Amalian Helmiä

12. tammikuuta 2016

Sukkahousut pojilla


Pitääkö teillä pojat sukkahousuja? Meillä isoveikalla oli vauvana hyvin useasti sukkahousut jalassa, mutta liekkö viime talvinen leuto sää syy siihen ettei viime talvena monesti tullut sukkahousuja pojilla pidettyä. Nyt taas kovat pakkaset sai aikaan sen, että piti kaivella sukkiksia esiin. Hauskaa, että isoa veikkaa huvitti sukkahousut, vaikka ennakkoluuloja ei niistä pitäisi olla, kun isot siskot ei sukkaousuja pidä, koska eivät yksin kertaisesti ole enää vuosiin tykänneet niiden puristavasta tunteesta. Ehkä laitan mieluummin pienelle lapselle alle mieluummin sukkahousut, mitä pitkät kalsarit. Ovathan nämä kyllä kätevä ja kiva oli sukkahousumannien sukkiksissaan viiletellä (kuten huomaa ei juuri ole ehtinyt kuvaa saada, joka ei olisi vähän tärähtänyt). Pikkuveikan Tutan sukkahousuista löytyy vielä jarrut pohjasta niin eivät luistakkaan. Isoveikan sukkahousuihin asennetta tuo hauska kuva pepun päällä.

Uusia pitäisi ilmeisti hankkia jos pakkaet pysyy ja selailin vähän tarjontaa: Metsolan perusvärejä,
Silverjungleltä tähtisukkahousuja, Elloksen perus mustaharmaita, HM.ltä autoja tai norsuja tai Tutan jarrusukkahousut.

Onko teillä antaa sukkahousuvikkejä pojille?








19 kommenttia:

  1. Hei, meillä poika 3,5 v ja tähän asti pidetty sukkahousuja. Käytössä polarn o pyretin sukkahousuja. Itsekin suosin sukkiksia juuri koska menevät paremmin ihoa vasten :) Katri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin jo Po.P - pitääpä kurkata sinnekkin. Tytöillä oli tosi paljon Po.Pin sukkiksia. Nyt meidän perheen naiset on siirtyneet ihan leggareihi :/

      Poista
  2. Meillä on molemmat pojat käyttänyt sukkahousuja, isommalle ostin vastikään hennesin tyttöjen puolelta leggareita kun hälle ei tahtonut enää löytyä sopivalla mitotuksella olevia sukkiksia. Laiheliini poika, jolla isohko jalka kokoisekseen... Pikkuvelikin käyttää sukkahousuja, en ole vielä löytänyt huippumallisia sukkiksia mutta meillä on eniten käytössä hennesin yksivärisiä ja KappAhlin sukkiksia. Mun mielestä ainakin pienet pojat voi käyttää sukkahousuja siinä missä tytötkin, miksipä ei?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti pojille sukkiksia pojillekkin - meillä on sukkikset tai ei mitään. Hirveesti ei ennen näitä kovia pakkasia ennen tarvinnut laittaa collareiden alle vaan nyt iski tarve. Meillä taas on ollu päin vastainen ongelma, kun ollaa aika pieni jalkaisia. Tytöillä edelleen 31-32

      Poista
  3. Slugs & Snail'silla on kivoja sukkahousuja pojille. -Tuuli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole ennen kuullutkaan - täytyykin käydä kurkkaamassa - kiitos

      Poista
  4. Siihen asti kelpasi pojalle sukkahousut kun meni päiväkerhoon 4v... Liekö joku niistä maininnut kun sitten piti saada ihkaoikeita kalsareita... ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osaako noin pienen mainita- Vaikka huvitti mua pojun keikistely sukkareissa :)

      Poista
  5. Meillä kuopus vihaa sukkia joten sukkikset käytössä. H&M:n omat on kivan näköisiä, mutta ei kovinkaan kestäviä. Melton ja Falke taas hieman hinnakkaampia, mutta myös kestävämpiä. Falken sukkiksia meiltä etenkin löytyy useampia. Name it:n valikoimista taas löytyy merinovillaisia, joita tykkään pitää pojalla paukkupakkasilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi tuollaiset merinot täytyy meidänkin saada. Vauvalla on merino leggarit, mutta sukkikset ois helpommat

      Poista
  6. Mun mielestä pojat voi ihan hyvin pitää kouluikään asti sukkahousuja. Tai vois mun mielestä vielä koulussakin, mutta todennäköisesti joku muu ehtii huomauttaa niistä jo paljon ennen kouluikää. Eihän ne ole mitään muuta kuin kalsari ja sukka yhdessä. Mikä niistä tekee jotenkin sukupuolitetun vaatteen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onkohan sukkahousuissa se tyttömäistä, ku tytöt pitää niitä mekkojen ja hameiden kanssa? Meillä ei tytötkään halua sukkahousuja, kun ovat niin herkkähipiöisiä, että mieluummin laittavat päälle enemmän, ettei tarvii koulussa olla sukkahousu housut setillä. Jossain vaiheessa itsekkin aloin menemään töihin mieluummin toppahousut jalassa, mitä sukkis - farkut yhdistelmällä. Vetää sitten päällyhousut vaan sisälle mennesssä pois.

