Amalian Helmiä

8. toukokuuta 2016

Äitienpäivä viikonloppu, yhdessäoloa ja omaa aikaa


Ihana pitkä viikonloppu alkaa olla loppusuoralla. Lämpimien ilmojen ansiosta olemme melkein asuneet ulkona. Helatorstaina laitettiin jo pihaa ja perjantaina siivottiin autotalli. Sisällä käytiin lähinnä vain nukkumassa.
Lauantaina tämä mamma lähti Marttojen kevätretkelle Luulajaan. Tällä kertaa jäi nuorinkin kotiin. Tätä ennen olen ollut erossa pojasta vain pari, kolme tuntia ja kerran reilut seitsemän tuntia. Aamulla lähdin kotoa vähän jälkeen kuuden ja kotiuduin illalla ennen yhtätoista, eli eroaikaa kertyi lähes seitsemäntoista tuntia! Kotimatka oli aika tukala,  viimeisellä pätkällä jo ajatus tökki ja oma äänikin soi korvissa. Meillä asustaan mekoinen tissitakiainen ja noin pitkä syöttöväli oli jo todellakin liikaa. Tietysti onnettomat yöunetkin verottivat, mutta nukkuakkaan ei linja-autossa malttanut. Muutoin reissu oli aivan ihana! 

Tänä aamuna olikin jo paluu arkeen, kun minimies heräsi ennen kuutta läpimärkänä, kun oli joutunut juomaan niin monesti yöllä ;) Velipoikakin heräsi vaipanvaihdon ääniin ja hoputinkin jo miehen herättämään tytötkin, ettei minun tarvitsisi kovin kauaa odotella onnittelijoita. Sängyssä makaaminen ei ole oikein minun juttuni. Aamiaispöydässä oli äidin lemppareita, kuten graavikalaa, pekonia, hedelmiä ja kaiken kruunasi esikoisen ihan yksin leipoma Snickerskakku. Vain kakun leikkaamisessa oli isi joutunut auttamaan. Kakku oli todella hyvää ja juuri minun makuuni.
Lahjat olivat taas ihania. Poika oli jo niin tosissaan omien lahjojen kanssa ja tytöt liikuttivat lahjoillaan äidin, molemmat omalla tyylillään. Isukin lahjakin oli juuri sellainen mitä toivoin. Sain uuden höyrypesurin rikki menneen tilalle. 


Päivällinen nautittiinkin pihakeittiössä.


Luulajan tuliaisia, Lagerhouse on sellainen paikka josta ei tyhjin käsin lähdetä.


Osa ostoksista piti saada heti paikoilleen. Puinen tiskiharja minulla on ollut Lagerhousesta ennenkin, samoin kuin nämä tiski- ja puhdistusaineet, joihin kaikkiin olen ollut todella tyytyväinen.
Ikean ostokset olivat lähinnä erilaisia säilytyslaatikoita, sekä nämä syömiset tyttöjen synttäreitä ajatellen, jotka varmaankin pidetään pihakeittiössä, jos säät suinkin sallivat juhlimisen siellä.


Jotain löytyi Luulajasta ihan itsellekkin, suloinen pikku kukkaro. Ostoslistalla ollutta lakkua en itselle löytänyt, mutta tytöt saivat uudet olkalaukut, kun entiset muumilaukut alkaa olla aika out... 

Ihana reissu ja täydellinen viikonloppu kaikin puolin - paljon perheen kanssa yhdessä oloa ja yksi kokonainen päivä vain itselle loistavassa seurassa.1 kommentti:

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!