Amalian Helmiä

26. heinäkuuta 2016

Keijupuutarha vanhoissa kottikärryissä
 Lomareissu on tehty ja tietokonekkin saatii kotiin hoidosta. Nyt tietokone pelittään paremmin, kuin uusi. Lomareissun aikana meidän keijupuutarhan yrtit olivat kasvaneet hurjasti.

Mies oli viemässä meidän vanhoja kottikärryjä kaatikselle, mutta pelastin nämä aarteet kaatiskuormasta. Tehtiin lasten kanssa kottikärryihin keijupuutarha, jossa kasvaa yrttejä. Pohjaan porattiin reikiä, jotta sadevesi pääsee pois. Pohjalle teimme vielä salaojituksen soralla. Siirsimme mansikkapenkin viimeiset sitkeät sissit, jotka eivät talvea olleet säikähtäneet kottanoihin. Mansikoista on jo vähän satoa saatu. Lisäksi lykkäsimme kaupan ostoyrttejä jatkaan eloaan kottikärryihin. Tytöt kylvivät alkukesän ruokaleirillä yrttejä, jotka myös pääsivät keijupuutarhaan. Tästä on kätevä hakea yrttejä ruuanlaittoon, kun varsinainen kasvimaa on ihan pihan perällä.

Keijut asuvat vanhassa koristelinnun pöntössä ja ajelevat vanhalla autolla. Lisäksi puutarhasta löytyy kiikku ja pyykkinaru. Välillä pojat käy leikkimässä pienessä puutarhassa ja miettimässä, että ovatko keijut kiivenneet tikapuita pitkin vai lentäneet piiloon. 

Aurinkoista kesäpäivää kaikille.

1 kommentti:

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!