Amalian Helmiä

23. tammikuuta 2014

Kaunotunika koululaiselle

Mekkoja tyttöjen kaapissa on aivan tarpeeksi, mutta tunikoita ei.
Tytöille on tullut ommeltua Hannah- tunikoita, mutta olen jatkanut helmaa mekko pituuteen.
Mekot ei ole käteviä näin talvipakkasilla, kun täytyisi saada se helma survottua toppahousuihin.


Aluksi en ihastunut tuohon Metsolan koululaismallistoon, kun näin Tinniina tytölleen tekemän mekon/tunikan tuolla pienemmällä fontilla, niin mieli muuttui.


Mahtaakohan tuo kauno olla sitä mitä tyttö juuri harjoittelee koulussa, en ole lähemmin tutkinut? Itse vielä opeteltiin sillä vanhalla oikein koukeroisella ja vuotta nuoremmat opettelivatkin jo paljon vähempi koukeroisen kirjoituksen.
Eilen radiossa sanottiin, että kaunokirjoitus on katoamssa, mutta ite kirjoitan kyllä sellaista puoli kauno tekstausta, kun on niin paljon nopeampaa mitä tekstaaminen.

Ompelin tunikaan mustat resorit, vaikka valkoiset ois varmasti paremmin passanneet, mutta tuntuu, että valkoiset tuhraantuu niin helposti lasten hihoissa. Punainenkin olisi sopinut, mutta ei nyt tähän hätään ollut jemmassa sitä

Ihastui omassa tunikassa tuohon kaitaleeseen, joten tytöllekkin laitettiin sellainen tuomaan muuten niin simppeliin vaatteeseen hieman ilmettä. Toisaalta, kun helma on kapeampi sujahtaa se helpommin niihin toppahousuihin.

9 kommenttia:

 1. Ihana! Osaisinpa itsekin suunnitella ja tehdä. Meillä oli loppukesän ja syksyn pidetyin vaate Metsolan Kaunohuppari. En tiennyt, että Kaunoa saa (kankaana?) pienemmäkkin fontilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekemällä oppii, kannattaa kokeilla jos kiinnostaa :) Siis minä en tiedä saako kaunoa kankaana ollenkaan isolla fontilla.

   Poista
  2. Mun luonne ei sovi ompeluun. En jaksa pyöriä yhden asian ympärillä montaa minuuttia ja en kuitenkaan saa aikaiseksi sellaista jälkeä kuin visioissani :D Ainakin liitutaulun vihreänä oli isofonttista kangasta jossain kohtaa myynnissä. Mä aina katselen kangasvalikoimatkin läpi innoissani, vaikken itse osaakaan mitään.

   Poista
 2. Hieno tunika! Mullekin ylläri, että tuota on kankaana pienemmällä fontilla! No eipä tule niitä kankaita (kateellisena) katsottua, kun en ompele..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SItten kaunoa sai kankaana myös vihreänä - tai sitten olen nähnyt unta :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Sinnikäs tyttö, kun joka ilta venyttelee. Nyt pääsi acrobatia kerhoon ja on ihan onnessaan

   Poista
 4. Ihanaa kyllä tuo pienempifonttinen :) en tuota huomannutkaan metsolassa. Ostin itselle sen isompifonttisen tunikan hauskaksi kotivaatteeksi :) Toivotaan että näitä saisi joskus mustavalkoisena, ois kyllä tosi magee ;) Ja olipa mielettömät alet metsolassa, kun pitkästä aikaa poikkesin!
  Tanja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen tunika sopisi hyvin opettajalle :) Oih mustavalkoinen olisi varmasti hieno. Minkälaiset alet? Ite en ole töiden takia nyt päässyt.

   Poista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!