Amalian Helmiä

30. toukokuuta 2016

Karkkimaasynttärit osa 1,2 ja 3

Tyttöjen syntymäpäiviä on juhlittu koko loppu viikko. Tyttöjen syntymäpäivillä on eroa neljä päivää, joten sukulais- ja kummijuhlat pidetään yhdellä kertaa, mutta kaverisynttärit on aina erilliset.

Hieman teemoja karssastaen me kuitenkin päädyttiin pitämään karkkimaasynttärit. Ensimmäistä kertaa meillä syntymäpäivillä tarjottiin karkkia ja heti kerralla siitä tuli juhlien teema!
Ei sitä karkkia itseasiassa ihan hurjia määriä ollut, molemmilla tarjolla oli kaksi pikkupussilta karkkeja ja tikkarit "tikkarikukassa". Muutoin äiti pääsi helpolla kaverisynttäreiden tarjoulun osalta, kun kakkuna oli jätskikatut (upposivat kuin kuumille kiville), kookospalloja, tuulihattuja, kekseja ja poppareita. Näilläkin sokerin yliannostus oli varmasti taattu. Juomaksi en vieläkään hankkinut limsoja, vaan  kaikille oli Ikeasta puulaatikoissa rahtaamani omat mehupullot.
Nuorempi halusi juhlien tarjoilujen olevan sisällä ja vanhempi halusi juhlia täysin rauhassa meidän pihakeittiössä.

Koristelussa käytettiin Dunin edullisia kennopalloja ja viirejä joita löytyy ainakin Tokmannilta ja Kärkkäiseltä. Pilkulliset kertikset on tuliaisia Marttojen Luulajan retkeltä, Lagerhousesta.

Karkkimaa synttäreillä ohjelma liittyi tietyski karkkeihin. Ystävän vinkistä haimme Verkkokaupasta hyvä-paha karkkipelin,  Bean Boozled. Peli on tullut tutuksi Youtuben haasteista. 
Toisessa leikissä piti vieraiden imeä pillillä ranskanpastilleja itselleen.

Aiheuttaakko teillä pään vaivaa kaveriden kutsuminen. Meidän molemmilla tytöillä on hyvin tiiviit kaveriporukat omasta luokassa. Kutsutteko silti ne naapuruston tai muut lapset samoille kemuille vaikkeivat tuntisi juuri muita. Itse olen ollut kerran lastenvaatekutsuilla, joissa kaikki muut vieraat olivat työkavereita keskenään ja kieltämättä en ihan hirveän pitkään viihtynyt.  Monesti olemme kutsuneet luokan ulkopuoliset sukulais ynttäreille, mutta serkuksia alkaa olla jo niin paljon ja meno niin villiä ettei minusta muut ole enää viihtyneet. Nyt ajattelin ratkaista asian pitämällä näille muille omat pienet kesänaloittajais kemut .

Sukalaissynttäreille ei ohjelmaa tarvita. Serkukset virittivät jalkapallopelit pystyyn. Sukulaissynttäreillä lapsille oli jäätelöbuffetti ja aikuisille ja toki lapsillekkin teeman mukaan irtokarkkikakku (insiraatiion sain La petite Princess blogin vappukakusta), snickerskakku, sekä tuunattu bannofee.

Ilmat taas helli meitä tyttöjen syntymäpäivien aikaan, kuten joka vuosi yhdentoista vuoden ajan. Millonkohan putki katkeaa ja tyttöjen juhlissa saataa vettä. Hellemekot päällä saatiin kirmailla. Viikonlopun juhlissa tytöillä oli Pompdeluxin meneen malliston mekot ja kaverijuhlissa Pompin ribleggareihin ja paitaan yhdistettiin Billieblushin tyllimekot.Kennopallot ovat Dunin ja niitä löytyy ainakin Tokmannilta

Pallokertikset Lagerhouse


Viiri myös Dunin


Billieblushin tyllihameet
Jäätelökakku
Dunin popparikupit ja kertakäyttölautaset Tokmannilta. Muovinen kaitaliina ja raita servetit Ideaparkin uudesta Finnmarista.

Karkitkin piti tytön valita sävysävyyn


Mehupullot laatikossa Ikeasta
Bean boozlesd4 kommenttia:

 1. Ihanan hempeitä koristeluja ja kivoja leikki-ideoita! Mulla kyllä aina vaivaa tuo kavereiden valinta. Olisi kiva kutsua kaikki, mutta varsinkin pojan kavereilla riittää virtaa niin, että melkoinen hulina saatiin aikaan pelkästään luokkakaverit kutsumalla 😅 Esikoisella on tänä vuonna tuleville kymppisynttäreille ajatuksena kutsua laajasti kavereita, kun viime syksynä pidettiin pienen porukan yökyläjuhlat. Katsotaan, mitä sitten keksitään 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää olisin voinut kutsua enemmänkin, mutta meitä niin huoletti, että onko sitten niillä muutamalla enää kivaa, kun muut on niin tiivis porukka. Joten täytynee pitää vielä yksi erä eri ajatuksella :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Ite olin tyytyväinen tuon pihakeittiön ilmeeseen :)

   Poista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!