Amalian Helmiä

2. syyskuuta 2015

Amalia testaa - sitruunalla tiskiallas puhtaaksi

Jäikö ruunlaitosta tai leivonnata sitruunan puolikas tai lohko ylimääräiseksi.
Kokeileppa puhdistaa sillä tiskiallas. Oon sen vinkin jostain lukenut ja nyt testasin, kun sitruunan puolikas jääkaapissa pyöri.

Eli suolaa sitruunan päälle ja hinkkaa sillä allasta. Minä lopulta ihan ripottelin suolaa suoraa altaaseen ja sitten hieroin.

En voi sanoa ihmettä tapahtuneen, en tiedä olisiko ihan sama millä sitä hinkkaisi niin puhdistuisi. Meidän allas vaan ei ehkä ollut ihan paras testikohde, koska oli ennestään melkein niin puhdas, , mitä "erään kotiapulaisen" karhunkielellä pilaama allas voi olla, kun olin unohtanut sen altaan reunalle kattilan puhdistuksesta. Sen verran materiaaliopintunnin oppeja muistelen, että ope varoitti pesemästä allasta teräsvillalla.Ruostumattoman teräksen pinnalla on suojakalvo, jonka teräsvilla rikkoo - kalvo tulee kyllä takaisin, mutta hetken allas on suojaton. En tiedä tekeekö tämä minun sitruunasuola hoito saman, mutta olihan allas saanut aijemmin pahempaa rääkkiä.

Seuraavaksi testaan ruokasoodaa altaseen.

Mikä on teidän kikka pitää allas puhtaana?
Jos testasit tätä, toimiko?


13 kommenttia:

 1. Olen kanssa joskus kokeillut ilman mitään mullistavia tuloksia :) Sen sijaan saippuavillaa käytän välillä :o Ja siis ei saisi?
  Oppia ikä kaikki.. nimim. kokin peruskoulutus :D

  VastaaPoista
 2. Sitruunaa en ole kokeillut, mutta ruokasoodalla olen saanut altaan puhtaaksi tummentumista :)

  Neilikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sooda ajattelin seuraavaksi testata ja se sopii vähän kaikkeen vissiin

   Poista
 3. Universal stone tai eco star, hyvin samanlaiset tuotteet, ympäristöystävällisiä ja myrkyttömiä.
  Käy melkein kaikkeen.
  Ja taatusti puhdasta!
  Amy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistä noita saa - ihan marketista?

   Poista
  2. Hm. muistaakseni ostin omamme messuilta ja toinen taisi tulla takan mukana (erinomaista takan lasien puhdistukseen).
   Mutta sama purnukka ollut jo 5 vuotta ja puolet vasta kulunut. Hiukan hintavampi ostovaiheessa, mutta se riittää, ja riittää...
   Googletappa ecostar ja universal stone, josko niitä myitäisiin jo muuallakin kuin messuilla.

   Amy

   Poista
 4. Mä oon kokeillut sekä sitruunaa että ruokasoodaa ja jälkimmäinen ehdottomasti parempi! Ruokasooda on kyllä hyvä aine muutenkin keittiön puhdistustöissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sooda tuntuu sopivan vähän kaikkeen :) Luin, että jos laittaa munia keittäessä soodaa veteen irtoo kuoret helpommin

   Poista
 5. Luotan myrkyttömään Universaliin! Sitä käytettäessä pitää vain jaksaa hinkata koko tiskipöytä tasaisesti, ettei ole allas kirkkaampi kuin kuin muu ympärillä oleva ;) Mutta kyllä pitää siis hinkata ja kunnolla, että lähtee. Ihmesientä olen itse käyttänyt. Sitruunaa, suolaa, soodaa ja vaikka sun mitä olen kokeillut kylppärin tummiin lattialaattoihin, mutta en ole kyllä saanut näistä mitään apua kalkkitahroihin... - MY

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmesientä minäkin olen käyttänyt - en vaan ole ehtinyt syvällisemmin tutustua sienen olemukseen, ettei aiheuttas seki pinnoille hallaa? Tuota universalia pitäs vissiin testata. Tuota kylppäriä saa olla kyllä hinkkaamassa - ei auta höyrypesurikaan muuten.

   Poista
 6. Kalkkitahrat lähtee kun laittaa yleispesuaineveteen etikkaa, muttei hankaamatta sittenkään. Patapata-saippuateräsvillaa käytän tiskipöytään ja -altaaseen.

  Tarmotar

  VastaaPoista
 7. Kastele pesuallas. Ripottele altaaseen pyykinpesujauhetta (tai konetiskijauhetta). Harjaa tiskiharjalla ja huuhtele allas. Kirkasta tuli!

  VastaaPoista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!