Amalian Helmiä

22. helmikuuta 2015

Vaaleansinisiä ristiäisiin ja nimen julkistaminenViikon päästä juhlitaan pojan ristiäisiä. Somisteissa päädyin klassisesti vaaleansiniseen.
Juhlavat servetit ja kaitaliina löytyivät kärkkäiseltä, josta olisi löytynyt myös aluksi suunnittelemiani pilkkuserveteitä, mutta nämä on minusta juhlavammat.


Mam-tutti tulpaksi jos juhlissa kiukuttaa ;) meillä on perinteenä ollut, että vauva on isän sylissä kasteessa, eikä ketään kummia nosteta sylikummiksi.

Tytöille H&M.ltä vaaleansiniset balleriinat, vaikka muuten ei pukeutumisesta sitä vaaleansinistä löydykkään vaan mennään karusti tämä ilon juhla vanhoissa mustavalkoisissa vaatteissa.

Clasulta ostetut kertakäyttömukit tulee lasten pöytään samoin, kun Prismasta löytyneet kuppikakkuvuokat.

Meillä on nimi vihdoin päätettynä ja kiitos kaikille avusta!
Me olemme aina julkistaneet nimen vasta kasteessa, mutta nyt ollaan harkittu nimen julkistamista etukäteen. Mies on nimen jo vanhemmilleen kertonut, mutta minä en ole osannut nimestä vielä puhua. Lapset kyllä tietävät nimen, mutta tyttöjen kanssa mietittiin, että kuinkakohan kauvan menee, kun poika nimittää vauvaa muuksi, kun vauvaksi. Mies oli netistä etsinyt tapoja ja tyylejä nimen kertomisesta ja törmännyt siihen, että ristiäsistä on tullut nimen julkistamistilaisuus ja siten vienyt huomion juhlan perimmäiseltä tarkoitukselta. Tokikaan kaikki eivät edes tiedä nimeä varmaksi ennen kastetta, kun osa taas on päättänyt jo odotusaikana. Meillekkin on kerrottu "Matin" tai "Maijan" syntyneen. Nyt olemme olleet avoimempia nimi asian kanssa, emmekä nimeä pohtineet vain kahdestaan. Toki piti toisen tytön kohdalla mummoa vähän kiusata kertomalla, että samalla nimellä kastettuja on vain kolme Suomessa. Mummo tietysti kauhussaa odotti, että mitä olemme keksineet ;)

13 kommenttia:

 1. Minkäs tyyliseen nimeen päädyitte? ( Ei tarvitse paljastaa) Sinulla on kyllä ihana blogi! Seuraan säännöllisesti.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimi löytyy siitä nimen pohdin postauksesta ja täyttää vaatimuksemme, eli kaksi tavuinen ja on R, E ja K, kuten veljenkin nimessä :)

   Poista
 2. Söpöjä tarvikkeita, sopii hyvin pikkupojan juhliin! Kiva kun nykyisin niinkin tavallisesta kaupasta kuin Prismasta löytyy kivoja juhlatarvikkeita eikä aina tarvitse olla erikoispaperikauppoja (joita ei vaikka täällä meidän pikkukaupungissa edes ole).

  Meillä on aina ilmoitettu kutsumanimi jo ennen ristiäisiä, ei ole mitään salajuttuja ollut. Joillekin kerrottu kaikki nimet, jos on tullut puhetta. Syynä juuri se, että kun kuitenkin kristillinen kaste annetaan ja sen syvin tarkoitus on ihan muu kuin pelkkä nimen paljastaminen. Toki ymmärrän, että tässä on ihmisillä erilaisia tapoja. Ja kaikki ei voi aikaisin nimeä kertoa, jos se vasta lopullisesti vanhemmillekin tarkentuu vaikka ristiäispäivän aamuna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myös nettikaupoista löytyy vaikka mitä ihanuuksia. Saa nähdä saanko kerrotuksia nimeä.

   Poista
 3. Vaaleansininen on kaunis ristiäisväri, nättejä somisteita olet löytänyt. Jännityksellä odotamme, mihin nimeen päädyitte! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pompomit taidan kuitenkin jättää tekemättä. Sitä on aina jännä etukäteen arvailla muiden antamia nimiä :)

   Poista
 4. Meillä nimet on aina paljastuneet vasta ristiäisissä. Tosin ei olla niitä itsekään lyöty lukkoon kuin vasta aikaisintaan ristiäisiä edeltävänä iltana ja pahimmillaan papin jo ollessa paikalla eli ei ole ollut mitään paljastettavaakaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monella tuntuu jäävän lopullinen päätös ihan siihen kastepäivään. Eihön sitä ikinä tiedä jos saankin jonkun väläyksen ja nimi vaihtuukin.

   Poista
 5. Kauniita tarvikkeita. Sopii hyvin pikkupojan juhlaan <3
  Me ollaan nimet paljastettu jo etukäteen. Monet kyllä esikoisen kohdalla luuli aluksi nimeä lempinimeksi, kun (muka) erikoinen. Kyseessä vanha nimi, joka oikeastaan vasta tytön syntymän jälkeen lähti taas yleisesti suosioon. Kuopukselle oli vaikeampi keksiä nimi. Silloin asuttiin Ruotsissa ja siellä kai yleistä että lapsella on nimi heti synnyttyään. Ihmetystä saatiin sairaalassa ja kotiuduttuaan naapureilta kun ei tiedetty minkä niminen lapsi on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me harkittiin pojan kohdalla lempinimen antamista toiseksi nimeksi, kun niin vahvasti sitä Jannuksi sanottiin ja aikaa meni, kun oikea nimi jäi puheeseen. Tulikin mieleen, että kukaan lapsista ei ole muistaakseni saanut lopulta sitä nimeä joka laitettiin sairaalan papereihin. Tämä vauva olisi Henrik, mutta ei se sitä lopulta nimekseen saa.

   Poista
 6. Mistä nettikaupoista olet ostanut tai löytänyt koristeita? Olen ostanut Oulusta Coloresta, mutta nyt kun sekin siirtyi vain nettiin, niin voisi katsella muidenkin valikoimaa lasten synttärijuhlia ajatellen.

  teillä on kauniit nimet lapsilla, ja taitaa olla tämän tuoreimmankin nimi suloinen :)

  VastaaPoista
 7. Ihanat juhlatarvikkeet, todella kauniin sävyiset <3

  VastaaPoista
 8. Kivoja somisteita tyttöjen yhteensopivine kenkineen.

  VastaaPoista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!