Amalian Helmiä

22. maaliskuuta 2015

Irtiotto arjesta - miniloma hotellissa neljän lapsen kanssa

Vauvelimme on vielä niin pieni, niin emme tehneet isompia lomasuunnitelmia, mutta pieni irtiotto arjesta hiihtoloman kunniaksi oli paikallaan.
Päätimme lähteä Kajaaniin rentoutumaan ja sukuloimaan, mutta yöpyminen sukulaisten nurkissa tällä porukalla on vähemmän rentouttavaa!!


Varasimme siis Scandic-hotelli Kajanuksesta meille perhehuoneen.
Ajatuksena oli hyödyntää hotellin palveluja ja kehuttua ravintolaa, sekä käydä kaupungin aktiviteeteissä.
Tyttöjen toive oli päästä uimaan, isillä hieman urheilla ja äidin shoppailla, kaikki nämä toiveet saatiin täytettyä.
Hotelli itsessään ei ole siinä ihan kaupungin ytimessä ja siksipä parkkipaikkoja on runsaasti ja autolta hotellille pääsee kätevästi. Sekin on useasti koettu, että minut, lapset ja laukut on jätetty kadunvarteen hotellin eteen ja isukki on lähtenyt etsimään jostain kaukaa parkkihallista paikkaa autolle. Kajanuksessa pysäköinti on maksutonta ja lämpöpistokeet kaikissa ruuduissa.
Hotelli on esteetön ja sen huomasi hotellissa vaunujen kanssa liikkuessa. Joka paikkaan pääsi nostelematta vaunuja.Miten hotellissa oleskelu käytännössä sujui? Perhehuone oli ISO, kahdella huoneella, joten tytöt nukkuivat toisessa huoneessa kunnolla leveässä levitettävässä sohvassa ja me poikien kanssa toisessa huoneessa. Kaikilla oli näin oma rauha. Poika nukkui huoneeseen tuodussa pinnasängyssä ja vauva minun vieressä. Huoneeseen olisi mahtunut kyllä toinenkin pinnis. Suuri plussa lasten huomioimisesta, joka lähti tervetulotoivotuksesta ja sai heti hymyn naamalle :)
Emme myöskään ole ennen olleet perhehuoneessa, jossa oli lapselle potta - pieni vaiva, mutta erittäin hyödyllinen.
Isukki taas halusi urheilla ja hotellissa on todella hieno kuntokeskus, Isohoo. Sen käyttö kuului huoneen hintaan. Isin hikoillessa salilla, me purettiin iltavillit hotellin leikkihuoneessa uiden pallomeressä, kokkaillen ja piirtäen. Sitten saatettiinkin loikoilla ennen nukkumaan menoa levitetyllä sohvalla. Kertaakaan ei meinanneet seinät kaatua päälle (siitäkin on kokemusta jos on ahdasta ja pitää käkkiä kokoajan huoneessa). Huoneesta oli niin huikeat näkymät koko seinän kattavista ikkunoista, että maisemia katsellessakin mieli lepäsi.

Tyttöjen ainoa toive oli päästä lomalla uimaan ja hotellin yhteydessähän on kattava kylpylä, Kaukavesi. Sieltä löytyy monta rataa kuntouintiin, iso opetusallas lastenpulikointiin, taaperoalla, hieno vesiliumäki, lämmin monitoimiallas, kylmäallas ja vielä kuuma-allas. Kaukavesi on vasta pari vuota vanha ja loistaa vielä uutuuttaan. Kuulemma parempi mitä läheinen kylpylä.


Äiti halusi ostoksille ja Kauppakadulle käveli parissa minuutissa hotellilta.
Tekemistäni ostoksista ehdinkin jo kertoa täällä.
Äitin toiveena oli päästä vähän ostoksille ja kaupunki on siinä ihan kävelymatkan päässä.  Kajaanissa kannattaa käydä mm. R-Collectionin tehtaan myymälässä. Intersportista tekee aina löytöjä, Kauppapaikka 18:sta löytyy useampia liikkeitä ja Oulusta puuttuu Sokos, joten siksipä suuntaan Kajaanissa aina Sokoksen kosmetiikkaosastolle. Kahville kannattaa piipahtaa Kahvila Muruseen.  