      Poista
  7. Mäkin oon pikkupojilla käyttänyt sukkahousuja. Siinä vaiheessa, kun vauva/taapero alkaa kiskoa sukkia pois jaloista, on sukkahousut kätevämmät. Sukkahousut ei myöskään paina kengässä, kuten sukka&pitkisyhdistelmä ja nyt kun on taapero 1v3kk talossa, jolla on aina kiire jonnekin (karkuun vaipanvaihtoa), on sukkahousujen pukeminen helpompaa&nopeampaa, kun kaikki tulee samassa paketissa. Yhdellä meidän pojista oli niin iso jalka, että sukkahousujen käyttö oli mahdotonta. Olisin myös vihjannut POPin sukkiksista. Ostin niitä jarrullisina,harmi vaan että jostain syystä jarrut kuluivat nopeasti pois. Ilmeisesti joku valmistusvika, myyjä kehotti reklamoimaan. Sit meillä on myös Tutan puolipotkareita, mutta ne vaativat lisäksi sukat. Esikoisemme päiväkodin johtaja aikoja sitten sanoi, että päiväkoti-ikäisillä pojilla pitäis ehdottomasti olla vielä sukkahousut. Helpottais hirveästi pukemista, ei painais eikä paljas iho pitkiksen ja sukan välissä pilkottais ulkona. Hän oli vieläpä itse miespuolinen lastentarhanopettaja. Meillä ei kyllä sitten enää 6- ja 4-vuotiaat oo käyttäneet sukkahousuja. Jotenkin se on vaan jäänyt 3v:n paikkeilla. En tiedä miksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun täytyy todella aktivoitua tässä sukkahousu asiassa! Olipa helppo vetäistä sukkahousu - bodin päälle villapuku ulkoilemaan lähtiessä. Toki ei sitä mihinkään kerhoon tmv. pelkillä sukkiksilla lähde, mutta kotioloissa. Puolipotkareilla minä on minä menny vauva- ajan, kun ei ne sukat pysy millään pienen jalassa. Kirppikseltä niitä 0,20 eurolla niitä oikein hamstrasin, mutta vissiin aika harva niitä nykyään käyttää. Meillä tytöillä loppui 4-6 vuotiaana myös sukkahousut pois, kun ne alkoi muka puristaa. Juhliin vaan suostuvat laittamaan.

      Poista
  8. Meillä on molemmilla pojilla vauvana käytetty sukkiksia. Tänä talvena ei ole käytetty, kun ei omisteta. Mutta ei isompi enää käyttäis, pienempi kyllä. Isompi tais joskus kolme vuotiaana vielä käyttää. Me ei tosin omisteta ees mitään pitkiä kalsareitakaan, kun must ne on vastenmielisiä housujen välissä :D

    VastaaPoista
  9. Meillä muutama vuosi sitten unohtui 10-vuotiaalta pojalta pitkät kalsarit Lapin reissulta. Ekana iltana se sitten huomattiin ja mietittiin millä korvattaisiin. Sisko lupasi lainata veljelleen sukkahousut, ajattelin ettei varmasti huoli. Niin vain pisti jalkaansa eikä pistänyt yhtään vastaan. Illalla poika kysyi olisikos näitä jollain muulla värillä ja kuviolla kuin kissoilla (sukkahousut taisivat olla Hello Kitty -merkkiset). Oli ihan tykännyt kun ei lumi päässyt ihoa vastan lahkeen ja kengän välistä. Seuraavana päivänä kävin kaupassa ostamassa pojalle kalsareita, eipä tullut kysyttyä olisiko oikeasti halunnut enemmin sukkahousut ;)

    VastaaPoista
  10. Meillä on pojilla ollut sukkikset käytössä, nyt 4veelle otin kyllä pitkikset käyttöön mutta ne lahkeet jää sukan varteen pullottamaan ikävästi paksun resorin takia. 2veelle laitan sukkikset vielä. Halpa-hallin sukkiksia oon käyttänyt, edullisia ja ihan hyvälaatuisia ja suht reilua kokoa, lisäksi bogin sukkikset on käytössä tällä hetkellä.
    Silverjungleja on testattu, kivat kuosit! Parit Meltonit meillä on kanssa ollut, mutta ne oli melko napakat vyötäröltä joten ei enää niitä ja hm:t aika pientä kokoa :/

    Anu

    VastaaPoista
  11. Meillä 1v3kk nyt kanssa ekat sukkahousut muuten repii heti sukat pois. Ihan perus sidosten kotimaiset jarrusukkahousut.t


    VastaaPoista
  12. Kolme poikaa talossa ja ikinä ei o sukkiksia käytetty. Toisaalta sakki sen verta kuumaveristä että vasta nyt 2/3 ottanut koulupäivinä pitkätkalsarit käyttöön. Viikonloppuna ei käytetä juurikaan.
    Mulla ei o linkkiä mut joskus on ollu joku juttu siitä et kun pojat oppivat kuivaksi niin sen jälkeen sukkiksia pitää pussukan liian tiiviisti kiinni kehossa kun sitä vartenhan ovat kehon ulkopuolella et ovat "viileämmissä paikassa" . Tämä myös ehkä osasyy et sukkiksia meil ei o

    VastaaPoista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!