Amalian Helmiä

25. lokakuuta 2014

Uusi turvakaukalo

Vauvan turvakaukalon käyttöikä on viisi vuotta,
joten meidän kaukalo menee uusiksi.
Poika istui seitsemän vuotta vanhassa kaukalossa ja olen siitä jälkikäteen itseäni soimannut - onneksi mitään ei sattunut- vaan oli suojelus mukana. 
Muovi väsyy ajansaatossa varsinkin, kun kaukalo on välillä sisällä ja välillä kylmässä autossa.
Kyllähän minun olisi se pitänyt tietääääää!!!

Meillä oli erittäin siisti britaxin kaukalo, jossa siistit kankaat ja samanlaisilla kankailla lähes saman näköisiä myydään vieläkin ja sopivat vielä tyttöjen turvavyöistuinten kanssa hyvin yhteen, joten en silloin tajunnut asiaa.

No nyt viisastuneena pitää etsiä niiden tuplien lisäksi myös uusi turvakaukalo.
(Jos sinulta vapautuu ennen vuodenvaihdetta Carena double swingit niin olen kiinnostunut ostamaan ne)

Haluaisin kaukalon turvavyökiinnitteisellä jalustalla. Siksi niin, että me rällätään tässä lähellä kakkosautolla jossa ei ole iso-fixiä ja lisäksi lyhyet vyöt, joten vöillä kiinnittäminen on aina hankalaa.olen tällaista Britax Baby-Safe plus SHR II + Jalustalla katsellut, mutta onko antaa suosituksia? 
Tällainen olisi vuoden vanha olisi nyt kohtuu hintaa myynnissä. Ikä minun pitäisi osata tarkistaa. 

Cybex Aton 3S Turvakaukalo + FixBase Jalusta kävisi niin turvavöihin, kun isofixiin (joka sitten toisesta autosta löytyy. Meillä on pojalla Cybexin turvaistuin ja ollaan tykätty siitä.


Maxi-Cosseilla näyttäisi olevan kovat jälleen myynti hinnat? Mikä niissä maksaa?
Jalusta kiinnitetään iso-fixillä ja turvaistuin meillä on se cypex, joten turvaistuimen jalustakiinnitys mahdollisuus on turha.

Cracon kaukalot vaikuttavat suosituilta ainakin Torin perusteella.Mää oon ihan ulkona näistä, kun tosiaan siitä edellisen kaukalon hankinnasta on aikaa ...24 kommenttia:

 1. Noista en ainakaan tota britaxin baby-safea ostais. Meillä oli se Mimillä, ja todella huono asento tulee tuon telakan kanssa. On siis liian pysty ja vauva on siinä kaula mutkalla ja leuka alaspäin, jolloin esim. maidonjuonti ei onnistu ollenkaa kaukalossa. Tulevalle vauvalle ostettiin just gracon kaukalo, jota ainakin sen asennon puolesta suosittelisin, on paljo ergonomisempi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä luin tuosta, että siinä on joku uusi kallistusjärjestelmä, jonka ansiosta vauva vois matkustaa lähes makuuasennossa - olisiko tullut juuri tuon ongelman takia....

   Poista
  2. Ompa hyvä tosiaan jos on kehitetty! Ja alla olevasta kommentista päätellen tosiaan myös auton penkkien kaltevuus vaikuttanu :). Meillä onki tuo Mimin kaukalo 2009 vuojen malli.

   Poista
 2. ebaysta cybex aton 2, ne on aika edullisia siellä =) meillä taas tykättiin britaxin kaukalosta, mutta se riippuu täysin auton penkin kaltevuudesta miten pystyyn se jää. meidän autoon sopi hyvin, mummin autossa oli aika pystyssä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on suosittu aina britaxia - en tiedä miksi --- kait hyvät arvostelut autoliitossa jne. on vaikuttaneet.

   Poista
  2. meillä kaikki kolme istui samassa kaukalossa, kun ekan ja tokan välille tuli 5v ikäeroa. ainut vauvahankinta johon mies puuttui, oli tuo turvakaukalo. päädyttiin sillon 2006 ostamaan britaxin baby safe, joka oli sen vuoden jokin voittaja. mun voimilla ei kyllä paljoa kaukalo raahattu, mullahan ei oo ajokorttia niin oli mies kantamassa ;)

   Poista
 3. Meillä on Brion kaukalo ja oon tykännyt siitä keveyden ja pienen koon takia. Mini mahtuu siihen jopa toppavaatteilla vielä. Isompi istui jopa melkein 2vuotiaana vielä :D Mulla saattas olla tiedossa yhdet mustat carena double swingit jotka kulkeutus varmasti aika tiheesti sinne teille päin. Voin kysäistä jos haluut? Ei oo kyllä kilometreillä pilattu, kun niillä ei oo koskaan mun mielestä lenkkeilty :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kysy ihmeessä!!! Jos ois kohtuu hintaa myynnissä niin otan ehdottomasti? Onkohan niissä vauvan koppaa (ei sillä mulla ois tiedossa sellainen erikseen myytävänä). Täällä on parit ollut myynnissä, mutta oon jääny jahkaamaan ja en saanu mitattua peräkonttia, että mahtuuhan, mutta mahtuu ne.

