Amalian Helmiä

27. maaliskuuta 2014

Petataan vuoteet

Miten teillä pedataan vuoteet vai pedataanko niitä?
Minulla on joku lapsuudesta ollut päähän pinttymä, että kodista ei poistuta ennen kuin vuoteet on siistit. Niin kiire ei ole ettei sänkyyn ehdi päiväpeitettä laittaa. Tulee kyllä lähtiissä muutenkin katsottua ettei mitään isoa loju lattioilla tai kaapin ovet auki tai astioita pöydällä. Niin ettei yleisilme olisi kuin myrskyn jäljiltä. Herään vaikka se minuutin aikaisemmin, ettei tule kiire ;) Itse asiassa se oli ennen etten makkarista poistunut ennen sängyn laittoa, mutta muutin rutiinia, kun onhan se pedin hyvä hetki tuulettua.


Tytöt petaa itse sängyt tai esikoinen varsinkin on pari vuotta pedannut. Aikaisina päiväkoti aamuina ei tainnut jaksaa sitä laitta, mutta on tarkka sängystä ja petaa välillä siskonkin sängyn.



Olen koittanut kehitellä lapsille helpon petaustyylin. Ennen oli juuri sängyn levyiset päiväpeitteet joka oli helppo nostaa sänkyyn. Sitten ostin uudet päiväpeitteet, joita en raaskinut pilkkoa niin pieniksi, kun tässä tulee kohta sänkyjen vaihto. Isomman päiväpeite taitettiin kaksin kerroin, mutta nuoremmalla oli vaikeuksia sängyn laittamisessa.



Keksimme sitten helpotuksen.
Laitoimme päiväpeitteestä osan patjan alle. Illalla päiväpeite käännetään roikkumaan sängyn yli ja aamulla vain nostetaan sänkyyn - kätsyä ja tyttökin saa sen helposti.



Jokaisella meillä on ne omat kllikkinsa. Kerran tästä keskusteltiin.Yhdellä se oli ainakin tiskipöytä ( ei oo mun juttu - altaassa aina joku kippo). Mikä on teidän klikki?




2 kommenttia:

  1. Tuo onkin tosi hyvä niksi päiväpeitteen laittoon. Itsellä on itse asiassa aivan sama klikki - en pysty mitään tekemään aamulla ennen kuin kaikkien sängyt on petattu. Jotenki se luo illuusion, että muukin koti on siistinä kun päiväpeitteet on siististi laitettuna.

    VastaaPoista
  2. Kiitos hyvästä niksistä! Meillä tytöllä ylisuuri päiväpeitto, mutta eihän me noin mahtavaa keinoa sen kurissa pitämiseksi olla keksitty :) Pojalla taas olisi sopiva pieni päiväpeitto, mutta kun sänkykamppeet ei meinaa millään pysyä sängyssä eikä niitä oikein voi paikoilleen liimatakaan.

    VastaaPoista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!