Amalian Helmiä

24. elokuuta 2012

aamupala


Miten teillä maistuu aamupala? Päiväkotilaisenahan ehti hyvin olla yli tunnin hereillä ennen päiväkodin aamupalaa ja nyt koululaisena se pitää syödä heti herättyään.
Yllättävän hyvin puuro ja murot kuitenkin uppoavat.

Koululainen aamupalalla ja kaikki vaatteet tässä kirppikseltä. Tytöllä on ollut kovasti egologiset ajatukset pinnalla.

Ollaan otettu tavaksi, että joka toinen aamu murot/mysli ja joka toinen aamu puuro. Varmaan aletaan enempi puuroilemaan kun syksy menee pitemmälle.


Aamupäiväkerhoon saa viedä eväät, joten hedelmä ja jugurtti on sitten syöty siellä. Tytöllä alkaa koulu vasta kymmeneltä, joten aamupäivä kerhossa täytyy olla kaksi tuntia, joten siellä ehtii hyvin sitten evästellä. Minä jänskätin, että kuinka takkuiseksi aamut menee syönnin ansiosta, mutta toistaiseksi hyvin on luistanut.

Minkälaisia aamupala käytäntöjä muilla koulaisilla on?

5 kommenttia:

 1. Kiva kuulla, samoja mietteitä täälläkin. Meillä 6v kun mieluusti ottaisi vaikka sen tunnin ennen aamiaista, kun 3,5v herää aina supernälkäisenä (äidin tyttö :). Onneksi molemmat on kuitenkin kohtuullisen hyviä aamusyöjiä, pienemmän kohdalla asiat ehtii tietysti muuttua moneen kertaa ennen koulua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi näyttää menevän aika kivuttomasti ja hyvä, että voi sitten tankata lisää siellä AP-kerhossa. Jos aamupala kotona on seiskalta ja ruoka yhdeltätoista niin silläkin välitankkaus paikallaan.

   Poista
 2. Meillä kaikki lapset on tosi huonoja syömään aamulla yhtään mitään. Yritän kuitenkin aina saada niitä ottamaan edes hedelmän tai jogurtin tai vähän muroja. Ei vaan maistu. Lasten koulussa on ensimmäinen ruokailuaika jo 10.20 että sen takia en sitten enää jaksa kamalasti hätäillä vaikka eivät kovin kummoista aamulla lähtiessä söisikään.
  Jotenkin silti harmittaa kun tiedän miten tärkeä se hyvä aamiainen olisi.

  Mukava että teillä jopa puurokin maistuu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä sais olla nälissään sittä aamu seiskasta yhteentoista : /

   Puuro kyllä maistuu ja kaurapuuro marjoilla varsinkin.

   Poista
 3. Minulla on sinulle tuolla pienssä blogissani jotain :-)

  VastaaPoista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!