Amalian Helmiä

28. lokakuuta 2014

Arkiruokaa

Meillä on ollut monenlaista käytöntöä arkiruokien kanssa. Välillä on ollut jopa neljän viikon kiertävä ruokalista. Jo opiskeluaikana meillä oli miehen kanssa keittiön kaapin ovessa idealista. Nyt meillä on myöskin idealista, josta haetaan vaihtelua ruokaan, mutta alkuviikosta mietitään yhdessä lasten kanssa mitä syödään. Yleensä ei ole sidottu päivää mitä milloinkin syödään, vaan mennään päiväyksien ja ehtimisten mukaan.

Tässä yhden taannoisen viikon syömiset (nuorempi käynyt korjaamassa, että nudeliapas, kun ei riisistä niin välitä). Pyritään siihen, että yksi jauheliha, yksi kana, yksi kasvis, yksi keitto jne. Toinen tytöistä halusi kaalikeittoa no kaupassa oli vain koripallon kokoisia kaaleja, joten se muuttui jauhelihakeitoksi. Toinen halusi lohikeittoa, no kaupassa ei ollut lohta, joten se muuttui filekalapuikoiksi (silakkaa oli ollut edellisellä viikolla) - no onneksi loppuviikolla kaupasta saikin taas lohta, mutta kaikki halusi muussia, joten ei enään toista keittoa. Siitä harvinainen viikko, että meillä oli possua, jostakin syystä sitä tulee laitettua tosi harvoin. 
Possupihvit, itse tehdyillä lohkopotuilla (maailman helpointa tehdä itse pese ja lohkopotut, pyöräytä öljyssä ja uuniin)
Uusi suosikki meillä on kananugetit. Mää olen kerran eläissäni ostanu joskus kymmenen vuotta sitten sellaisia valmiita nugeteita (jaiks), nyt keksittiin kokeilla tehdä itse ja lapset on tykänneet. 
Niiden tekemisessä on kivasti puhaa lapsille, kun pilkkovat kanafileen, pyöräyttävät kananmunassa ja sitten ruiskorppujauhoissa ja suolassa.
Nämäkin tytöt teki valmiiksi äidille paistamista vailla. Jauhelihakeittopäivä oli äidin työpäivä, mutta potut ja porkkanat odottivat äitiä valmiiksi kuorittuna. Ihan luksusta, kun on noin isot ja ruuanlaitosta kiinnostuneet tyttöset.

Miten muilla?

4 kommenttia:

 1. Meillä neiti auttelee viikonloppuisin ruuanlaitossa jos sille tuulelle sattuu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei meilläkään tänään jaksanut nuorempi alkaa potun kuorimiseen, kun oli naapurissa kovasti leikkinyt - äiti ois puhunu puhelimessa... :)

   Poista
 2. Meillä lapset kyllä tykkäävät autella tai no pienin tykkää vaan syödä ja heitellä astianpesukoneesta astiat maahan. Mutta siis itsetehty ruoka kuulemma maistuukin paremmalle joten pyörikööt jaloissa isot ja pienet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti lapset mukaan ja siitä on jo oikeasti hyöytä. Meillä poika kans tosiaan tyhjentää astianpesukonetta. laittaa sille annetut muovikipot sinne oikeaan kaappin... muuten ei vielä pääse tyhjentämään...

   Poista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!