Amalian Helmiä

3. joulukuuta 2013

Helpot mekot

Näitä minun surautuksia.
Pääosin ompelen sellaisista kankaista joista ei valmisvaatteita saa, kuten nämä Metsolan joustofroteet. Tai sitten ompelen sellaisia vaatteita joita ei muuten valmiina saa, kuten joustofroteeleggarit.

Nämä Hannah tunikan - kaavan olen saanut ompelukurssin opelta, mutta käsittääksenni alkujaan jostain ottobrestä. edit. Kokeneemmat valistikin, että ei ole ottobreen kaava vaan jonku Farbrmixin - nyt en sitten ihmettele miksi me ei löydetty sitä vanhoista ottobreen lehdistä, kun koitettiin etsiä, että lisin saanut isomman koon. Tyttöjen mekot on ommeltu kaavalla 122/128, vain hihoihin ja helmaan olen vähän lisännyt .... öhöm vähän? Ne on tosi helppo surauttaa ;)

Se on jännä, että tulee ommeltua paljon enemmän tytöille, kun pojalle. Pojalle olisi tarve isompi, mutta jotenkin sitä on tytöille niin paljon enemmän kivoja kaavoja ja kankaita.

Kukkamekon kaveriksi keltaiset leggarit.

Nämä värit alkaa, kyllä pahasti toistaa itseää ;)


10 kommenttia:

 1. Tosi kiva mekkomalli! Tuo on siis helppo kaava? Missähän Ottobren numerossa ollut? Olisi mukava kun saisi koottua helpot ja yksinkertaiset kaavat, joilla tämmönen tumpelokin saisi ommeltua. :)

  Heli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten tuossa olla kokeneemmat tiesikin niin ei ollutkaan ottobreen.

   Poista
 2. Ei ole ottobre lehdestä tuo hannah kaava. On farbenmixin kaava, ohjeet on saksaksi. Tosi kiva kaava, sillä on monenmonta mekkoa ja tunikaa tullut ommeltua.
  Miia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että tiesit oikaista. Minulle on vaan Hannahista puhuttu ja koitettiin vielä open kanssa selata vanhoja lehtiä, että oltas löydetty isompi koko - ilmankos ei löydetty...

   Poista
 3. Hannah on Farbenmixin ostokaava, ei Ottobresta! Kiva kun muistutit mulla on se kaava jossain kokeilematta :D.

  Kivat mekot ja leggarit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkohan saimi housutkin tuolta? Puhutaan Saimista ja Hannahista. Täytyy googlata tuo Farbenmix.

   Poista
 4. Eiku Saimit on Ottobreen lehdestä itse teen kaikki housut Saimien kaavalla :) Meillä neidin vaatekaappi on huomattavasti täydempi mitä poikinen kaapit :D Esikko alkaa olemaan jo niin ranttu ettei kaikki käy niin supistuu senkin takia ja pikkuinen kasvaa tällä hetkellä vielä niin nopeesi ettei yhtä kokoa ehdi kertymään ;)

  VastaaPoista
 5. Saimit löytyy ob lehdestä :D -sanna

  VastaaPoista
 6. Tosi kiva malli! Taitava olet :)

  Itsellä ei hermot varmaan kestäis :D

  VastaaPoista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!