Amalian Helmiä

8. heinäkuuta 2016

Pompdeluxin aleostosten sovittelua

Pompdeluxin alennusten startattua heti 50% alella oli siihen välittömästi tartuttava. Meille siis kotiutui laatikollinen vaatetta Pompilta. En muista ennen Pompdeluxin toimittaneen meille tilausta laatikossa, vaikka aika isoja kimppatilauksia on tullut tehtyä. 

Osa valitettavasti ainakin koko mokien takia lähti takaisin päin. Harmillisesti tytöille paremmiksi takeiksi tilaamani Idabel takit olivat isoa kokoa ja tytöt nauroivat, että takit menisivät vaikka äidille.
Pojille tilaamani neuleet olivat leveitä suhteessa pituuteen ja nekin lähti takaisi.

Jotain kuitenkin jäi esim. nämä Amadora puolipellava mekot, jotka on niin ihanat. Nämä tuli tarpeeseen, kun ei tytöillä montaa kesämekkoa ollut, kun ei ole ollut juuri juhliakaan. Nyt on pikku kemut tiedossa ja nämä menee niihin pirskeisiin - kyse ei ole mistään häistä tai ripijuhlista, joten ovat juuri tarpeeksi juhlavat, kun juhlissa taisi olla tiedossa mm. pomppulinnaa ja muutenkin villiä menoa ;)

Tarpeeseen tulevat myös kuoritakin. Keväällä tajusin niiden huutavan pulan - ei pelkillä softsheleillä vaan pärjää. Todella mautonta, kun kaikille samanlaiset, mutta sopii meille...
Pojat eivät sitten muuta saaneetkaan, kun ne neuleet sekä sortsit olivat pettymys ja tilatessa unohdin ne canvas housut.

Tytöille ohi tarpeiden Gibbs hame ja neuletakki - nämä vaan oli niin kivat, että täytyihän  ne saada, vaikka pojilla olisi enempi tarpeita. Mustat topit olivat kuitenkin tarpeen ja menevät varmasti taas monta kesää.


3 kommenttia:

 1. Ettekö kiettätä nuoremmille vaatteita, kun ostatte usein kummallekin pojalle samanlaisia vaatteita? Meillä on kaks lasta. Esikoiselle olemme ostaneet vaatteet, kuopus kulkee enimmäkseen hänen entisissä vaatteissa. Oikeastaan tarvinnut ostaa vain collegehousuja, koska ne kuluvat polvista puhki ja kenkiä. Useat lapset ovat päivät päiväkodissa, riittää, että on ihan tavalliset vaatteet siellä, ei tarvitse pelätä, että menevät pilalle. Ei ole tullut mieleenkään ostaa nuoremmalle esim uutta takkia jos esikoisen entinen takki on hyvässä kunnossa, olen iloinen, että saan ottaa sen vielä käyttöön. En kyllä tykkää samistelusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonkun verran kierrätetään, mutta käy myös niin ettei samaa vaatetta jaksa katsella enää toisten päällä. En halua muutenkaan aina nuoremmalle pukea niitä toisten vanhoja vaan jokaisen täytyy saada omiakin. Yhdet housut me on saatu puhki käytöllä. Ihan tavallisissa vaatteissa meidänkin lapset menee päiväkotiin, mutta mielestäni näteistä sielläkin.

   Me ollaan puhuttu useasti kavereiden kanssa, että jokainen panostaa mihin haluaa - toinen reissaa, toinen sisustaa, toiset käy ulkona syömässä. Mää tykkään lastenvaatteista vaikken niihin nyt sen enempää panosta, kun omiin tai sitten vaikka sisustukseen. Kukainenkin panostaa mihin lystää, eikä sitä sovi arvostella ellei ole pois jostain tärkeästä. Mulla on ollut pitkään luonnoksissa roikkumassa postaus aiheesta.
   Vaikka olenhan määkin pihtari ja nuorimmalle olisin takin jättänyt ostamatta jos ei ois saanu noin törkiän halvalla. Ystävä on kannustanut monesti minun empiessä, että kerranhan ne on pieniä, että osta pois, kun ei ole mistään pois. Vois hassata huonompaankin ...

