Amalian Helmiä

23. toukokuuta 2016

Rattaat joka menoon - Moweo Magro


Pitkään olen etsinyt rattaita, jotka täyttäisivät minun tarpeet.
Ensisijaisesti halusin sellaiset rattaat, jotka menisivät joka menoon eikä eri rattaita tarvittaisi lenkille, reissuun, päiväunille ja shoppailuun.

Minä en ole mikään vaunu guru, mutta se tiedän, että markkinoilla on nykyään vaikka minkälaista ratasta verrattuna vaikka yksitoistavuotta sitten, kun ensimmäistä kertaa vaunuja työntelemään pääsin. Nyt onkin melkoinen viidakko valita ne itselle sopivat kärryt.
Lisäksi, että rattaat näyttävät kivoilta listasin kymmenen ominaisuutta, joita rattailta toivoin

1. kohtuu hintaiset
2. isot neljä ratasta
3. menevät niin matkarattaina, kuin lenkillä
4.kääntyvät etupyörät
5. niihin saa perusmallin seisomalaudan
6.Turvakaari
7.Tukevat
8. Kunnon tavarakori
9. Menevät pieneen tilaan
10. Helppo kokoontaitto

Kaikki edellä mainitut ominaisuudet täyttävät rattaat löytyivät Jollyroomilta.
Moweoista vaan ei löytynyt netistä minkäänlaisia käyttäjäkokemuksia.
Nyt korjataan tilanne, kun sain Jollyroomilta nämä Moweo Magrot testiin.

Ensinnäkin Moweon rattaat maksavat rällä hetkellä Jollyroomilla vain vähän päälle 200euroa.
Rattaista löytyvät ne vaatimani neljä pyörää. Entiset olivat kolme pyöräiset ja niillä yhdellä kädellä työntäminen ei onnistun ja minä tarviin vähän väliä sitä toistakin kättä. Rattaat kulkivat kevyesti yhdellä kädellä vaikka isoveli seisoi vapputorin ruuhkassa seisomalaudalla ja mamma puhui samaan aikaan puhelimessa mummon kanssa selvittäen missä päin toria mummo ja pappa olivat.


Halusin rattaissa olevan kunnon renkaat, jotta näillä pystyisi myös lenkkeilemään ja työntämään huonommassakin maastossa. Toivoin rattaiden menenvän niin lenkkeilyrattaina, kun matkarattaina - meillä ei ole tilaa säilyttää erilaisia kärryjä joka tilanteeseen. Meiltä löytyy jo pyöräkärry, sateenvarjorattaat (kokoajan kakkos aution perällä - niitä työntää max 100 metriä eli käytössä neuvolassa ja kirppiksellä) ja esikoisen vanhat kuomurattaat (joita ei kannata myymään alkamaan)
Kääntyvät etupyörät ovat shoppailussa ehdottomat! Minulla oli hetken käytössä esikoisen vanhat rattaat, kun möin entiset rattaat. Niissä kymmenen vuotta vanhoissa rattaissa ei ollut kääntyviä pyöriä niin olihan se kankeaa menoa kaupoilla. Tarvittaessa on hyvä olla renkaiden lukitus mahdollisuus, näissä se onnistui kätevästi.


Minä halusin, että rattaisiin saadaan perusmallin seisomalauta, joka löytyi meiltä jo tyttöjen ajoilta. Näihin sen sai helposti takarenkaiden välissä olevan tangon ansiosta. Suojasin tangon kuitenkin teipillä turhilta naarmuilta. Seisoma-asento pojalla ei ole mikään paras koska työntöaisan väliin ei mahdu, mutta tarpeeksi hyvä siihen nähden, kun tarvitaan lautaa vain ostoksilla.Turvakaari ja sadesuoja tuli paketin mukana, eikä niitä tarvinnut tilata lisähintaan.
Halusin ehdottomasti turvakaaren. Lapsen on hyvä pitää siinä käsiä ja minusta pitää olla mahdollisuus hetkeksi laittaa lapsi rattaisiin ilman vöitä, esimerkiksi kun purkaudut autosta kaatosateella on hyvä pystyä laittamaan lapsi vaunuihin ja laittaa vyöt vasta sateen suojassa. Välillä sitä myös työntää lasta rattaissa vain parikymmentä metriä ja ottaa pois niin turhaa säätämistä laitta ne vyöt sellaisen matkan takia. Sadesuoja oli ihan huippu - nämä nykyiset sadesuojat on ratas kohtaisia... toista se oli ennen, kun unisex malli meni joka kärryyn tai meni ja meni... Verrattuna entisen rattaiden suojaan tämä on kuitenkin hyvin muotoutuva, eikä sellainen kova koppura, jota ei saa millään pieneen pakettiin.  Mukana tuli myös kuljetuskassi, johon rattaat saa vaikka lennolle tai muuhun reissuun pakattua.


Isoon tavara koriin mahtuu muutama pussukka ostoksilla tai retkieväät.

Turvakaaresta turvaa :)


Kurkistusluukku on minusta myös kätevä, kun voi vauhdissa kurkata nukahtiko matkakaveri. Edellisissä ei ollut sitäkään niin puutteen huomasi, kun oli tyttöjen vanhoissa rattoissa siihen tottunut, ei tarvitse kurkistella sääskisuojan välistä, että nukutaanko vai ei ja samalla herättää juuri nukahtamaisillaan oleva kyytiläinen. Kuomu on suojaava ja sitä saa supistettua tai laajennettu vetoketjun avulla

Kuomusta löytyy myös tasku johon saa äiti ne aina hukkaan menevät hanskat tai puhelimen. Entisissä ne joutui laittamaan kuomun päälle ja tipahtivatkin ihan liian monta kertaa.


Varmasti yksi tärkein ominaisuus oli helppo kokoontaitto, eli yhdellä kädellä saa nykäistyä rattaat kasaan. Paketista tulee vielä niin ohut, että mahtuu meidän auton kapeaan takaosaan, kun takakontin istuimet on käytössä! Paketin paksuun on alle 30cm.


Jos olisin tarvinnut vaunut ihan pienelle valintani olisiolleet Moweo curro, jossa tulee mukana kova koppa. Siinä on lisäksi säädettävä jalkatuki (joka tosin on meille ollut turha ominaisuus), sekä teleskooppiaisa.

Jos jotain miinusta sanoisin, niin eivät ole ne kaikista keveimmät pelit, mutta toisaalta todella tukevan tuntuiset. Painoa on kuitenkin alle kahdeksan kiloa. Muutamia tämän hintaluokan rattaita kävin lastentarvikeliikkeessä kokeilemassa ja ne olivat sellaiset rimpulat - muoviset ja heppoiset. Nämä eivät ole muovisen ja "halvan" oloiset laisinkaan vaan hyvin tukevan ja vakaan oloiset kärryt

Yhteistyössä Jollyroom*

2 kommenttia:

  1. Kuuluuko rattaisiin minkäänlaista jalkasuojaa ja millanen säätösysteemi makuu/istumajutussa?

    VastaaPoista
  2. Liikkuivatko vaunut hyvin myös vaikeampikulkuisessa maastossa?

    VastaaPoista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!