Amalian Helmiä

22. tammikuuta 2016

Pakkaspäivän puuhia - my day tai paremminkin meidän päivä

Minua on pyydetty kertomaan meidän päivästä ja jos nyt ympäripyöreästi kerron meidän tämän viikon tiistaista. Silläkin ympäripyöreästi, etten nyt enää ihan tarkkaan muista mitä tehtiin tai vaikka syötiin.

Me herätään aina siinä seitsemän aikoihin. Tiistaina tytöillä alkaa koulu kasilta ja ysiltä, että päivä alkaa aika reippaalla tahdilla. Tiistaisin me yleensä mennään perhekerhoon, mutta oli niin kova pakkanen, ettei nyt tohdittu lähteä.
Tiistaisin meillä on yleensä aina puuroa aamupalla, koska se on nopeasti pöydässä ja suihkittu suuhun.


Poju halusi aloittaa heti aamusta "autopelin", eli tehdä hama-helmillä ja kolmesti poika jaksoi keskittyä asettelemaan helmet ja purkamaan teoksen.

Pikkuveikka on alkanut kiipeilemään sängyille, joten makkareiden ovet on oltava kiinni ja ne tahtoo olla sen takia kylmiä kovilla pakkasilla, kun niissä on vain tuloilmaventtilit ja lämmin ilma ei pääse kiertämään. Siksi olemme keskittäneet leikit tyystin olohuoneeseen - muutenkin äidin silmien alle.

Haettiin kaikki lempi leikit, eli eläimet, parkkitalo ja autot, sekä fisher pricen lelut.
Hyvin pojat leikkii jo keskenään ja on toisilleen seuraa.
Äiti taas voi huvittaa itseään asettelemalla leluja

Tiistain oli jämäruoka päivä, eli kaivellaan pakkasta. Poju halusi lemppariaan eli hernekeittio. Kaupasta oli juuri ostanut herneitä, mutta niistä ei ihan hetkestä rokkaa keitellä, mutta onneksi pojalle asti sitä löytyi. Poika on innokas ruuan laittaja ja halusi olla mukana hämmentämässä.
Vauveli ja äiti söivät tomaattibasilika munasta parsakaalilla - vauvelin herkkua

Ennen päivä unia äidin hoidellessa pikkuveljeä nukkumaan - liimaili viimeiset tarra tällaiseen kivaan tehtäväkirjaan, jossa puetaan nalleja tarroilla.


Molemmat pojat sattuivat nukkumaan päivä unet samaan aikaan, joten äiti sai oman hetken - heti sen jälkeen, kun oli laittanut makaroonilaatikon leivariin hautuun, pyykit pyörimään ja tiskikoneen päälle ja keitiön ja lelut siivottua.

Bloggausta - kahvin, luumujen ja maapähkinävoin kera...

Päiväunien jälkeen ole pojalle luvannut, että saa katsoa areenasta yhden ryhmä-haun ja siitä ilosta menee helposti unille.
Päikkyjen jälkeen kannettiin joululahjaksi saatu teltta olkkariin ja siellä pojut pitivät eväsretkeä,

Tytöt kotiutuivat kirjaston kautta, jossa toinen oli odottanut siskoa kavereiden kanssa ja yhden kaverin soittotunnin alkua. Pakkanen hipoi kolmeäkymmentä niin olisi ollut kylmää kyytiä tyttöjen kävellä ensin meille ja siitä vielä kaveri takaisin koululle soittotunnille.
Minä olen ostanut tytöille aina varuksi reppuun välipalaksi niitä vauvan ruokaosastolla myytäviä smoothieta (kiitos Tiia vinkistä) - hedelmät tahtoo repussa mennä pilalle ja aina ei aamulla tiedä edes leivällä varautua, jos suunnitelmiin tuleekin muutos.
Tytöt toi pojillekkin kirjoja luettavaksi, vaikka kuvassa poika lauleskeleekin meidän omaa soivaa laulukirjaa.

Ehdittiin syödä porukalla ja isukki jututtaa, kun äiti lähtikin ompeluun.
Ompelusta kotiudutta poju olikin unessa ja muut tehneet iltatoimet - äidin täytyi vaan tissittää nuorimmainen.

Onko tällaiset jutut kiinnostavia - kannattako tällaisista tava-päivistä kertoa?

5 kommenttia:

 1. Meilläkin tyttö tuo usein pojille kirjastosta kirjoja :) Hän osaakin poikien mielestä löytää ne kaikista kivoimmat kirjat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tytöt tykkää myös pojille lukea niin hyvähän se on, että itsekkin tykkää

   Poista
 2. Kivan oloinen päivä teillä!
  Tykkään näistä päivä-postauksista! -K-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ehkä siis joskus toistekkin - ainakin tykkää nappia oli jotkut painaneet

   Poista
 3. Minä ainakin luen mielelläni ihan tällaisia arkijuttuja. Aika osuvaa tuo että äidin omaa aikaa kun lapset päikkäreille, ensin vaan piti tehdä se ja se ja se... =)

  VastaaPoista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!