Amalian Helmiä

19. joulukuuta 2013

Opejen ja hoitajien, sekä muiden muistamiset

Miten muut muisti lasten opettajia, hoitajia, valmentajia tai muita harrastusten ohjaajia, vai onko teillä päin tapana muistaa ollenkaan?

Meillä mentiin tänäkin vuonna melkein siitä mistä aita on matalin - viime vuonna mentiin vielä matalammasta kohtaa sattuneesta syystä ja haettiin sievät paketit Pentikiltä. 
Aina on suuria suunnitelmia kaikesta hyödyllisestä tai kulutustavarasta... mm heijastimet etsin vielä joskus (viimme vuonna yritin ja nättejä kohtuu hintaisia ei löytynyt, kun kuitenkin aika monta muistettavaa).
Tänä vuonna siis pentikin luutut ja enkelikoristeet
Edellisten vuosien muistamisia täällä ja täällä

Parin mamma ystävän kanssa, joiden kanssa on paljon oltu nyt syksyllä tekemisissä muistettiin pienen muistamisin ja itse muistin tälläisella yleishyödykkeellä ;)

minua muistettiin lumiukkosopalla, jota tytöt minulta kovasti himoitsi.

Sekä näin tyylikkäällä itse tehdyllä joulutähdellä


17 kommenttia:

 1. Ihanat paketit teillä! Meillä lapset (5lk ja 1lk) askartelivat opettajilleen tänä vuonna heijastimet: Sinellistä puuhelmiä, nipsut ja heijastimet ja pujottelivat sitten helmet naruihin (taisin tehdä itsellenikinnyhden, kun muuten niitä helmiä olisi jäänyt ;)). Kortit saavat tänään vielä tehdä: meillä on joulujuhla huomisaamuna. Pariin läheisimpään naapuriin meinasin leipoa kuivakakut, vai teinköhän sen jomviime vuonna? Kääks en muista, nyt tuikin ongelma,,, - LeenaK

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan lapset voisivat itse askarrella ne heijastimet, kun ollaanhan me muutoin niitä itse tehty - kiitos vinkistä!

   Poista
 2. Meillä lapset antavat kaikille opeille, avustajille ja luokkatovereille itse tehdyt joulukortit. Itse koen että sen tulisi riittää, varsinkin kun muistamme kyllä kiittää heitä pitkin vuotta. Arvostan kyllä heidän työtänsä mutta ei aikuisetkaan tuo heitä palvelleille asiakkaille joulutervehdyksiä...
  terveisin kahden koululaisen äiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa ainakin minun työssä saadaa molemmin puolin lahjoja, niin myös miehen työssä ja minun kaikissa edellisissä työpaikoissa - kun on yleensä sellainen pitkä aikainen asiakkuus suhteet kyseessä, kuten opekin on aika tiiviisti noiden lasten kanssa vuoden mittaan ;) Mutta ei tule noita kaupan kassoja muistettua, mutta veljeni esimerkiksi jakoi opiskelu aikana viikonloppuisin postia niin hänkin sai joulumuistamisia.

   Poista
  2. Itse muistaisivat varmaan vielä isomman, jos muistettavia ei olisi niin monta. Ei ne varmaan sitä odota, mutta meillä on niin ihanat opet molemmilla :)

   Poista
 3. minä vein appelsiini+suklaa+kookos-kuivakakun eskarihoitajien kahvipöytään, ajattelin että jos kaikki vie kynttilöitä&tyynyliinoja jne niin varmaan kaapit pursuaa eriparisia. Samalla idea keväällä hain esikoisen eskarin omalle tädille tillin, basilikan ja persiljan taimet plantagenista ja violetin istutuslapion :)
  nyt pitäisi vielä miettiä mitä ekaluokkalaisen opettajalle veisi, ajattelin ekana tehdä saippuaa mutta unohdin tilata ajoissa massan joten se ei ehdi huomenna varmaan vielä tulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis toi on hyvä, tuo kakku - meidän edellinen hoitopaikka oli niin pieni tarha ettei hoitajilla ollu omaa taukotilaa - joten olisivat joutuneet herkuttelemaan lasten nähden ; 9 jotenkin sitä silloin juurtui tuohon henkilökohtaiseen muistamiseen.