   Poista
  2. Kysyn heti kun vaan näen henkilöä :)!!

   Poista
  3. JUst sekuntti sitten mietin sua, kun sovin tuon turvakaukalon hausta, että enää ne vaunut :)

   Poista
 4. Mä oisin halunnut tuon maxi-cosin, koska se olisi ollut pätkälle ilmeisesti paras ja kevyt kantaa. Tai näin mulle ainakin useampi ihminen kertoi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo britaxit on aika raskaita, mutta siihen tottu :/ Mää en oo juuri Maxi-cosista kuullut, mutta se huomioin ettei niillä juuri jälleenmyynti arvo laske.

   Poista
 5. Meillä on ollut gracon autobaby vyötelakalla 06 ja 08 syntyneillä lapsillani ja 12 syntyneelle ostin sitten uudemman version eli graco logico s kaukalon jalustalla joka siis vöillä kiinnitetään. Sit vaan klikkaisiin tämän aina gracon matkarattaisiin. Edelleen, jos ois tarvetta valitsisin saman istuimen. Tämä nuorimman lapseni uudenveroinen kaukalo olisi myös kaupan, jos kiinnostaa? En ole tässä arkihärdellissä saanut aikaiseksi vielä myydä pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saisko Cracoa kiinni noihin tupliin? Vanha bitaxi sopi noihin meidän vanhoihin rattaisiin ja se on ihan tosi kätevää.

   Poista
 6. Meillä on Klippan dinofix (kotimainen!) kaukalo telakalla pikkuneidillä. Valikoitui sen perusteella, että oli ainoa joka mahtui kahden turvavyöistuimen kanssa takapenkille autooni. Kaukalo on saanut todella hyvät testituloksetkin, kannattaa tutustua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Klippankin tuli jossain vastaan ja ei sanonut minulle mmitään, kun oon ollu niin kauan out-turvakaukalo ympyröistä - sekö ois kotimainen!! Minä olen kyllä aina ennen istuimen ostoa katsastanut myös nuo testitulokset, nyt vain ei oo tuo keskittymiskyky ihan parhaana niin en jaksanut niitä kahlata läpi - minäpä käyn tutustumassa, kun nyt tiiän -kiitos

   Poista
 7. Cracon istuin on ollut meillä jo moneen kertaan (siis juurikin se uusi tai muutaman vuoden vanha). Nytkin aion sellaisen hankkia. Ollaan tykätty paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä sais hyvin käytettynä, eli ilmeisen suosittu istuin?

   Poista
 8. Meillä ollut cragon kaukalo(nyt myynnissä)) kahdella nuorimmaisella. Minusta se on aika painava ja meillä autoon laitettuna vauva oli liian pystyasennossa, mut johtunee tosiaan auton penkeistäkin, muuten ei valittamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä ei ole kallistuksen säätöä, kuten tuossa ajattelemassani Britaxissa? Britaxit on painavia, joten oo tottunu raahaamaan niitä tai etsimään kärryistä helpotusta :)

   Poista
 9. Meillä oli tuo Britaxin vyöjalustainen kaukalo toisella lapsella ja se oli mielestäni oikein hyvä. Tärkein ominaisuus turvallisuuden lisäksi on kaukalon kiinnitysmahdollisuus rattaisiin, mikään kaukalo ei ole edes pienen vauvan kanssa kevyt ja ergonominen kantaa. Lisäksi monesti asioiden hoitaminen vauvan kanssa sujui paljon helpommin, kun joko autoon tai kauppareissulla nukahtaneen unet saivat jatkua ilman keskeytyksiä. Moniin tupliinkin tuo kaukalon kiinnitys on mahdollista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin selvittää mihin tuon kaukalon sais kiinnitettyä. Minä olen kans sitä sorttia, etten kaukalosta halua juuri nostella vaunuihin tai saati kaupan kaukalokärryihin. Britaxi on minusta aina pärjänny turvallisuusteisteissä - ainakin meidän vanha voitti jonkun törmäystestin.

   Poista
 10. Laitoin sähköpostia kaukaloasiasta,toivottavasti tuli perille! :) mm

  VastaaPoista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!