   Mää tykkään samistelusta, vaikka se on hurjasti vähentynytkin ja muuttunut lähinnä saman tyylisiin.

   Poista
 2. Hyviä löytöjä olit tehnyt, vaikkakin harmillista, että osa meni palautukseen. Itse oon myös tosi tarkka vaatteista eli vaikka saisi edullisesti, muttei ole mieleisiä, niin palautan. Turha ottaa niitä kaappiin pyörimään. Esim. vuosi sitten tilasin Pompilta vaaleansiniset kauluspaidat, mutta palautin ne, koska en tykännyt sinisen harmaasta sävystä. Tänä vuonna löysinkin sitten Benettonista juuri oikean sävyiset. Kannatti odottaa ;) Mun mielestä on kiva, että ostit kaikille samanlaiset takit. Asusteilla niihin saa sitten sen pienen ripauksen erilaisuutta, mutta samalle "pohjalle" on helppo rakentaa. Mä tykkään samistelusta. Osittain se on omaa turhamaisuutta, mutta myös sitä, että esteetikkona "silmä lepää". Koen myös niin, että kun tällainen iso perhe on liikkeellä, niin tilannetta "rauhoittaa" yhtäläinen pukeutuminen. Kaikilla ei toki aina ole täysin samanlaisia vaatteita (lasten ikähaitari jo tekee sen mahdottomaksi), mutta samaa väri/tyylimaailmaa kyllä. Ja vaikka meillä on viisi lasta ja kaikki vielä samaa sukupuolta, on kuopuskin saanut aivan uusiakin vaatteita. Tietyt klassikot ovat periytyneet veljeltä toiselle ja sellaisia vaatteita löytyy kuopukseltakin. Toisaalta oma tyyli ja mieltymykset ovat myös vuosien varrella muuttuneet (esikoisen ja kuopuksen ikäero on 14 vuotta) ja siksikin kaipaa vähän muutosta valikoimaan. Laadukkaiden ja klassikkovaatteiden suosiminen puolestaan mahdollistaa pitkäaikaisenkin käytön. Toisaalta lapset ovat erilaisia ja heidän mieltymyksensäkin (esim. lempiväri) ovat erilaisia. Siitä syystäkin olen ostanut ihan omia vaatteita jokaiselle. Viestiihän aikuinenkin jotain kantamillaan vaatteilla. Ajattelen myös samoin kanssasi, että kukin valitkoon itse mihin rahansa laittaa. Jos nauttii ja tykkää kauniista lastenvaatteista, niin on luonnollista, että lapsilleen niitä hankkii. Eikä se tarkoita välttämättä sitä, että niihin menisi aivan älyttömästi rahaa tai että jokaista trendiä pitäisi vauhkona seurata. Itse esimerkiksi hyvin harvoin enää nykyään ostan mitään normaalihinnalla, vaan hyödynnän alet ja tarjoukset. Nytkin tein Pompille tilauksen vasta, kun vaatteet sai -50%. Pakkaan juuri meidän perheen lomamatkalle vaatteita pojille. Pakkaaminen on helppoa, kun ottaa jokaiselle mukaan tietyt samat/samntyyppiset vaatekerrat, joita on helppo yhdistellä muihin mukaan otettaviin. Reissun jälkeen vaatteiden peseminenkin on helppoa samojen sävyjen vuoksi. Itselläni ei ole tapana ostaa esim. päiväkotiin huonompia vaatteita, vaan ihan niitä perusvaatteita, joita muulloinkin käytetään. Mielestäni juuri niiden arkivaatteiden pitää kestää paljon pesuja mahdollisimman korkeissa lämpötiloissa, koska käyttökertoja on paljon ja esimerkiksi ruokatahroja ym. jälkiä tulee väkisinkin. Samat laatuvaatteet ovat myös hyviä iholle esimerkiksi tällaisessa allergiaperheessä. Kaikki me ajatellaan näistä lastenvaateasioista hieman eri tavalla ja se meille suotakoon :)

  VastaaPoista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!