Kaupungilla on uusi hieno elokuvateatteri, jossa mummo kävi tyttöjen kanssa ja me sillä aikaa poikien kanssa sukuloimme. Elokuvateatteri sijaitsee ihan kaupungin keskustassa ja hotellilta kävelee sinne kymmenessä minuutissa.


Kyselin lapsilta mitä tykkäsivät.
Esikoinen sanoi, että ei ole ikinä nukkunut hotellissa niin hyvin, kuin kotona, paitsi nyt! Kerrankin levitettävä sohva oli leveä, eikä siskon kääntyilyt haitanneet. Myöskään ei tarvinnut nukkua samassa huoneessa (hampaita purevan) äitin ja  (kuorsaavan) isän kanssa. Joskus ovat jopa joutuneet nukkumaan patjoilla lattialla ja silloin ei ole jalansijaa lattialle jäänyt. Pohjanoteeraus on ollut "perhehuone" neljälle, jossa lapsille oli yksi yhteinen sänky ... voitte kuvitella miten siinä kävi.
Nuorempi tykkäsi Kajanuksen leikkihuoneesta ja pelipaikasta. Molempien mielestä tietysti parasta oli se uiminen, jonne pääsi sisäkautta ja rannekkeet sai ostaa valmiiksi respasta,


Isukki (eniten hotelliaamiaisia syöneenä) antoi aamupalasta kiitettävän arvosanan. Aamiaisen ei odotetukkaan olevan luksustasoa, mutta ehdottomasti keskimääräistä parempi ja positiivinen yllätys.  Erityishuomiona, että erityisruokavaliot oli huomioitu todella hyvin verrattuna joihinkin kilpailevien ketjujen hotelleihin. Kaikki oli laktoositonta ja gluteenittomia vaihtoehtoja löytyi muroista leipään.  Hotellin lounaasta kuulimme jo etukäteen kehuja. 
Kajaanista löytyy Golfkenttä alle 10 minuutin ajomatkan päästä.
Olisimme voineet hyödyntää myös Sotkamon palveluja joihin hurauttaa puolessa tunnissa, eli sieltä löytyy Angry birds, Vuokatin rinteet ja Katinkullan kylpylä.


Me oltiin varattu jo huone kunnes muistin Scandicin bloggers in mahdollisuuden- saimmekin siis huoneen blogiyhteistyönä.

5 kommenttia:

 1. Meiltä on Kajaaniin vähän lyhemmästi kuin Ouluun, muttei tuu oikein koskaan käytyä. Vois olla ihan kiva pikkuloma juuri lasten kanssa joskus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me käydään kajaanissa vähintää kerran vuodessa ja kätevästi sotkamon läheisyydessä jos lissä puuhaa haluaa. Just oli kaveri laittanut facessa, että ovat toistamiseen kajaaniin menossa, että siellä on paras uimahalli ikinä - juuri tämä hotellin yhteydessä oleva.

   Poista
 2. Joo muuten kiva juttu, mutta olisi ehkä kannattanut mainita blogiyhteistyö heti alussa. Mulle ainakin tuli kuva että omalla rahalla tehty matka ja onpa kivaa palvelua joka sit aika lailla vesittyi kun tää olikin blogiyhteistyö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tein tämän kuten blogiringinkin kamppiksisin on oihjeistettu, että loppuun maininta yhteistyöstä. Kuten kerroinkin oltiin perhehuone ja kaikki suunniteltu jo etukäteen, kunnes muistin, tämän mahdollisuuden ja hotellillekkin selvisi vasta maksu vaiheessa mistä on kyse eli ei saatu mitään erityiskohtelua :) Mies tämän tekstin vielä poikkeuksellisesti tarkisti ja sanoi, että hyvä juttu oli, ettei mitään lässytystä vaan niin kun asia oli. Mitä sitä puppua kirjoittamaan, kun jokainen voi asian ite käydä toteamassa.

   Poista
 3. Täällä Kajaanilainen lukija :) Täällä tosiaan on ihan huippuhyvä uimahalli. Kiva oli lukea omasta kotikaupungista juttua :) Tosi kiva blogi sinulla, löysin aika vasta, mutta on jo yksi suosikeista..

  VastaaPoista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!