Amalian Helmiä

3. syyskuuta 2015

Kirpputori hinnoittelu

Tämänkin postauksen olen aloittanut jo lähes puoli vuotta sitten, kun viimeksi pidin kirppispöytää. Nyt olen hinnoittelemassa tuotteita ensi lauantain paikallisen MLL.n kirpputorille, joten aihe nousi taas pintaan.
 Tässä se vanha teksti:

 Kirpputoritavaroiden  myyntiin hinnoittelu on oma taiteen lajinsa, jotta myyjän ja ostajan näkemykset kohtaa. On turha kuvitella saavansa samoja hintoja mitä nettikirppiksellä - hyvä jos puolia, mutta säästyy postittamisen vaiva. Siihen törmää nettikirppiksellä hyvin usein, että käytetyltä odotetaan uutta tai sitten lupaillaan olemattomia. Välttyäkseni tältä minä olenkin tähän asti pidättäytynyt live-myyntiin tai vain myymään säkeittäin paikallisella fb-kirpulla.
 Hintataso vaihtelee paikkakunnittain. Kesälomareissuilla tulee piipahdettua kirppiksillä ja monesti todennu hintatason olevan korkeampi ja laadun matalampi mitä Oulun seudulla, vai kuvittelenko vain? Oulun seutu on minusta kirppistelijän paratiisi vai löytyykö se muualta.

 Miten te hinnoittelette tavarat? Minä koitan katsoa tuotteen kuntoa, paljonko on käytetty ja toki huomioin tuotteen oman ostohinnan. Lisäksi selainen vastaavien tuotteiden tai vaatepaketeiten hintaa.
Toki joihinkin saattaa livahtaa sitä tunnelisää, mutta monesti ne saattaa tulla laitettua takaisin jemmaankin, joita ei sitten raaskikkaan myydä. Meillä on aika isot varasto tilat - lämmin ulkovarasto ja käyttöullakko joten jemmatilaa löytyy...

Empäs älynnyt ottaa kuvia hinnoittelu vaiheesta ja nyt vaatteet odottavat jo kasseissa lauantaita. Aika paljon on hinnoiteltu vauvan vaatteita, sekä tyttöjen vaateita. Vielä mietin otanko noita toppavaatteita mukaan vai myynkö ne paikallisella fb-kirpulla. Mitää hyvää ilmaa ei ole luvattu, joten jospa ihmiset lähtisivät kirppistelemään. Paljon myyjiä on ainakin tulossa - jospa löytäisin vauvalle sieltä fleese tai vanupuvun autoiluun, sekä pojalle villapuvun.

Tässä kuvia edellisiltä kirppistely kerroilta.

18 kommenttia:

 1. Hinnoittelu ei ole ihan helppoa ja toisaalta tunnelisäkin on minusta OK, koska tärkeistä suosikkivaatteista ei halua luopua, jos ei saa kohtuullista korvausta. Minä en ole jaksanut ottaa pöytää tälle viikonlopulle, vaikka tavaraa olisi taas kertynyt. Tullaan kuitenkin lasten kanssa katsastamaan valikoima. Ei tiedä, vaikka kuopukselle löytyisi teidän pöydästä jotain 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytyykö kirppikseltä mitään? Niin ostajaansa sen päättää pitääkö vaatetta yhtä ihanaan mitä itse.

   Poista
 2. Juuri eilen taas raahasin kirppikselle tavaraa, ja painin samojen asioiden kanssa.
  Täällä pk seudulla on tosi värikästä tarjontaa, on sitä vuosikymmeniä kaapissa pyöriteltyä vaatetta ja sitten hyväkuntoista, mutta ehkä järjettömästi hinnoiteltua tavaraa. Kun siis malttaa pysyä siinä välimaastossa, ja hinnoittelee järkevästi, pääsee lähes kaikesta eroon.

  Tosi vähän on mitään livekirppistapahtumia ainakaan meillä päin, ja olenkin todennut helpoimmaksi myydä itsepalvelukirpparilla. Mielestäni varastelu on aika vähäistä, ja menekki suhteellisen hyvää. Pöytävuokkriin kun saisi vielä jotain järkeä, yli 40€ viikko plus proviisio alkaa olemaan liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ompa kyllä kovat hinnat! Meidän lähikirppikellä on loossivuokra 20eur ja ei oo provikoita. Provikallisiakin löytyy, mutta niissä ei oo sitten vissiin muita maksuja.

   Poista
 3. Mä en jaksa tuon hinnoittelun takia juurikaan myymistä harrastaa vaan myyn joskus tutuille suoraan kotoa kassihinnoilla. Täällä kirppareiden hintataso on kuntoon nähden mun mielestä kuitenkin kova jo ihan senkin puolesta mitä vertaa muiden löytöhintoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää koiti tuossa myydä kkassihinnalla vaatteita. Yhden jo möinkin vaan tuli "paskaa" niiskaa, kun luuli merkkivaatteita saavan puoli ilmaiseksi vaikka en mitään sellasta lupaillu ja kuva oli ihan marketti vaatteista. Ois niin hyvä saada nekin kiertoon.

   Poista
 4. Oulussa on kyllä kivoja kirppiksiä.. Siistejä lastenvaatteita ja metsolaa löytyy aika paljon..

