Amalian Helmiä

31. heinäkuuta 2016

Testissä leirintäalue Top Camping Kalajoki

Koska asuntovaunuilu tuntuu lukijoita kiinnostavan ja postaukset ovat olleet kesän luetuimpia, kerron vielä lisää retkestämme ja leirintäalueista joissa yövyimme.
Ensimmäinen stoppi oli heti Top Camping Kalajoella. Meidän alustava suunnitelma oli viipyä siten, että joka toisessa paikassa olisimme kaksi ja joka toisessa paikassa yhden yön. Välimatkat oli alkujaan ajateltu, että 100-150 kilometriä. Vaunuilussa on se hyvä puoli, että matkustaminen on joustavaa kun ennakkovarauksia ei tehdä. Jossain harvoissa paikoissa voi tehdä ennakkovarauksen. Kalajoki top Campingissä voi varata ennakkoon seaside-caravanpaikat. Näiltä  seaside paikoilta näkymät oli huikeat, suoraa merelle auringon laskuun.
Pääsimmekin todistamaan uskomattoman näyn, kun toiseen suuntaa katsoessa laski aurinko ja toisessa suunnassa nousi täysikuu.

Me tiesimme suunnata alueelle jonka läheisyydessä oli uudehkot huoltotilat, jotka olivat todella siistit. Söimmekin toisen aamupalan huoltorakennuksessa. Minulla unohtui se vedenkeitin niin kahvit keittyivät huoltorakennuksen keittimissä. En alkanut tiskien kanssa vaunussa tolskaamaan vaan tiskasin ne tai tytöt tiskasi (mieluista puuhaa) huoltorakennuksessa. Potutkin kävin rakennuksessa keittämässä. Toinen ruoka syötiin grillaten grillikatoksesta, joita löytyi pitkin aluetta. Minun käydessä töissä olivat muut käyneet alueella olevassa uudessa ravintola Surffarissa pitsalla. Heti alueen välittömässä läheisyydestä olisi toki löytynyt ruokapaikkoja joka lähtöön ABC.sta ja grillistä hienompiin ravintoloihin.

Suuri plussa Kalajoen leirintäalueella on perhepesuhuoneet. Yleensä leirintäalueilla missä olen käynyt on erikseen naisten ja miesten puolet ja niissä pienet suihkukopit. Tuolla oli tilat joista löytyi lukittavan oven takaa vessa pikkupöntöllä, pukuhuone ja suihku. Tiloihin menimme koko perheellä ja poikien pesu oli näin kätevää, kun toinen saattoi olla ottamassa vastaan puhdasta poikaa. Tytöthän kävivät itsekseen jo pesulla.

Ainakin tuolla puolella missä olimme oli asuntovaunupaikat asfaltoidut ja näin kokemattomatkin saivat vaunun heti kerralla vaateriin, eli suoraan. Vaunun eteen jäi kuitenkin nurmialue, jossa oli mukava lokoilla.
Leirintäalue oli uskomattoman rauhallinen, vaikka alueella on hurjat 1200 vaunupaikkaa. Uni maistui hyvin ilman häiriötekijöitä. Tokihan meidän oli opeteltava leirintäalue rytmi, että mentiin myöhään nukkumaan ja uni maittoi pitkään. Minä kävin seuraavana päivänä töissä ja jouduin heräämää aikaisin. Aamupesulle mennessä sain ihastella uinuvaa karavaanarikansaa.

Puuhaa olisi riittänyt vaikka viikoksi, koska leirintäalueen välittömästä läheisyydestä löytyy vesipuisto Jukupark, sekä seikkailupuisto Pakka Me kuitenkin tällä kertaa keskityimme leirintäalueen aktiviteetteihin. Lapset leikkivät leikkipuistoissa ja hyppivät pomppulinnassa, sekä kävivät tietysti uimassa. Harmittelimme, ettemme päässeet hyödyntämään rantasaunassa olevaa aamusaunaa, koska minun piti kiirehtiä palaveriin. 
Illalla vuokrasimme neljän hengen polkuauton ja isukki ajeli sillä pitkin leirintäaluetta. Vuokraamossa olisi ollut tarjolla vaikka minkämoista härveliä. Rannan surf-center vuokraamosta taas olisi rohkeille löytynyt .... Panttia vastaan alueelta olisi voinut vuokrata pelejä ja palloja, sekä rantaleluja. Seuraavaan kertaan jäi vielä paljon koettavaa... minigolf, kesäteatteri, kylpylä sanifani, Kallan risteily ja frisbeegolfiakin olisi ollut isukille tarjolla.Ei suotta Top camping Kalajoki ole yksi Suomen suosituimmista leirintäalueista

Kiitos Top Camping Kalajoki, että majoititte meidät.


Neljän hengen polkuautolla leirintäalue tutuksiVesipeto

Uimaranta

Uimassa Hiekkasärkillä

Iltapala grillauspaikalla

Auringonlasku

Täysikuu


Uni maistui hyvin


Aamupesut

Aamupala huoltorakennuksessa


Äidin kokkausvuoro

Yhteistyössä: Top Camping Kalajoki 

1 kommentti:

  1. Ja tänne me suunniteltiin jo ensikesäksi reissu? Kannattaako? Pienten lasten kanssa? :)

    http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!