Tämän pikaleivän valmistaminen kestää paistoaikoineen noin kaksikymmentä minuuttia ja tähän saa upotettua niitä jääkaapin jämiä. Vielä en ole löytänyt sellaista sämpyläohjetta mistä lapset tykkäisi, mutta tämä uppoaa, kuin voi kuumille kiville.
2dl puuroa (kaura, 4-viljan, ohra yms)
1dl piimää, maustamatonta jugurttia tai kermaviiliä
1 muna
1/2 tl suolaa
2 1/2 dl hiiväleipä, ohra tai grahamjauhoja osan jauhoista korvaa leseillä (käytän niitä jauhoja mitä kaapista sattuu löytymään, mutta en ikinä kokonaan ruisjauhoja vain 1dl kokonaismäärästä)
1tl leivinjauhetta.
Sekoita aineet ja levitä taikina suoraan uunipellille leivinpaperin päälle isoksi riekaksi.
Paista 250- asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Syö heti.
Saatan keittää aamupuuroa tahallaa vähän ylimääräistä jos ajatuksena on myöhemmin tehdä näitä, mutta äkkiä yhden annoksen puuroa keittää mikrossakin.
Onko teillä vinkata hyviä pikaleipäohjeita, sekä muita välipalaohjeita?
http://tittin-elamaa.blogspot.fi/2013/03/kiireeton-ja-maistuva-aamupala.html Mulla on ikivanha postaus missä linkki ihan superhyviin sämpylöihin - uskon, että maistuis lapsillekin :)!!
VastaaPoistaTäytyypä kurkata ja testata. Muutamia kokeillu ja ei saa lapsille uppoomaan
PoistaMeilläkin käytetään jämäpuurot sämpylöihin ja vastaaviin. Yksi lasten lemppareiden resepti ei ole kovin pikainen, mutta silti niin helppo että tyttökin niitä pystyy tekemään. Oikeastaan on varmaan aika samantyylinen, mutta hiivalla valmistettu ja siksi vaatii aikaa enemmän.
VastaaPoistaaina saman makuisen leivän mussuttamine n kyllästyttää ja jos lapsi itte tekee maistuu vielä paremmalle
PoistaPuuroa meillä ei yleensä jää, mutta perunamuusin jämät käytän aina pikarieskoihin: muusiin lisätään suolaa, kananmuna ja ohra- sekä vehnäjauhoa. Pikainen sekoitus ja taputellaan leivinpaperin päälle reilun kämmenen kokoisiksi ja sentin paksuisiksi. Paistetaan 10 min 250 asteessa.
VastaaPoistaToinen hyvä oli joskus talvella Pirkassa ollut skonssiohje, johon tuli mysliä, purkillinen raejuustoa, kananmuna, ehkä tl leivinjauhetta ja vähän vehnäjauhoa. Nostellaan lusikalla keoiksi pellille ja paistetaan.
Tarmotar
muussiakin joskus jää kun tulee hurrautettua niin paljon, joten pitääpä ens kerralla tehäkkin noita!
Poista