Amalian Helmiä

13. kesäkuuta 2015

Meidän lastenvaatefilosofiaa - kirpputori

Minä olen ihan hurahtanut kirppistelyyn. Opiskeluaikana kaveri oli ahkera kirppistelijä ja itse lähinnä istuin ja odottelin tyhjässä loossissa. Oma hurahdukseni tapahtui, kun muutimme hetkeksi Raaheen. Ensimmäistä kertaa myin tavaraa muuton yhteydessä, koska olimme muuttamassa pienenpään asuntoon. Samalla tuli kierreltyä itsekkin ja parit löydöt tehtyä. Lopullinen hurahdus tapahtui Raahessa, jossa on suhteessa muihin kauppoihin runsas ja hyvä kirppistarjonta. Vähintään kerran viikossa piti käydä Pattasten kirppiksellä Pattijoella ja usein piipahdettiin Eurokirppiksellä, joka oli aika lähellä meitä. Tytöt olivat kolme ja yksi vuotiaita, eli niitä tyttöjen vauvan vaatteita en ehtinyt kirppiksiltä hankkimaan. Olin kuitenkin ostanut kaverin tytön vanhoja vaatteita pusseittain. Nykyään tulee vähintää pari kertaa kuussa kirppisteltyä. Tytöille ei juurikaan kirppisvaatteita enää löydy ja harvemmin pojallekkaan, mutta vauvalle kylläkin. Ostan myös itselle ja kotiin kierrätettyä tavaraa ja vaatetta.

Kirppis ostoksissakin tulee hankittua ensisijaisesti tarpeeseen, mutta saatan ostaa pari kokoa liian isonkin vaatteen jos se miellyttää. Siisteys ja ulkonäkö tulee ennen merkkiä, vaikka merkilläkin on merkitystä ja saatan maksaa alkujaan arvokkaammasta tuotteesta paljon enemmän mitä perus ketjuvaatteesta. Ikinä en kuitenkaan maksaisi yli alkuperäistä hintaa tai pelkän merkin takia. Taitaa kalleimmat live kirppisostokseni olla 12-15 euroa uuden veroisesta miikkarin mekosta ja saman uuden veroisesta Hilfigerin mekosta. Itselle kymppi Gantin kauluspaidasta. Täällä on niin hyvä tarjonta, että en hirveästi tee ostoksia facebookin kirppiksillä. Muutaman vaihtokaupan olen tehnyt ja vaihtanut meille väärän kokoisen vaatteet sopivaan ja Pompdeluxin villatakista masoin 17eur posteineen, villatakista jota ei nyt viime talven mallistossa meidän harmiksi enää ollutkaan. Ulkovaatteita on tullut vähemmän käytettynä ostettua, mutta sellaiset oman pihan röntsähaallarit olen kirpputorilta ostanut ja olivat ehdottomat ainakin niinä talvinä, kun pihat ovat olleet kuralla.

Minkälaisia lastenvaatteita muut hankkii kirppikseltä?

Viimeisimmät kirppisostokset vauvalle:9 kommenttia:

 1. ennen tuli neidille ostettua enemmän kun pienille on parempi tarjonta, nyt kun haussa on koko 116-122 ja siitä eteenpäin niin tosi vähän on hyväkuntoista tarjolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä möin vasta vaatteita ison läjän juuri tuossa koossa ja menivät kyllä tosi hyvin kaupaksi.

   Poista
 2. Kerrotko näiden ostosten hinnatkin - ne aina kiinnostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi mulla oli tarkoitus, muuta unohdin. Yökkäri jabody oli 1.5 ja farkkuhaalari 2.5eur.

   Poista
 3. Harvoin sitä isommille lapsille mitään enää löytää, mutta nuorin on onneksi sen verran pientä kokoa että jotain vielä löytyykin. Viimeksi ostin reissun päällä ollessa hyväkuntoisen pompin ohuen takin kahdella eurolla. On kyllä vielä hurjan iso pienelle miehelle ja toiselle taas liian pieni, mutta en raaskinut tuohon hintaankaan sinne jättää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri noita tulee vastaan ja pakko ostaa vaikkei heti käyttöön tulekkaan

   Poista
 4. Minä olen viime aikoina keskittynyt mm. miikkareiden ja vanhojen metsolan froteiden hamstraukseen kirppareilta, ehkä vähän vahingossakin. Vaatetietoinen esikoinen rakastaa kyseisiä ja nyt varsinkin miikkareita on alkanut löytyä todella edullisesti. Suunnitelmissa onkin vähän vastaavanlainen postaus kunhan uusimmat löydöt kuivuvat ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miikkaria löytyy nykyään tosi hyvin! Minä olen just noita myynyt nyt tytöiltä pois, kun alkaa olla varsinkin miikkaria pieniä ja kasvaneet niiden ohi muutenkin. Jään odottelemaan postaustasi. Olipa kiva nähdä vaikka meni muutama sekuntti ennen, kun osasi tuotteet sinuun yhdistää, mutta sitten huomasin, kun imetyskorut näin ja onkin ollut kovalla poistolla ;)

   Poista
 5. Kirpparilta ostan lähes kaikki vaatteet lapsille. olen löytänyt ihan kivoja vatteita tytöllekin kokoon 140 asti, vaikka monet sanoo ettei niin isolle löydy. Ennakointi on avainsana, jos aikoo kirpparivaatteilla pärjätä, jemmalaatikko välilä pullistelee. :) ostan kirppareilta myös kankaita ja vaatteita tuunattavaksi.

  VastaaPoista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!