  Meillä täällä vähän pohjoisempana törmää usein nukkaiseen lindex bodyyn 4e ja sitä rataa... :| Helsingissä taas oli ylihinnoiteltu todella.. Esim metsolan paljon pidetty haalari 20e..

  Itse varasin keväällä pöydän ja yli 200e jäi käteen.. Todella hyvin menivät kaupaksi.. Niin kodin tekstiilit kuin siistit lasten vaatteet.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho - mulla oli metsolan bodystä pyynti 4euroa ja ei menny kaupaksi!! Oishan sen hyvä saada tuo vaate kiertoon.

   Poista
 5. Oulu tosiaan on kirppistelijän paratiisi! <3

  VastaaPoista
 6. Minä oon myyny paikallisella Facebook-kirppiksellä tavaraa. Pompin vaatteet menneet kyllä heti ihan hyvään hintaan (olen pyytänyt ihan reilusti, mutta en nyt ole pitänyt ihan Pompin Facebook-kirppiksen hintatasoa, mutta ei tule postikulujakaan) + muut merkkivaatteet myös, joissa hinnoittelu ollut maltillisempi eli juurikin 4 euron luokkaa per vaate. Toisaalta perusvaatteet (h&m, lindex, kappahl yms.) ei oikein mene muuta ku paketteina ja silloinki tuntuu, että 10 eurolla pitäisi saada iso kassillinen vaatetta eli tyyliin 0,50 e/vaate (osa vielä ilmaiseksi kaupan päälle) ja silti aika vähän oon saanu vauvavaatteita meneen. Mietinki käviskö lahjoittamassa ne jonneki, kun osa on erittäin hyväkuntoisia. Moni käynyt myös valkkaamassa parhaat päältä ja oon myynyt 2 e/vaate niitä parempikuntoisia. No semmonen yks 80/86 todella iso paketti tytölle meni 50 eurolla, mutta siinä oli sitten myös merkkivaatteita (myös Pompia) mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. -Mitä oot Pompista pyytäny? Minä jostain lähes käyttämättömistä oon pyytäny 8-9 euroa ja osa on menny silläkin kaupaksi. Tuon penkomis käytäntö on hyvä, että tulevat kotiin penkomaan.

   Poista
  2. Sain yhdestä Pompin mekosta 20 e. Sitä oli pidetty kerran päällä. Muuten oon pyytäny hyväkuntoisista, jotka eivät juuri uudelle häpeä 6-10 e. Pompin vaatteet kyllä yleensä käy kaupaksi. Tietysti, jos on jotain paljon pidettyä ja pesuhaituvaa paljon tms. niin en niistä montaa euroa kehtaa pyytää eli annan sitten vaikka kaupan päälle, oli merkki mikä tahansa.

   Poista
 7. Mistä kannattas varata Oulussa myyntipöytä esim. viikoksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palje ja järkikirppis on suosittuja, mutta nythän on lokakuun alussa suurkirppis Ouluhallissa. Ihan mahdottomia myyntejä tutut siellä saaneet ehdessä päivässä. Ite en oo siihen päässy osallistumaan, koska ollu joko raskaana tai pieni vauva jta ei oo voinu tissittä jättää kotiin

   Poista
 8. Mulla oli viime viikon kirppispaikka ja hyvin meni kyllä tavara kaupaksi. Itse olen käyttänyt hinnoittelussa periaatetta "mitä itse maksaisin". Juurikin lastenvaatetta, lelua yms. möin ja esim. bodyt, paidat ja housut olivat 0,5-1,5 €/kpl ja uudenveroiset Lindex yms. 3€/kpl. Marimekon pari kertaa pidetylle bodylle laitoin 8€ ja oli mennyt. Ulkovaatteista ei täällä Joensuussa paljoa makseta, joten hyväkuntoiset ulkovaatteet olen myynyt nettikirppareilla. Venäläiset ostajat, joita täällä piisaa jonkin verran, taas katsovat ennenkaikkea sitä hintalappua, joten markettivaatteetkin saa kyllä myytyä, kun hinnan laittaa alas. Ja heillä esim. ulkovaatteiden kunnon kanssa ei ole niin tarkkaa. Ei siis tarvitse olla uutta ja merkkiä ja vielä ilmaiseksi, kuten monilla suomalaisilla. ;-)

  Kerran olen käynyt Helsingissä kirpparilla ja silloin löytyi mm. Mayoralin uusi toppatakki 10€.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä koitan kans ajatella, että mitä ite maksaisin. Saman kuulosia hintoja olen itekkin laittanu. Saa nämä miten noitten toppavaatteiden kanssa käy, kun ovat kuitenkin melko hintavia niin ihan kympillä ei raaskis myydä.

   Poista
  2. Minä oon ostanu pari Ticketin ja Minymon pukua 35-40 eurolla ja samaa hintaluokkaa oli popin takkikin. Ovat olleet kyllä erinomaisessa kunnossa meille tullessaan eli ei karheumaa polvissa/pepussa tms. Ja olleet käytössä yhdellä lapsella aimmin. Ite oon pyytänu meille uutena tulleesta vk-haalarista 15-20 e ja samam verran tai hieman enemmän aattelin pyytää toppapuvusta, vaikka kunto hyvä.

   Poista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!