   Poista
 4. Ihania muistamisia teillä! Itse opena sanoisin, ettei erikseen tarvitse mitään muistamisia tuoda, yhdessä vietetty joulujuhla jää varmasti muistoihin. Varmasti alakoulupuolella lahjat ovat yleisempää, itse opetan jo isoja oppilaita eikä täällä enää ole tapana erikseen muistaa enkä koe tarpeelliseksikaan. En usko, että kukaan opettaja lahoja varsinaisesti odottaa, joten niistä ei ainakaan minun mielestäni tarvitse stressata.

  ope

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin yläkoulussahan lapsia opettaa niin moni, että muistaminen varmasti mahdotonta- tosin sinne voisi tietysti kiikutta jonkun kahvikakun taukotilaan, kuten edellinen vinkkasi ;)

   Poista
 5. Minä annoin päiväkodin opelle ja hoitajille body shopin vartalovoiteita, semmoinen lahjatuubi jossa monta pienikokoista ja eri tuoksuista. Olen itse lastentarhanopettaja ja ilahduttaa muistamiset aina, vaikkei se välttämätöntä ole. Pois kulutettavat ja hyödylliset on parhaita (kynttilät, servetit, tiskirätit, käsivoiteet, saippuat........). Pahimpia on mukit ja koriste-esineet.

  -T-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu niitä pois kulutettavia sitä koittaa miettiä ja ekalla kerralla vein piparimuotteja, kun en oikein tienny yleensä lahjakäytännöstä. Ajattelin, että ne voi jättää ne vaikka päiväkodille lasten käyttöön.

   Poista
 6. Myös meidän päikkärin hoitajien ja open paketista löytyy - itse tehdyn kortin lisäksi - tällainen kulutushyödyke: http://puoti.susannantyohuone.net/product/137/lempiriepu--talviturkki

  Vinkki napattiin tästä blogista! :) - MY

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis sulla on aina niin huippuja lahjaideoita, että kiva jos jotain hyötytä oli meitistäkin :)

   Poista
 7. Meillä on muistettu jo monia vuosia (3 lasta koulussa ja 1 tuleva koululainen) kaikenlaisella minkä voi kuluttaa pois =) Nyt jo useamman vuoden ollaan jouluna muistettu kynttilöillä (hajuttomilla) ja serveteillä. Päiväkotiin veimme joskus jouluisia koristeltuja kuivakakkuja, kouluun ei kuitenkaan. Nykyään on niin paljon allergioita ja hajusteyliherkkyyksiä, että moni juttu sulkeutuu pois. Mukeista olen kuullut niin paljon puolitutulta opelta, että en halua rasittaa ketään turhakkeilta. Itsekin niitä inhoan. Muistaminen on aina kiva juttu, mutta jos todella jää käyttämättä, niin sekin tuntuu hölmöltä. Tänä vuonna opet saa isohkon ruusukynttilän ja joulusia isompia servettejä ja lasten tekemän kortin sellofaanissa =) Hyvää Joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita kynttilä juttuja olen minäkin monesti miettinyt ja varmasti joku joulu käytän sen "kynttiläidean" :) Pitää hyvissä ajoin bongailla jotkut kiva kynttilät. Saa olla kyllä noiden hajujen kanssa tarkkana. Itekkin saa vanhoista tuoksuista migreenin.

   Poista
 8. Hei!

  Itse erityisluokanopena arvostan eniten lapsen itsensä tekemää korttia. Kyllä siinä on tippa monesti linssissä, kun saa muutamalla kirjoitusvirheellä ja sinne päin -liimatulla tonttu-ukolla höystetyn kortin ;) "HYVÄÄ JOLUA"

  Jos lahjan saisin, ottaisin mieluiten jouluna kahvia ja keväällä kukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kuvitella, kuinka herttaista on kun lapsi itse on nähnyt vaivaa kortin eteen ja tekeminen on lähtenyt lapsesta itsestään.

   Kiva, kun täältä tulee kasapäin vinkkejä seuraaviin jouoluihin - joulukahvia tai teetä - hyvä idea. Vaikka itse ei kahvia joisi varmasti käy vieraita jotka juo - laitettu korvan taakse.

   Poista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!