Amalian Helmiä

5. kesäkuuta 2015

Isojen tyttöjen prinsessa synttärit - kultaa ja kimallusta

Esikoinen täytti täydet kymmenen vuotta ja juhlien piti olla arvonsa mukaiset, kultaa ja kimallusta, mustalla pohjalla.
Confetista löytyi pitkällisen etsinnän tuloksena kultaiset kertakäyttölautaset, kultaisia serveteitä, muffinivuokia ja ilmapalloja. Heiltä löytyi todella kattava valikoima yksivärisiä juhlatarvikkeita. Kultaisia nomparelleja jopa löytyi heidän valikoimistaan. Saimme uudelleen käyttöön lähes yhdentoista vuoden takaisia hääsomisteita meidän häistä. Pöytää koristivat meidän pitopöydässä ollut kynttelikkö, sekä tylli. Tylli on ollut välillä jouluverhonakin. Onnitteluviestin kirjoitimme kehykseen, jossa häissämme oli menu. Juhlavuutta pöytään toivat vielä jalalliset lasit. Musta pöytäliina oli ikean mustaa puuvilla kangasta, jolle hintaa tuli alle kuusi euroa. Parin pesunkin jälkeen kangas on edelleen jämäkkä ja helposti siliävä.

 Synttärijuhliin esikoinen suunnitteli tarjottavat ja osittain leipoikin. Lähes kaikki reseptit tytär etsi Kinuskikissalta, lakritsamuffineita, riisisuklaata,  kinderpiirakkaa ja kinuskineliöt, vain mustikkapiirakka oli mummin reseptiarkistosta. Kannatti antaa tytölle vapaat kädet, koska tarjoilut upposivat kuin kuumille kiville ja sain tyhjät vadit kerätä juhlien päätyttyä tiskiin. Kakutkin ihmeesti maisuivat vaikken mikään kakkupaakari olekkaan - aina mennään samalla mallilla kuorrute ja pursotusreunoille. Toinen kakuista oli "unelmakääretorttukakku" ja toinen mansikkavalkosuklaatäytteellä. Kakun koristeet löytyivät lelulaatikossa.

Pompdeluxin mustat tyllimekot tulivat taas käyttöön ja HM.n kruunupannat sopivat myös vanhemman tytön kutreille.

Juhlia juhlittiin kolmessa erässä, esikoisen juhlat, jotka katettiin ulos, yhteiset mummi - kummijuhlat ja nuoremman kaverisynttärit. Tänä vuonna kaikki pidettiin eri päivinä, viime vuonna rysäytettiin kaikki samassa erässä.

Ohjelmassa oli jätesäkkipussihyppelyä, tietokilpailu synttärisankarista, pantomiimia, makaroonin kuljetusta pillin päässä. Lahjojen aukaisussakin kesti puolituntia, kun kaikki lahjat fiilisteltiin ja isommat lapset osaavat nauttia pöydänkin antimista ja keskustella, eivätkä ryntää leikkimään. Tytöt halusivat, että leikit on ennalta mietitty ja äiti tulee ne ohjaamaan. Kuulemma monissa juhlissa mennyt arpomiseksi, kun yksi haluaa toista ja toinen toista.
Confetista saatu blogiringin bloggaaja-alennus

10 kommenttia:

 1. Ihanat juhlat :) saako kakkujen ohjeet?
  Ps. Silloin kun mietitte nuorimmalle nimeä niin mä en tiedä miten mut arvasin näköjään muiden nimet ihan oikein :D ehkä koska kaimoja tunnen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voin mää iltasella raapustaa ohjeet kommentteihin :) Mää ajattelinkin, että huomaakohan nuo nimet. Tuolla nuoremmalla tytöllähän on olemassa kaksi kaimaa ja yksi mamma tuttu tuntee niistä toisen asuu kuulemma lontoossa ja se tietää toisen joka asuu lapissa :)

   Poista
  2. Mä en itseasias tiedä missä tää henkilö nykyään asuu, ei ole tullut kysyttyä. On muistaakseni 94 syntynyt :)

   Poista
 2. Oispa kiva nähdä vielä nuorimmankin nimi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli siinä nimen tiedustelu postauksessa hylättyjen listalla :)

   Poista
 3. Kauniit juhlat ja herkulliset tarjottavat! Meilläkin tyttö jo itse haluaa suunnitella ja leipoa tarjottavia. Helpottaa kummasti omaa urakkaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava, kun pääsee jo helpommalla siltä osin!

   Poista
 4. Herkullisen näköinen kakku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se maistukin vaikken mikään kakkupaakari olekkaan

   Poista
 5. Todella ihanan näköiset juhlat on teillä ollut :)

  VastaaPoista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!