossa+ toteuttaa ne omat toivejutut.

  Hyvää keväänjatkoa toivottaen raksari :)

  VastaaPoista
 4. Hyvältä näyttää! Tuo keittiö on varsinkin mun mieleen. :)

  VastaaPoista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!