Amalian Helmiä

31. maaliskuuta 2015

Tyttöjen vaatekaapilla

Titti heitti haasteen avata lastenvaatekaapit. Sopivasti viikkasin aamulla puhtaita vaatteita tyttöjen kaappiin ja nappasin kuvat sisällöstä. En alkanut nyt tähän hätään kaappia teidän iloksenne kummemmin järjestämään, vaan nakkasin puhtaat vaatteet päällimmäisiksi - tällä mennään!
Tytöt on jo niin isoja ja kasvu hidastunut, että samat vaatteet mahtuu useamman vuoden. Kaapista löytyy ommeltua, kirppisteltyä, uuttaa - netistä ja kivijalkakaupoista.


Tunikat ja mekot

Kotimekot, hameet ja neulepaidat ja -takit

Kesävaatejemmat yläkaapissa

Neulemekot
Ylähyllyltä löytyy mm. farkut ja loota kohta käyttöön tuleville.
Paitoja

Koriin mahtuu neljä pinoa

Leggarit ja muut joustavat housut
Pökät on helppo rullata koriin tyttöjen itsekkin


Koko kaappit, KÄÄK!!No ei sieltä luurankoja löydy- jos olisin itse saanut päättä olisin hommannut meille ikean systeemit, mutta tilannetta helpottaa nämä ikean korikot, joita ei valitettavasti enää saa. Nykyiset ikean vastaavat ei mahdu perus 60 syviin kaappeihin. Mahtuisikohan elfat? Omista hyllykaapeista olen poistanut hyllyt ja laittanut korikot tilalle - on paljon helpompi Viereisestä kaapista löytyy koreista yökkärit, sukat ja alusvaatteet.
Siellä on myös laatikot eteenpäin myytäville ja jemmaan meneville. Pieniä vaatteita en kaapissa pyörittele vaan saavat mennä heti jompaan kumpaan lootaan.

Näkisittepä kaverin kangaskaapin - siellä on viivasuorat pinot ja kaikki sävysävyssä, huoh!

17 kommenttia:

 1. Onpas kätevän näköinen kaappi! Voisi ihan tuosta ottaa mallia, koska kyllä ihan perus hyllystö on tosi vaikea pitää siistinä ja takaosaa oikeen järkevästi saa laitettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää oon paljon harrastanut tuota kaappien uudelleen sisustamista - saa paljon enemmän mahtumaan ja helpompi pitää siistinä.

   Poista
 2. Kiva postaus, toisten vaatekaappeihin on aina kiva kurkkia :D Meillä on, uskomatonta kyllä ottaen huomioon lastenvaateinnostukseni, molemmilla pojilla vain yksi hyllyllinen vaatteita ja nekin puolillaan. Lisäksi hupparit ja jumpsuitit henkarissa. Olisi ihanaa hankkia pojillekin oma vaatekaappi, saisi täyttää sen kaikilla herkuilla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meillä todellakaan pojilla ole näin paljon vaatetta - tytöille on tunikaa, hametta, mekkoa - pojilla vain paitaa ja housua :( Pokien vaatteet on lipastoissa niin niistä ei oikein järkevää kuvausta saakkaan. Mää oon pojalle raivannut jo oman kaapin, mutta pyykkäysteknisistä syistä kaappi on vielä tyhjillään.

   Poista
 3. No siis huipussa järkässähän tuo kaappi on! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on niin helppo pitää järkässä, mutta en alkanu oikoon pinoja jne.

   Poista
 4. Hienosti käytetty kaapissa tila hyödyksi! Meillä isommilla lapsilla on ikivanhassa kaapissa laatikot ja ovat nekin kyllä kätevämpiä kuin hyllyt. Nuo laatikot vaan liikkuu vähän huonosti ja reunat on mun makuun liian matalat. Oon haaveillut kaikkien kaappien sisuksen uudistamista, mutta saa nähdä toteutuuko koskaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojilla on myös lipastossa vaatteet. siinä on vaan se riski, että alimmat jää käyttämättä, kun ei nää läpi, kun noissa koreissa. Mää oon sanonu, että jossain vaiheessa hävitetään ainakin tuo meidän kaappi ja tilalle ikean systeemit.

   Poista
 5. noita korihyllykköjähän saa suunnilleen jokakaupasta, ja osa on himpun pienempiä tosiaan =) meillä on yksi elfa ja yksi jstain muualta ostettu, toisessa on Vn kamat ja toiseen menee vauvan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elfat vaan on mahottoman kalliita noihin verrattuna- saiskos jostain halpista?

   Poista
 6. Kivalta näyttää! Ja hienossa järjestyksessä on! Aika kätevät noi korit - harmi kun ei ole edes kaappi tilaa mihin voisi yrittää metsästää tälläisiä. Mulla oli joskus vuonna miekka ja kirves eräässä 80-luvun vuokrakämpässä kolme vaatekaappia ja niissä kaikissa oli vedettävät muovilaatikot hyllyinä. Voi että mä oon kaivannut sellaisia, ne oli niin kätevät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee kyllä käytettyä kaapit paljon tehokkaammin. Me asuttiin välillä pienessä vuokralla ja sillon keksin entisen kodin vaatehuoneen korit laitta sinne kaappeihin, kun ei ois muuten millään tila riittäny. Hyllyt vaan pois ja korikot tilalle

   Poista
 7. Meillä on korilliset vaatekaapit =) Ne on vaa semmoset jotka on kiinnitetty sinne kaappiin. Tosi kätevät! Lakanakaapissakin on semmoset koko kaapinlevyiset korit ja ne on oikeesti tosi käytännölliset, kun saa vedettyä sieltä kaapin sisältä pois niin pääsee käsiksi myös takana oleviin! :) Pitäis tehä itekki tää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää joskus koitin sellasia kans ettiä, mutta on sitten tullu laitettua nuo aikoinaan vaatehuoneeseen hommatut korikot kaappiin. Yhessä kaapissa meillä on sellaset kiinteät vetohyllyt - tosikätevät!

