Amalian Helmiä

23. joulukuuta 2013

Jos joulua ei tänä vuonna tulekkaan

Niin meinasi esikoinen, kun kuuli ettei meille oikeaa kuusta tänä vuonna laitetakkaan - joulu on pilalla.
Tähän päädyttiin siksi, että poika on siinä iässä, että poika laittaa edelleen kaiken suuhun ja en halua olla kokoajan kaivelemassa neulasia suusta. Minulla on ollut kuusi lähes aina, kun omillani olen asunut, jopa opsikelija kämpässä, jossa sen sai lomilta palattua kantaa pois kohdessa osassa- neulaset ja runko. 

Tänä vuonna kuusen virkaa ajaa viimme joulun kalenterista tyttöjen saama muovikuusi leikkihuoneeseen.


Tytötkin alkavat olla tottuneet ajatukseen ja minusta tuo on ihan sievä.Tästäkin kuusesta lähtee koristeet kävelemään ja siksi niitä suurimman tunnearvon omaavia siihen ei nyt ripustettukkaan.

Muuten täällä tehdään viimmeisiä joulupuuhia, kuten kuvasta näkyy. Tytöt sai palapelin kalenterista ja tehtiin sitä illalla myöhään iltaan. Nyt tytöt on isukin kanssa hoitamassa viimeisiä jouluasioita. Käytäs ostassa joulukalat Vihiluodon kalasta ja lihat, sekä potut Viskaalin kaupasta. Meidän piti pojun kanssa sillä aikaa nautiskella siivoillen, mutta ollaan jämähdetty palapelin ääreen - nooh on me saatu porkkanaloota uuniin ja 
vielä tarvi lattialle vähän imuria ja luutua näyttää.

Tulee se joulu ilman kauheaa suhaamista. Siivouksen voi hoitaa sammuttamalla vähän valoja ja ruuat saa kaupasta valmiina. Kukainenkin tekee niin miten itsestä parhaalta tuntuu. Tässä lajissa ei kellekkään pisteitä jaella eikös vaan. Me jatketaan tätä hössäämistä täällä, kun siitä tykkään, mutta sekin niissä rajoissa, että kiire ei saa tulla ja tressiä ei oteta ;)

Oikein rentouttamaa Joulun aikaan - nauttikaa :)


13 kommenttia:

 1. Aivan paras "hyvänjoulumielen" -teksti mitä ikinä olen kuullut/ lukenut.
  Nautinnollista joulun aikaa täältä Nokialta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylläpä lämmitti mieltä, ihana jos olet sitä mieltä, mutta eikö olekin totta ;)

   Poista
 2. Meillä ei ole kumpanenkaan tehnyt sen suurempaa numeroa kuusesta. Tyttö tosin heitteli koristeita ekana iltana sinne tänne, myöhemmin hän sai koristella koko kuusen ja siinäpä se , nyt on jo unohtanut sen hiplaamisen. 1- vuotias ei laita kuusta suuhun, tosin se onkin muovi kuusi, varmasti aito kuusi sitten kiinnostaisi enemmän. Kynttilöitä poltellaan mieheni kanssa enimäkseen vasta illalla... Ihan turvallisuus syistä , sillä kiipeillä nämä tykkää molemmat.  Ihanaa joulun aikaa koko sinun poppoolle. <3 Nauttikaa. Tulee joulu varmasti, heti huomenna :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiläkin kiinnostus kuuseen on laantunut. Ihmeen vähän kiinnosti mummolan aitokaan kuusi, mutta jotenkin helppo tuo tekokuusi - ties vaikka tulee ens joulunakin ;)

   Poista
 3. Mun mies ei halua oikeaa kuusta, vaikka se sellaisen saisi kai hakeakin. Ostin kuitenkin nyt valkoisen joulukuusen, kun oon sitä haaveillut vaikka onkin tekokuusi. Löysin valkoisen kuusen Puuilosta 40e :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne valkoiset kuuset on kyllä kauniita. Hups, mulla jää kommentteihin vastaamatta jos padilla hyväksyn, mutta mukavaa Tapania :)

   Poista
 4. Meillä lapset kyselivät ennen joulua lähes joka päivä, että milloin meille tuodaan kuusi.
  Odottivat innolla.
  Itse olen aidon kuusen kannalla, jos vaihtoehtona on tekokuusi, mieluummin olen ilman. En tykkää
  teko kukistakaan. Mutta monillahan on allergioita, ettei pysty laittamaan oikeata kuusta. Pääasia, että
  itselle on mieluinen. Hyvää ja nautinnollista joulua. Kivan leppoiselta kuulostaa teidän joulutouhut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin vähän meinasin, että jos ei aitoa niin ei ollenkaan, mutta koristelu on niin tärkeää. Tuo tekokuusi tuli hommattua, kun niin kovasti halusivat omaankin huoneeseen kuusen johon tehdä koristeita. Hyvin on ajanut asiansa ja mies ei tressaa kastelkusta ja minä neulasista :)

   Poista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!