Amalian Helmiä

31. elokuuta 2015

Blogi ja bloggaaminen
Blogeissa on kiertänyt haaste bloggaamisesta. Tässä minun vastaukset:


1.Milloin ja miksi aloit pitämään blogia?
Elokuun alussa tuli kokonaista seitsemän vuotta täyteen bloggausta. Bloggaaminen yleensä oli silloin hyvin alkutekijöissään, mutta se oli jatkumoa minun nettihääpäiväkirjalle ja perhiskirjoittelulle - paikka johon kirjata omia juttuja ylös
2. Mikä bloggaamisessa on mukavinta?
Kun kuulee, että tästä on ollut jollekkin hyötyä ja saa kivoja kommentteja3. Mikä bloggaamisessa on haasteellisinta?
Yksityisyyden rajan pitäminen. Välillä olen palannut poistamaan jo julkaistun postauksen ja niitä julkaisemattomia vasta onkin muistaakseni luonnoksista löytyy lähes 400 postausta! 
Myös aiheessa pysyminen on haasteellista, vaikka perheblogin alle voikin kaikenlaista kirjoittaa.4. Mistä blogisi nimi tulee?
Alkujaan tämä oli Amalia ja tytöt ja sen annoin vain hetken mielijohteesta, ajatuksella mitä väliä sillä nimellä on, kun eihän sitä muut lue, kun minä itse. Sitten syntyi poika ja mietin vähän enemmän uutta nimeä. Amalia on lähellä Adalmiinaa ja Adalmiinalla oli helmi. Minulla on neljä helmeä, hautomaani ja elämäni arvokkainta helmeä. Joskus olen miettinyt viittaako tämä liikaa koruihin?


5. Mitkä kolme adjektiivia kuvaavat blogiasi?
Asiallinen - Blogin tarkoitus on listata ja laittaa muistiin ideoita ja asioita - ei tehdä meistä paljastuksia tai purkaa mieltä ja mielipahaa. Itsekkin tykkään blogeissa joissa on vinkkejä ja ohjeita. Muutenkin koitan kertoa vain hyvin pinnallisista jutuista, vaikka tiedän, että "julkinen elämä" myy, mutta ahdistaa jo ennestään se mikä kuva meistä tulee. Lasten ja omienkaan asioilla en klikkauksia halua kerätä.

Virheellinen - edelleen on se wordi hommaamatta, jonka oikoluvulla saisi nuo suoranaiset kirjoitusvirheet poimittua. Ei silläkään kaikkia kielioppi virheitä kiinni saisi.

Värikäs - Koitan pysyä aiheessa, vaikka kuten totesin voi perheblogin alle kaikenlaista laittaakin, kuten lifestylenkin, mutta rajansa kaikella ihan lukijoidenkin takia.

Sanokaa te, mitä adjektiivit tätä blogia kuvaa? vaatimaton??

6. Entä mitkä kolme adjektiivia kuvaavat sinua?
Vaikeeta! Ehkä iloinen (joskus sanottu ettei "amalian hymy hyydy", rauhallinen (varmaan), harmaa :D (väritön, hajuton ja mauton)7. Miten vietät vapaa-aikaasi?
Jos siis tällä tarkoitetaan menoja jossa käyn ihan yksin.... Keväällä en käynyt missään yksin. Kesällä yritin paristi käydä muutaman tunnin ompelemassa. Nyt syksyllä olisi tarkoitus päästä yksin ompeluun ja neulekahvilaan, myös joku jumppa olisi tarkoitus virittää. Olemme myös kavereiden kanssa järjestämässä naisten ostosreissua syksylle ja sinne olisi tavoite päästä ilman vauvaa. 


8. Liittyykö blogisi työhösi?
Ei sitten yhtään mitenkään! Sillä minä tämä aloitinkin, että olisi jotain iihan muuta. Olen huomannut, että moni bloggaaja on viestinnän ammattilainen tai muuten kirjoittaminen liittyy työhön. 9. Mistä aiot kirjoittaa tänä syksynä?
Vaikka olen kirjoittanut tätä jo näin kauan niin olen keksinyt monta uutta "lapsiperhe" aihetta postattavaksi... sittenpähän näätte.10. Oletko tehnyt joulukalenterin blogiisi?
En - eikä sellaista 99% varmuudella tulla täällä näkemään.11. Oletko koskaan ajatellut lopettavasi blogin kirjoittamisen?
KYLLÄ  - todella todella moni samanlainen blogi on jo lopettanut aikapäiviä sitten nykyään blogit on niin hienoja ja markkinahenkisiä, mutta ihmeesti tämä pahainen blogiparka hengissä roikkuu. Mihin minä näitä juttuja sitten laittaisin ylös.

12 kommenttia:

 1. Sun blogi on kiva juuri omanlaisenaan, ei tusina massaa!
  Mulle haastavinta on varmaan se, että ihmiset kuvittelee blogin olevan koko elämä tai tuntevansa ja tietävänsä blogin perusteella täysin millainen olen vaikka blogi oikeasti on olematon raapaisu elämästä. Parhaillaan huumoria, vinkkejä ja pilke silmäkulmassa kirjoitettua vertaistukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi tuo on niin totta, että blogin perusteella oletetaan kaikkea - huoh!

   Poista
 2. Komppaan tittiä! Haastavinta nykyään on varmaan pitää blogi oman näköisenä, eikä lähteä tekemään siitä tusinatavaraa. Oma persoona ja tyyli pitää näkyä ja näkyy. Ehdottimasti positiivisella tavalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helposti sitä lähtee menemään valtavirran mukana. Paljon on sellaisia, että ei huomaa vaihtaneensa blogia :)

   Poista
 3. Minä pidän myös, kuten edellistenkin kommentoijien blogeista. Pidän hyväntuulisesta ilmapiiristä, ruoka-, askartelu- ja käsityövinkeistä, kirppisjutuista jne. Liialliset paljastukset eivät kiinnosta :) Kaikkea hyvää ja toivottavasti jatkat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekkää en lue elämän kerta blogeja, koska eihän ne sinäänsä minulle kuulu.

   Poista
 4. Täälläkin tyytyväinen blogisi lukija. Kivoja juttuja tavallisesta elämästä ja iiiihania vaatteita osaat tehä. Sinun blogi on yksi lemppareista ja päivittyy usein. Jatka samaan malliin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihana kuulla. Nyt on ollu sen verta tihheetä, ettei joka päivä ehi kirjottaan ja välillä kommentointikin venyy. Tosi monta luonnosta on hautumassa

   Poista
 5. Tämä blogi on juuri hyvä näin. Elämänmakuinen ja rehellinen. Jatka samaan malliin :)
  T.Sanniska

  VastaaPoista
 6. Minäkin tykkään blogisi arkisuudesta. Erityisesti tykkään siitä, että blogi ei ole markkinahenkinen, niin että joka toisessa päivityksessä olisi "x saatu blogiyhteistyönä". Tuntuu että tällaisia "tyrkkyjä" blogeja on yhä enemmän. Onneksi uskallat olla siinä mielessä erilainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan mullakin niitä yhteistöitä, mutta tarkoitus ei ole blogin avulla jotain saada, vaan auttaa pientä tekijää tai sitten blogiringin kamppisten kautta tulee monesti hauskaa puuhaa lapsille, kuten vesiväreilä sotkemista tai aarteen etsintää

   Poista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!