Amalian Helmiä

7. kesäkuuta 2013

Migreenipäätä ja Metsolaa

Tässä on kohta kaksi päivää mennyt migreenissä. Moisesta vaivasta olen kärsinyt pikkutytöstä alkaen ja valitettavasti isompi tyttö on tämän minulta perinyt. Raskaus ajat on mennyt lähes kohtauksittain, mutta nyt miettiessäni tyttöjen vauva aikoja on pahoja kohtauksia useita ollut imetysaikana - mahtaakohan olla joku yhteys. Vaikeaksi tämän tekee se, että pahaksi päästyään ei siihen auta, kuin täsmälääkkeet ja sitten niiden jälkeen pitää pitää imetystauko. Nyt sain onneksi uuden lääkkeen jossa on puolet entistä nopeampi puoliutumisaika.
Onneksi mummilla oli eläkepäivät joten pääsi avuksi, muuten ei olis hommassa tullut mitään, kun piti oksentamassa laukata. Nyt pitää ottaa hissunkissun, kun pää melko hontelo. Onneksi kohtaukset on ihan hirveästi vähentyneet sitten nuoruuden. Nyt saattoi jalkahoito laukaista kohtauksen, kun niin on käynyt ennenkin. Poika ei kyllä yhtään tykkää tällaisita 12 tunnin imetystauoista - mutta onneksi huolii pullon näin hätätilassa
Löytkyykö lukijoita tällaisia migreeni päitä?

Käytiin alkuviikosta kauppareissulla vilkaisemassa siihen naapuriin, eli Metsolaan ja sinne oli tullut taas ihanuuksia:
Ihanat sydän mekot

Äggiä hupparina ja jumpsuittina - herkuissa väreissä

Aikuisillekkin oli tullut vaatteita pitkästä aikaa

Voi mikä hattu vauvalle


8 kommenttia:

 1. Mulla nämä helteet voivat venyttää migreenin jopa viikon piinaksi eli aika hitaalla on nyt menty.
  Kohtauslääkkeet eivät nekään oikein toimi eli tukalaahan tämä on. Äidiltäni loppuivat vaihdevuosiin eli sitä odotellessa...
  T: Nitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kauhee viikon - tuntuu polla säteilevän vähän väliä, mutta yrjöömään ei oo joutunut pitkiin aikoihin - plääh. Mun äiti sanoi, että loppuu ekaan laspseen, no ei loppunu, sitten että loppuu pojan tekoon - no ei loppunut.

   Poista
 2. Hep! Kohtalaisen uusi lukija ilmoittautuu migreenipääksi. Mullakin saattaa useita päiviä kestää jos pääsee kunnolla alkamaan eli täsmälääke ei ehdi ajoissa. Viime aikoina (kop kop) olen ehkä vihdoinkin oppinut ottamaan lääkkeen ajoissa. Tänään on ollut vain pahat näköhäiriöt mutta muuten ok olo niin en edes lääkinnyt josko helpottaisi huomiseksi.

  Nyt en muuten keksi mitään järkevää sanottavaa mutta kunhan vain ilmoittauduin kohtalotoveriksi :D. Toivottavasti seuraavaan kohtaukseen on sitten taas sinullakin pitkä aika!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tahdon kitsoilla kaikkien pään tuntemusten kanssa. Minulla on lapsena aurallinen, mutta murrosiässä muutti muotoaan. Tosin enakko oireena on änkytys ja tökkiminen - kävelenpäin huonekaluja jne. Tulehan paremmalla "päällä" uudestaan ;)

   Poista
 3. Täälläkin yksi migreenipää tai oikeastaan kaksi sillä harmikseni tyttökin on saanut jo ensimmäiset kohtauksensa. Itselläni raskausaikoina on ollut pahimmat migreeniputket, mutta kyllä imetysaikanakin normaalia enemmän. Poika ei vielä suostunut pullollekaan, joten kyllä oli tuskaisia päiviä monta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen säästynyt raskaana lähes kokonaan, vain pahoina flunssina on poskiontelotulehdus laukaissut migreenin, mutta täöä imetysaika on paha. Pitäs selvitä pienen kanssa kauheessa tuskissa :(

   Poista
 4. Täältä ilmottautuu taas yksi migreenistä kärsivä joukkoon mukaan! =) Penskana migreenejä oli vähemmän, mutta nyt vanhemuutta tullu enemmän.. Jännä vain että esim. isoveljelläni oli lapsena ja teininä pahojakin migreenikohtauksia, mutta nyt aikuisiällä ei enää ole. Onneksi on esto- ja täsmälääkitys, mutta ei estolääkkeetkään vie kohtauksia kokonaan pois. vähentää ja lieventää vaan korkeintaan. Ja kyllähän se migreeni aiheuttaa ainakin seuraavaksi päiväksi ihan pökkelön olon kun vielä lääkkeetkin väsyttää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on iän myötä vähentynyt - paitsi nää imetysajat. Opiskelu ja kouluajat oli pahimpia - varmaan tressilaukasi. Estolääkitys mullakin on välillä ollut ja ajattelin selvittää saisko niiden kanssa imettää. Tänään oon kyllä hiimaillut ihan töttöröö!!!! väsyttää ja pää hontelo - en tuu mitää jos tää on tällainen viikottainen kaveri!

   Poista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!