Amalian Helmiä

8. joulukuuta 2011

Jouluverhot


Ruskeat verhot sai lähteä työhuoneeseen, johon sopivatkin erittäin hyvin. Tilalle olohuoneeseen tilasin perusvalkoiset verhot. Ennestään meillä oli valkoiset purjerengas verhot, mutta niitä ei saa sileäksi pesun jälkeen. Onko muilla samanlaisia ongelmia? Viimeksi silitin sen viisi kertaa, märkänä, kosteana ja useamman kerran molemmilta puolin kuivana ja ei niitä saanut sileäksi. Katsotaan miten näiden kanssa käy, kun ovat myös aika paksua kangasta.


Joulua olemme laittaneet aika hillitysti vielä. Katsotaan niitä lähemmin joskus toisten, mitä ollaan askarreltu.
Minunkin piti saada tällainen tuikkutalo. Nälkä kasvaa syödessä ja himoitsen jo toista isompaa : )
Tuo rottinki tarjotin on kaukosäätimille ja edelleen etsimme uutta olohuoneen pöytää.

8 kommenttia:

 1. Köynnös verhoissa on todella kivan näköinen :)
  Meillä on kotona myös valkoiset verhot ja paksua kangasta ja minä laitan pesuun yhden verhon kerrallaan ja sitten märkän vedän ja kuivatan oven päällä. Ryppyjä jää mutta silittämisellä vielä saan oikaistua melkein kaikki. Linkous kannattaa jättää aika minimiin.

  VastaaPoista
 2. Minustaki ihana tuo käynnös tuolla verhotangossa! Voi kun ois itelläki verhokiskojen sijasta tanko :). Minä en yleensä pese verhoja vaan tuuletan vaan. Tietenki jos niissä jotain likaa on niin pakkohan ne on pestä, mutta esimerkiksi ikeasta ihan perusvalkoset valmisverhot kun ostin ja pesin niin ne meni vinoon vaikka kuinka venyttelin. Kangas oli siis vinoon kudottua tai verho vinoon leikattu, myös Vallilan verhot oon pilannu pesemällä. Niidenhän pitäis hintansa puolesta olla laadukkaampia kuin Ikeat, mutta vaikka sellanen paksumpi verho oli niin hienopesussa sain siihen lankajuoksun tyylisiä rakoiluja aikaseksi (vaikka pesin yhden verhon yksistään koneessa). Mulla on nyt ne ikean vinot verhot ryttynäisinä makkarin ikkunassa ja mies vaan totesi että oikeen hienosti rytyssä ;).

  VastaaPoista
 3. Henttu - täytyypä yrittää tuota oven päällä kuivatusta!

  Saila - Nuo olkkarin pitkät verhot on meillä se paras piilopaikka tahmatassuille ... eli pesua tarvivat : ) Meillä tais olla kans ikeasta ne verhot, eivät menneet kieroon, mutta mahdoton saada suoraksi. Kaveri tais olla tilannu hm.ltä tai ellokselta ja sama juttu!

  VastaaPoista
 4. Mistä tuo ihana kynttelikkö? Vau :)

  VastaaPoista
 5. Verho-ongelma kuulostaa epäilyttävän tutulta :D Meillä on ikeasta tosi paksut raidalliset verhot ja silitys on todella mission impossible.. Joskus kirosin silittäneeni yhtä verhoa 1,5h ja tulos oli lähinnä tyydyttävä.

  VastaaPoista
 6. Miilu - se on ostettu noin kolme vuotta sitten Hemtexiltä, mutta ilmeisesti kärkkäiselläkin on vastaavia ollut.

  La petite Princesse - joo taitaa olla ikean ongelma, vaikka ikean kankaasta tehdyt verhot on olleet ihan huiput, hyvä kun pesun jälkeen tarvi silittää.

  VastaaPoista
 7. Moi,
  tykkään ihanasta blogistasi, sulla on erittäin hyvä sisustusmaku. Muutenkin blogisi on mielenkiintoinen ja varsinkin kuvat Oulusta ovat mieleen, koska muutimme perheeni kanssa tänne Tampereelle sieltä pari vuotta sitten. Mistä olet ostanut tuon ihanan köynnöksen, joka on verhotangoissa?
  -Jonsku

  VastaaPoista
 8. Jonsku - Ihana kuullä, että tykkäät. Olen vähän miettinyt blogiani, kun näyttää kaikki blogit muuttuneet niin hienoiksi ja tällaiset "kotikutoiset" vähentyneet hirveästi.

  Tuo köynnös on tosi vanha, se oli jo minun opiskelu kämpässä ja valmistunut olen jo yli kymmenen vuotta sitten. Lisäsin siihen vain jokunen vuosi sitten nuo valot.

  VastaaPoista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!