Amalian Helmiä

25. tammikuuta 2016

Villahaalarit

Kuinka monen lapsella on villahaalarit? 
Minä pidin sitä jotenkin itsestään selvyytenä, muttei se ilmeisesti olekkaan. Meillä on pidetty villahaalareita aina vauvasta, joka kaukalopussissa matkusti, tuonne kouluikään asti. Vaikka kovimmat pakkaset helpotti on villahaalari kätevä vetäistä ohkaisen bodyn ja sukkisten päälle. Meidän kaikki villahaalarit on ostettu käytettynä, vaikka niitä paljon pidetään ei ne koskaan ole alin kerros, mutta ei myöskään päällimmäinen. koskaan ne päällä ei syödä tai leikitä vaan ovat siellä välissä, sillä ne pysyvät niin hyvässä kunnossa.
Suurin osa meillä on ollut Kivatin tai Cirafin haalareita.
Ihan viime viikkojen pakkasia en toivo, mutta jospa ei plussan puolellekkaan menisi.


10 kommenttia:

 1. Kyllä meillä ainakin on villaa etenkin kovemmilla pakkasilla vähän joka välissä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei oikein alimmaksi kerrokseksi sitä oteta, mutta onneksi on pehmeämpi bambu

   Poista
 2. Kyllä meidän lapsilla oli aina ennen villahaalarit, vielä ihan itse ne neuloin ja lapsenlapset piti ihan pienenä, no nyt ovat 5- ja 3-v . Ovat vaan niin lämminverisiä, ettei voi laittaa, kun ihan paukkupakkasilla, muuten tukehtuvat touhutessaan. Heille olen myös itse neulonut puvut. Ihanat ja käytännölliset ne minusta ovat.
  -Päivi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole ketään, joka ihan koko puvun osaisi neuloa - vau!

   Poista
 3. Villahaalareita käytetään meilläkin. Aluksi (vauvaikäisenä) oli mummin tai minun tekemät haalarit, sen jälkeen Kivatit ja Ruskovillat. Tänä talvena ekaa kertaa POPin villahaalari kuopuksella. Itsetehdyt jäivät kahdesta syystä: ohjeista loppui koot tosi aikaisin ja sit niistä ei vaan saanut niin tiiviitä kuin noista "kaupan" haalareista. Kolmantena vois kyllä sanoa vielä sen, että hyvät langat ovat tosi kalliita. Isommilla pojilla oli Kivatin haalareita ja yksi Ruskovilla. Kivat on malliltaan vähän parempi, kun ei ole ihan niin "makkarankuori" kuin Ruskovilla ;) mutta meidän eskarilaisen mielestä Kivatin haalari kutittaa (jep, siinä yksi syy, miksi merinovilla yleensä käy, muttei "pelkkä" villa). Villahaalarit on siitä kivoja, että eivät lisälämpökerroksesta huolimatta ole mitenkään paksuja ja kankeita siellä toppa-asun/haalarin alla. Ilmeisesti niitä villahaalareita ei tosiaan enää niin käytetä, koska meidän eskarilainen ainakin sanoi, että on itsensä lisäksi nähnyt villahaalarin yhdellä toisella lapsella. Ruskovillasta koot päättyvät 120cm ja se alkaa olla jo vähän tiukka meidän poitsulle. Kivatilla ilmeisesti on vielä yksi vai kaksi kokoa isompaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän isoin haalari oli 120 kokoa eli meni eskarissa, mutta olen minäkin kuullut, että harvemmalla enää on! Mikä sen helpompi sinne väliin sujauttaa, kun vaikka just löysä kivatti - tuo cirafin on niin samanlainen, että liekkö samalta tehtaalta.Itse tehden ei kyllä juurikaan säästä, vaikka onhan villahaalareilla hintaa ja käytettynäkin niistä saa vielä maksaa, mutta harvoin ovat missään alessakaan, kun ei niissä kuosit vaihdu.

   Poista
 4. Meillä on ollut villahaalarit kovassa käytössä. Greenhill, kivat, ciraff... Nyt -30 pakkasella jopa neiti 8v vetäisi vielä villahaalarin toppavaatteidensa alle. Koko 130 juuri ja juuri vielä mahtui.

  Vauvana pidettiin naapurin mummin neulomia kaksiosaisia villa-asuja, mutta 1v ylöspäin näitä kaupan villahaalareita.

  Kerrospukeutuminen kunniaan! ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole enää tytöille sopivaa ja sellaista säätämistä se pakkaselle pukeminen on kun jotain kirraavaa fleeseä jalkoihin vedetty. villapaitoja onneksi vielä löytyy ja ollut niin lauhoja talvia, ettei ole tullut kaksiosaisia villapukuja ostettua paitsi alusasuissa.

   Poista
 5. Kyllä meillä on villahaalarit käytössä 1,5- ja 3-vuotiaalla. Käytettynä olen ostanut ja sukulaisilta saanut. Työssä päiväkodissa oon huomannut, että niitä ei enää todellakaan ole kaikilla. Toki puvut ovat parempia kuin ennen, ja osa lapsista niin "kuumakalleja", etteivät tarvitse väliasuja.

  VastaaPoista
 6. Ei mikään voita kunnon villahaalaria päiväunilla ulkona,automatkalla autossa, kaukalossa vauvalla,... Mutta muistakaa ystävät hoitaa villaisianne hellästi hyvällä pesuaineella! Silloin niistä on iloa pitkään, ovat kuohkeita ja lämpimiä.

  VastaaPoista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!