   Poista
 8. Kiva postaus! Mä niin tykkään näistä lastenvaatekaappi/säilytysjutuista. Poikien äitinä kovin mielelläni "näkisin" myös ne teidän poikien lipastot. Meillä oli aikanaan esikoisen ja sen jälkeen numero kakkosen vaatteet lipastoissa, kummallakin omansa. Kun rakensimme talon, tuli kummankin pojan huoneeseen kiinteä vaatekaappi (mun haaveena oli koko perhelle yhteinen jättivaatehuone kodinhoitohuoneen yhteyteen, mutta rakennusoikeus ei mahdollistanut sitä, yhä siitä haaveilen). Poikien kaapeissa on kokonaan ulosvedettävät korihyllyt. Tykkään kyllä niistä. Lisäksi tangot henkarivaatteille. Numero kolmosen vaatteet on korkeassa Elfa-koritornissa ja henkarivaatteet (paitapuserot, liivit, pikeet) samassa irtovaatekaapissa numero nelosen kanssa. Siinä irtokaapissa on myös numero nelosen paidat ja housut laatikoissa ja hyllyillä erilaisissa rasioissa pikkupoikien asusteita. Numero vitosen eli vauvan vaatteet on kodinhoitohuoneessa Elfa-korihyllyssä hoitotason lähettyvillä. Pohdinnan alla onkin, mihin vitosen vaatteet siirtyvät vauvavaiheen jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää niin kans haaveilen, että joskus saisin ison vaatehuoneen - varmaan kävisi niin, että sitten, kun siihen on mahdollisuus ei sitä enää tarvi, joten täytyy mennä siihen asti sillä mitä on. Mää oon jo tehny suunnitelemia, miten mennään, kun pojat kasvaa ja niillä on yhteinen huone. Onneksi on myös lämminulkovarasto ja käyttöullakko. Onko teillä kaikilla omat huoneet vai? Ehkä mää kuvaan ne poikienkin lipastot vaikka ne on aika köpöt tähän verrattuna ja isomman laatikot on jo iihan pinkeenä vaatteista, kun ei enää mee niin nopsaa vaatteet pieneksi.

   Poista
  2. Isoilla pojilla on omat huoneet, kaksi seuraavaa on tällä hetkellä samassa huoneessa (meidän vanha makkari, joka on iso) ja vauva meidän kanssa yhdessä pienemmässä makkarissa. Numero kolmonen todennäköisesti siirtyy tuohon pieneen makkariin ja sit numero 4 ja 5 jakavat sen ison makkarin. Suunnitelmassa on vielä muutama mutka, niitä yritän tässä ratkoa ennen toteutusta. Tuon ison makkarin yhteydessä on iso vaatehuone, jossa on mun ja miehen vaatteet (+kaikenlaista muuta tavaraa). Sinänsä sijainti on nyt hölmö, koska ei enää majailla siinä huoneessa. Lisäksi on toinen pienempi vaatehuone, jossa on numero kolmosen Elfa-koristo. Tuo irtovaatekaappi on tuossa isossa makkarissa. Isojen poikien huoneissa on ne kiinteät seinään upotetut vaatekaapit korihyllyineen ja tankoineen. Koska asutaan kaksikerroksisessa talossa, on tuota vaatekuviota vuosien varrella tullut pähkäiltyä monin tavoin. Tällä hetkellä kaikkien alusvaatteet sekä pienten yökkärit ja kaikkien urheiluvaatteet ja -tarvikkeet ovat alakerrassa lipastojen laatikoissa sekä portaiden alla olevassa kaapissa, jossa on myös Elfoja. Käyttöullakolla säilytetään kannellisissa muovilaatikoissa pieneksi jääneitä vaatteita, kunnes ovat sopivia seuraavalle käyttäjälle. Nyt oon viritellyt tiettyjen vaatteiden väliaikaissäilytykselle vähän eri systeemiä. Eli paitapuserot, tikkitakit, duffelit, pikeet jne. perusklassikkovaatteet, jotka käy jokaiselle pojalle, oonkin laittanut ison vaatehuoneen tangolle henkareissa odottamaan seuraavaa käyttäjää. Sieltä ne on huomattavasti helpompi napata edellisen koon jäädessä pieneksi kuin alkaa kaivaa vintin laatikoista ja sit uudelleen pestä tai ainakin silittää käyttöä varten. Samalla on helppo tarkistaa, mikä koko mahdollisesti puuttuu, jos sattuu tekemään hyviä alelöytöjä ;) Tulipas nyt pitkä viesti...

   Poista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!