Amalian Helmiä

22. joulukuuta 2011

Joulujuttuja

Olemme viettäneet joulua omalla pikku perheellä esikoisen syntymästä saakka. Silloin oli hyvä ilmoittaa, että lopetamme aattona kiertämisen. On ollut ihana luoda omia perinteitä. Aamulla  koristellaan kuusi, jonka jälkeen syödään riisipuuro sekametelisopalla.
 Meille on tullu joulupukki yhden kahden välillä ja tänä jouluna se tulee yhdeltä. Tämä on todettu todella hyväksi tavaksi, kun tahtoo päivä mennä plörinäksi jo joudutaan iltaan pukkia odottamaan.
Tytöt kun uppoutuu uusiin leluihin ym. pääsemme me rauhassa valmistelemaan jouluruokaa. Mummi ja pappa käyvät glögillä hautausmaa reissullaan ja kohta päästäänkin joulupöytään.
Jouluruuastakin olemme luoneet omat perinteet. Meille ei tule kinkkua, kun eräänkin kerran sitä pakkasesta olen heitellyt roskiin juhannuksena. Me ostetaan kinkkua ja muita lihoja ja ennen kaikkea kaloja pieninä erinä. Rosolliakin saadaan maistaa mummojen pöydästä, joten meillä tehdään "uunirosolli", eli uuni juurekset jotka on kaikkien herkkua.
Perinteisiin kuuluu tietysti joulusauna ja illalla  nuhvätään pelaillen sohvalla ja syöden vuoron perään suolaista (juustoja ja lihoja) ja sitten taas makeaa niin, että napa rutisee.

 Ripaus meidän joulujuttuja.

1 kommentti:

  1. Kuulostaapa kivalta tuo teidän jouluaatto :)Minua stressaa tämä ikuinen isovanhemmat-teema. Kumman vanhempien kanssa tänä jouluna, vaikka yritetään vuorotella, niin näköjään aina tulee mutkia matkaan. Mutta yritetään rauhoittua nyt joulun viettoon :)) Rauhallista joulua teillekin!

    VastaaPoista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!