Amalian Helmiä

18. maaliskuuta 2015

Rintamaidon pumppaaminen

Sain Blogiringin ja Ainun  kamppanjassa testiin lypsykoneen eli Ainu Medelan swing rintapumpun, Alma Medelan syöttö ratkaisun, sekä pump&save rintamaitopusseja.
En nyt ala vertailemaan imetystä tai pulloruokintaa - jokaisen ihan oma asia ja molemmilla lapset kasvaa.

Nyt on jyllännyt vaikka minkälaista tautia norosta - influenssaan. Suositus on imettää silloinkin, kun on itse sairaana. On kuitenkin niitäkin hetkiä, kun ei vain kerta kaikkiaan hetkellisesti pysty, jos pää on vaikka pöntössä.Nyt oli pakko tarttua härkää sarvista ja ottaa uusi hieno lypsykone esiin ja alkaa testaamaan. Meilläkin on niitä tilanteita tullut. Sairastuttiin aikoinaan kaikki muut paitsi poika Noro virukseen pojan ollessa parin kuukauden ja sillon oli ihan pakko jättää parit imetykset väliin ihan kykenemättömyyden vuoksi. Minulla on ollut myös pahoja migreeni kohtauksia, jolloin on ollut pakko antaa pullosta, että on ollut millä ruokkia lasta odottaessa täsmälääkkeen puoliutumista ja katoamista kehosta. Syömäni migreenilääkke katoaa kehostani kuudessa tunnissa. Sillä aikaa on täytynyt helpottaa lypsämällä omaa oloa.

lavastettu kuva Alma syöttöratkaisusta, mutta ei se nyt ihan nappiin mennyt äidilläkään. Poika ei huolinut sitä pulloa, mutta täytyy tässä vielä kokeilla. Pidetään peukkuja ettei mikään rajumpi tauti meille eksyisi.

Minä olen kokenut maidon lypsämisen talteen vaivalloiseksi, mutta empä ollutkaan päässyt ennemmin testaamaan sähkökäyttöistä medelanin pumppua. Käsikäyttöisellä en ole saanut herumaan, mutta nyt saatiin pakkaseen mammaa. Säilömistä helpottaa entisestään valmiiksi steriilit säilöntäpussit, joihin voi suoraan lypsää! Äidinmaitohan säilyy jääkaapissa 3-4 päivää ja pakkasessa 12 kuukautta.
Sulatettu maito säilyy jääkaapissa 10 tuntia.

-
Pumppaaminen onnistuu suoraan pussiin, joten säästyy siltä pullon keittämiseltä.

Tuotteiden mukana tulee hyvin selkeät käyttöohjeet, mutta
jos tuotteista on jotain kysyttävää kannattaa ottaa yhteyttä Ainu-neuvojaan
Yhteistyössä Ainu 

10 kommenttia:

 1. Mun teki ihan pahaa kun jouduin heittämään ison kasan pumpattua maitoa pois. Ei oppinut nuorin koskaan pullolle ja jäivät suurin osa käyttämättä. Tuo suoraan pussiin pumppaaminen on kyllä varmaan huomattavasti kätevämpää verraten itse harrastamaani ensin pulloon ja pullosta pussiin toimintaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on sen verta arvokasta, että harmittaa varmasti. Itekkin joutunut aina hävittään sen lääkkettä sisältävän maidon.

   Poista
 2. Mä ostin tuon 2011, ja käytin liki päivittäin 6kk :) pääsin helpolla jumpalle ja lenkille yksin. Ainoa, että mulla monesti herui maitoa niin, että sitä meni tuonne letkuunkin. Pelkäsin että hajoaa. Pumppasin suoraan pulloon aina, tuohon kävi myös ainun ne peruspullot kiinni joita eka&toka käytti. Kolmonen ei kyllä suostunut juomaan niistä, vaan meillä oli mamin koliikkipulloja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kätevä tosiaan pumpata heti pulloon, jos on menossa kohta käyttöön. Pitää meidänkin vielä kokeilla tuota pullotusta.

   Poista
 3. Säilyvyydet taitaa olla puolet lyhemmät. Nii mulle ainaki ohjeistettu ja pikaisen googletuksem myös tein. Tokihan ne saattaa säilyäkki pidempään, mut jääkaapissa suositus 2vrk ja pakkasessa 6kk :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo luki tuolla Ainun pussien tiedoissa, mutta laitan huommenna Ainulle viestiä.

   Poista
 4. Ja välillä säilyvyys on ollut vain 3 kk.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ite en ole säilytellyt, kun jotain viikkoja, mutta noin tuolla luki, mutta varmistetaan asia.

   Poista
 5. Minäkin muistan kuulleeni, että rintamaito pakastimessa säilyisi 6 kk. Sitä pidempään säilytettyä kyllä käytin vauvan soseiden löysentämiseen, eihän hän silloin enää ollut pikkuvauva, jonka ruoan edes tarvitsisi olla steriiliä. Ja määrä perunan tms. Seassa oli pieni, ettei nyt silläkään niin väliä, olivatko ravintoaineet säilyneet.

  Tarmotar

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää olen aijemmin niin heikosti viitsinyt säilöä niin ei oo kovin pitkiä aikoja olleet pakkasessa.

   Poista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!