Amalian Helmiä

21. marraskuuta 2015

Aloitetaan joulun odotus puolukkakranssilla

Lupasin itselleni alkaa hössöttämään joulua pojan juhlien jälkeen ja perinteisesti se alkaa minulla tekemällä puolukkakranssi. Kranssi saattaa roikkua ikkunassa parikin kuukautta ja pysyy hyvänä välillä vähän suihkuttelemalla, mutta se ei haittaa vaikka kuivaakin, kun pysyy kuitenkin vihreänä. Kranssi on roikkunut meillä ikkunassa jo monta vuotta, vain viime jouluksi se jäi tekemättä sattuneesta syystä. Välivuoden takia oli vähän ote hukassa ja ensimmäisestä tuli liian turpea, kun otin liian isoja nippuja ja en sitonut nippuja tarpeeksi varvun latvasta. toisesta tuli parempi, mutta ensimmäinen versio saa mennä koristamaan adventtikynttilöitä, mutta ne laitetaan vasta ensimmäiseksi adventiksi ja kranssi sai mennä ulos odottamaan sitä. Ulkona varvut pysyvät viileässä ja kostessa parempina. Nämäkin tytöt poimivat minulle jo syyslomalla. Mistä tahansa ei saa mennä varpuja repimään vaan niiden poimintaa täytyy olla maanomistajan lupa.

Joulufiilistä lisää haemme naisten jouluostosreissulta Kuopioon, johon olemme parhaillaan menossa. Kahden kaverin kanssa keksimme järjestää naisten reissun keväällä äitienpäivä viikonloppuna Luulajaa. Silloin mentiin pikkubussilla. Nyt on matkalla naisia  ison bussilastillinen ja kourallinen vauvoja menossa Kuopioon  shoppailemaan. 

Luntakin sataa tunnelmaa luoden. Kannattaa muuten kerätä pikapikaa luonnon askartelu tarvikkeet ennen kuin lunta on liikaa tai pakkanen paukkuu.1 kommentti:

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!