Amalian Helmiä

12. lokakuuta 2011

Leikkimökki talviteloille

Siivoilimme tyttöjen kanssa viikonloppuna leikkimökkiä.
Minä aina ihmettelen, kuinka ihania sisustuksia leikkimökeissä  onkaan.
Meillä siellä on varsinkin näin syksyisin ja keväisinkin käynnissä hullunmylly, kun sinne kantautuu hiekkaa ja tehdään käpykeittoja jne. Nurkasta saattaa löytyä "takka", eli isokasa risuja. Leikkiä vartenhan tämä on tarkoitettukkin. Kesäisin leikkimökkikin pysyy siistimpänä, kun ei kantaudu märissä kengissä mutaa ja kevyet kesäkengät näyttää monesti jäävänkin mökin terassille.


Tekstiileinä on minun säästämät opiskeluaikaisen keittokomeron tekstiilit - silloin kaiken piti olla sinistä : )Yksi taulukin saatiin seinälle ja sisältä halkohylly raahattiin mökkiin.


Seinähylly pitäsi maalata ja kiinnittää seinälle, mutta nyt siinä on kaupan paikka.


Muovinen keittiö sopii hyvin mutakakun tekoon. Joskus haaveilin ihanasta "kaappikeittiöstä", eli jostain vanhasta kaapista tekisi keittiön ja siihen upottaisi altaan jne... ehkä joskus : )

Ei jaksettu viikonloppuisessa huuokaupaas odottaa, että vuoroon olisi tullut laatikko täynnä paripuolikippoja.
Kunhan tyttöjen leikit rauhottuvat ja leikkimökkistä tehdään kaveripesä voisivat tytöt naukkailla marjamehuja posliinikipoista patjan päällä tyynypesässä : )
Noh... talveksi kannetaan leikkimökkiin pyörät ja kesälelut säilytykseen. Jos lunta tulee samaan malliin, kuin viimme talvina ei polkua leikkimökille ehdi pitäämään puhtaana ja toisaalta lumilinnassa onkin silloin mukavampi leikkiä...
5 kommenttia:

 1. Meillä on käpykeittoja varten käytössä ulkokeittiö, jonka lapset itse rakensivat vanhoista tiilistö ja vanhasta puuhellan kannesta. Tiskitkin pestään ulkona vanhan penkin päällä vanhoissa emalivadeissa lätäkkövedellä.

  Kesäkiskaan ja merirosvolaivaan on alusta alkaen sovittu mentävän ilman ulkokenkiä ja molempiin on viety kylmiä ilmoja varten tossut, ettei varpaat palele. Tosin nyt on jo molemmat talviteloilla...

  Hauskoja leikkejä sinne!

  VastaaPoista
 2. Vekarus - meilläkin on sovittu, että mutakakut tehtäsiin ulkona ja tiskit tiskattaisiin siellä - terassilla on sopivast laatikotkin sitä varten, mutta sisälle ne näyttää silti menevän. Ehkä pitäisi poistaa koko keittiö mökistä, mutta kotiin sisälle en sitä rumilusta vie kun siellä on brion hella käytössä.
  Noi tossut ois varmaan kätevä viedä mökkiin - tosin ei ne näin syksyllä ala ottaa kesken vauhdin lenkkareita pois ja nooh kesällä mennään varpasiltaa joka paikkaan : )

  VastaaPoista
 3. Meillä Tellu itse ilmoitti ettei kengillä saa leikkimökkiin mennä. Ja hyvin on tuon muistanut itsekin, vaikka syksyisin varmasti mökissä on kylmillä lattioilla ilkeä ilman kenkiä leikkiä. Itse olen koittanut ehdottaa leikkimistä kengät jalassa, mutta se sotkee. Kumma kun kotona voi perimmäiseen huoneeseen juosta hiekkaiset kengät jalassa!

  VastaaPoista
 4. Kivalta näyttää teiän leikkimökki.

  VastaaPoista
 5. Nanna : : ) no oma se oma pesä on tärkein

  Sandra - kaikenlaisia sisutussuunnitelmia mammalla on ollut, mutta katellaan...

  VastaaPoista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!