Amalian Helmiä

26. huhtikuuta 2015

Kotitekoinen muovailuvaha

Poika tykkää hurjasti muovailusta. Helposti keskittyy muovailemiseen yli tunninkin. Nytkin halusi tulla tuohon viereen muovailemaan. Meillä on ennestään sellaista, joka kuivuu nopeaa ja toinen on sellaista hötyä, ettei siitä voi muotilla edes muovailla ja niitä höttösiä löytyy sitten joka paikasta. Pojan päiväkodissa olivat tehneet muovailuvahaa itse ja sain siihen heiltä reseptin.
Myrkytön, pehmeä, tarttumaton ja ihanan tuntuinen käsissä - itsekkin jäin sitä pitkäksi toviksi pyörittelemään - taikinaterapiaa.

Tässä ohje muovailutaikina:
5dl vehnäjauhoja
2dl suolaa
2rkl öljyä
(1tl karamelliväriä)
1,5rkl alunaa (saa apteekista n 1eur/annos)
5dl kiehuvaa vettä

Sekoita kuivat aineet keskenää, sekoita vesi ja öljy ja lisää ne kuiva-aineisiin Jos käytät kuivaa elintarvikeväriä sekoita se kuiva aineisiin. Meillä oli vain nestemäistä, joten sekoitettiin se vesiöljy seokseen. Sinisestä väristä tuli näin ihana turkoosi muovailuvaha. Kannattaa säilyttää muovailuvaha ilmatiiviissä rasiassa, koska tämäkin kuivaa ajan kanssa. Päiväkodissa ovat muovailleet samalla taikinalla kuulemma jo pidempään ja edelleen oli hyvän tuntuista. Alunaa saa apteekista, mutta jos tuttuja kiinnostaa niin minulla on sitä kilon töntsä, eli reilusti yli omien tarpeiden. Tuosta yhdestäkin satsitsa sai melkoisen määrän taikinaa.

4 kommenttia:

 1. Tuo on kyllä hyvä muovailuvaha! Alunan tilalle voi laittaa myös sitruunahappoa, jos sellaista on esim. pesukoneen puhdistamisesta jäänyt ylitse. Toimii ihan samalla lailla :) Vehnäallergikoille voi taas muovailuvahan tehdä gluteenittomista jauhoista, mutta jauhomäärää pitää lisätä.

  VastaaPoista
 2. Vähän huippu, nyt sain ohjeen tähän. Kiitos. Päiväkodilla kerhossa lapset muovaili tällä ja jäin miettimään ohjeen kysymistä. Oli tosi hyvän tuntuista. Ja voisin sitä alunaa ostaa sulta jos on vielä ylimääräistä. - Anniina

  VastaaPoista
 3. Enpä oo koskaan kuullut, että muovailuvahakaakin voi tehdä itse. Kiitos vinkistä ja ohjeesta! :) Sulla on kyllä tosi kiva blogi, tykkään lueskella varsinkin ompelupostauksia :)

  VastaaPoista
 4. Pittää vielä uudestaan kommentoida tätä. Meillä on sama muovailuvaha ollut nyt jo puoli vuotta käytössä ja on vielä hyvää. Nyt tein kummilapsille tätä joululahjoiksi. Parasta muovailuvahaa ikinä! -Anniina.L

  VastaaPoista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!