Amalian Helmiä

11. helmikuuta 2015

häikäisevät pelit

Sunnuntaiaamun kortin pelaajat. Täytyi kuvata meidän neljän koplaa, kun aurinko häikäsi niin, että hakivat aurinkolasit päähän :)Minun on taas annettava ylistys joustofroteelle lastenvaatemateriaalina - kaikilla jf.ää päällä. Ihan parasta kotivaatteissa!!

16 kommenttia:

 1. Uno on kyllä hyvä peli! Meillä pienin kulkee myös sisällä aurinkolasit päässä, isompi pojista ei käyttäisi ollenkaan ja tytöllä pitäisi olla miljoonat erilaiset asujen mukaan vaihdettavat. Kunnon aurinkolasit vaan maksaa sen verran ettei kovin monia viitsi ostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. minä tykkään kans unosta. Nuo oli kans kalliit optikolta ostetut, mutta yhellä oli jo ne hukassa...

   Poista
 2. Oon kattonu, et teillä turvakaukalossa vauva usein sisällä. Olet varmaankin ottanut huomioon, ettei asento ole paras vauvalle.. Eikä siinä suositella olemaan pitkiä aikoja. Sittereissä esim. asento ei oo niin "käppyrä" tuli vaan mieleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin blogin kuvathan en toki kerro koko totuutta, vaan nehän on monesti lavastettu, eli ei se vauva kovin hyvin näkyisi vaunuista, jotka meillä on sisällä ja vauva makoilee paljon niissä jos tarvitsen vapaat kädet, mutta jos minun tarvii kannella vaavia ja pystyä laskemaan välillä alas saadakseni molemmat kädet vapaaksi kuten siivotessa on se minusta sitteria parempi. Meidän sitterillä en kantaisi vauvaa metriäkään niin suora se on. Muistelen myös puhutun ettei sitterikään olisi vauvan oikea paikka vaan makuu asento.

   Poista
  2. Totta, makuullaan olisi paras. Oli vaan pakko kommentoida tuota turvaistuin-asiaa.. Kaikki lukijat ei välttämättä ymmärrä, ettei turvaistuin ole paras paikka vauvalle olla pitkiä aikoja. Olen nimittäin työssäni törmännyt perheisiin, jotka oikeasti käyttivät turvaistuinta sitterin asemasta. Hoitivat siibä syötöt yms. Ja se tuoli oli myös sen näköinen :D En pahalla tarkoittanut tai mitenkään syyllistävästi.. Jos sellainen kuva tuli. :)

   Poista
 3. Minäkin ihmettelin kun kirjoitit yhessä postauksessa että turvakaukalo on sitteria turvallisempi... Miten se on turvallisempi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öhöm, en minä kyllä vauvaa sitterissa autoon laittaisi... Saattaisi käydä kolarissa aika köpelösti... Samasta syystä on tarvis turvallisempi, kun tuollainen kaksi vee antaa kyytiä vauvalle ja vauvan saa myös kiinni paremmin turvakseen. Meidän sitterissa on myös sellainen, etten missään nimessä sitä nostelusi vauva kyydissä ja minun on ainakin pakko nostella.

   Poista
  2. No ei kyllä varmasti kukaan aattelekkaan että laittais vauvan sitterissä autoon, enkä todellakaan sitä tarkoittanut... Ihan vain sitä jäin sillon miettiin että miten se kaukalo on sisäoloissa sitteriä turvallisempi.. On mullaki 8 lasta, ensimmäiset on ollu kaukalossa ja kolme nuorinta sitterissä eikä vahinkoja oo sattunu kummassakaan.. Ite tykkään että sitterissä vauvan asento on ja myös pysyy paremmin..
   Mut tietty jokainen tekee nämä just niinku ite parhaaksi näkee!
   Niin, ja minä en oo ollenkaan aatellu että pitäisit vauvaa 'liikaa' kaukalossa.

   Poista
 4. Onhan turvakaukaloa helpompi kuljettaa mukana. Ja eiköhän äiti, jolla on jo neljäs vauva, osaa ottaa nuo turvallisuuskysymykset ihan itse huomioon. Julkaise blogissa kuva, jossa vauva on kaukalossa = vauva on aina kaukalossa. :) Ainakin vauva sylissä on huono kuvata blogia varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hyvä on, että huomautetaan, kun enhän välttämättä olisi tiennyt asiaa huomioida, mutta itekkin tartuin tuohon lauseeseen. Ihan eri juttu olisi, että lause olisi ollut kysymys pidätkö - tiesitkö :)

   Poista
 5. Minun mielestä nuo turvaistuimet ovat muutenkin kovia käytössä, ja olenkin edellisten vauvojen kanssa lisännyt päällisen alle retkimakuualustasta palan. Ihan silläkin ajatuksella että lämmittää talvella.
  Nyt olen miettinyt, että onkohan niihin saatavilla jonkinlaista pehmustetta ihan päälle, joka olisi helposti irrotettavissa ihan pulautus ja muissa vahingoissa.
  Säilyisi turvakaukalon päällinen pitempään hyvänä. Ehkä joutuu itse kehitellä sellaista? No, onneksi minulla on vielä aikaa.

  Tuo on kyllä totta, että turvakaukalo on lapsiperheessä turvallisempi vaihtoehto, kuin sitteri. Ainakin jos on juoksevia lapsia talossa (kuten meillä toisinaan, vaikka kuinka olisi kiellettyä.) tai semmoinen vähän isompi lapsukainen jota pitää pitää silmällä. Joskus minullakin kulki vauva mukana turvakaukalossa, kun meillä oli myös yksivuotias joka mielellään istahti vauvan päälle, tai muuten vain raapi häntä. Jompi kumpi oli pakko ottaa vessaankin mukaan, ettei pienemmälle käynyt sillä aikaa huonosti. Eihän semmoinen 1v mitään ymmärrä. Eikä kaksi tai kolme vuotiaskaan vielä niin luotettava ole, etteikö jotakin voi sattua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kaukaloon kuuluu sellainen vastasyntynee supistin ja pehmuste, joka laitetaan tuonne vuorausten alle ja muutenkin pidän muuten paitsi nyt tuossa kuvassa vilttiä pehmustamassa, lämmittämässä ja loiventamassa kaukaloa.
   Meillä tekee isommatkin jatkuvasti voltteja ja kärrympyöriä, että saattaa niiltäkin unohtua saati sitten tuolta ihan mahdottoman paljon vauvasta kiinnostuneelta isoveikalta, joka olisi kuskaamassa ja hoitamassa vauvaa kokoa ajan.

   Poista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!