Amalian Helmiä

14. huhtikuuta 2015

Vauvan lipastolla

Kerran viikossa pesen vauvan vaatteet ja seuraavana päivänä silitän ne. Kuinka pitkään muut on silittäneet vauvan vaatteita. Halusitte kurkata poikienkin kaappeihin niin kurkataan nyt vauvan lipastoon samalla, kun järjestän sen uuteen uskoon.
Ulkovaatteita ja villavaatteet

 Sisävaatteita

 Ulkovaatteet lipastossa

 Housut ja jumpit

Vauvelin hoitopöytä

ps. Vein eilen ennen kirpparin sulkeutumista myyntiin Pompdeluxia ja "kauppatakkeja". Pyrin viemään joka päivä sinne kassillisen uutta myytävää jos sinne on tilaa syntynyt.

15 kommenttia:

 1. Ihanan värikkäitä vaatteita!
  Mä taisin silittää Olivian vaatteet 2-3kk, sit se vaan jäi. Harsot ja petivaatteet silitin pidemmälle :)

  http://ruusuillatanssimistasittenkin.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. siellä main se on varmaan meilläkin aijemmin hiipunut, mutta nyt lähtee kolams kuukausi käyntiin, enkä näe syytä lopettaa.

   Poista
 2. Mä silitin ekan pesun. Sit en ees aatellu, et tarviis silittää :) mut tietty, pehmeempiä olisivat. Oot sinä ahkera!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä mistä olen saanut sen päähäni, että pienen vauvan vaatteet pitää silittää?

   Poista
 3. Teillä onkin tuossa pöydässä mukavasti laatikoita. Meillä ei ole kuin yksi laatikko ja kaksi pitkää hyllyä, mutta onneksi tasolle mahtuu koreja. Löysikö muuten ne vauvanvaatteet mitkä oli raskausaikanasi hukassa?

  Voin tunnustaa etten ole silittänyt poikien vaatteita ensimmäisten koneellisten jälkeen. Pakko on ollut unettomilla öillä karsia voimien säästämiseksi kaikki ei pakolliset puuhat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä mikä on se koneellinen, että luovuta, jotenkin tuntuu, että sitten meillä ei oo enää pientä vauvaa, kun en enää silitä - kääk!

   Poista
 4. En oo silittäny koskaan vauvan vaatteitakaan (kuten en mitään muutakaa). :) Pehmeitä ne silti ovat olleet, vaikka eivät käy edes kuivausrummussa. Meidän poitsu taitaa olla teidän vauvaa viikon vanhempi. O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko teidän vauveli ihan vuoden alussa syntynyt?

   Poista
  2. Oot kyllä ahkera, kun jaksat silittää. Minä pesen vauvanvaatteet ja taaperon vaatteet samassa. Oon kyllä vaan tosi tarkka pyykin lajittelussa: valkoiset, vaaleat, punaiset, tummat/mustat.

   Meidän vauva syntyi 2.1.. Laskettu aika oli vasta 5 pv myöhemmin. Jouduimme olemaan OYSissa viikon verran, joten taidettiin lähteä juuri ennen kuin tulitte. :)

   Ihania vaatteita teillä. Harmi, kun en tiedä lähikirppiksen nimeä tai sit mennyt multa aivan ohi. ;) Olisivat kyllä vielä meidän neitokaiselle liian suuria muuteski. :)

   Poista
 5. En silitä ollenkaan, mitään, koskaan, jos ei oo pakko! Jos ei pysy pehmeänä niin laitan rumpuun tai pois käytöstä. Ja pesen vauvanpyykit muiden pyykkien seassa, sama herkän ihon erisan kun pitää olla kaikille. Ymmärsin, että peset vauvanvaatteet erikseen ja kiinnostaisi tietää, että miksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä pestää muuten hajusteettomalla paitti musta mustan pyykin aineella ja niitä ei kai oo hajusteettomia. Mua vaan jotenkin vissiin ällöttää jos pienen pienet bodyt pyörii vaikka samassa, kun koululaisten vaatteet tai muiden vaatte - vaikka kuudessa kympissä meniskin niin silti. Kyllä viimeksi pesin vauvan punaiset muiden punaisten kanssa samassa.

   Poista
 6. Ihania vaatteita ja niin söpö vauva :)

  Mä silitän vieläkin lasten vaatteet oikeestaan kaikki.. Niinkuin omatkin :) pysyvät siistimmän näköisinä mun mielestä ja ovat kivoja päällä.. Toki en ihan aina jaksa.. Mut miltei aina..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää en niin paljoo jaksa, että muiden silittäisin vain sitä kaipaavat ja mies saa todellakin silittää ite paitansa

   Poista
 7. Ihania vaatepinoja :) Kiva kun kuvasit vauvankin lipaston. Taidan olla ihan poikkeus tässä ketjussa, koska silitän koko seitsenhenkisen perheen vaatteet ja lakanat :O En vaan voi olla silittämättä ja saan siinä samalla vähän "omaa aikaa". Joo, huvinsa kullakin ;) Tykkään, että vaatteet on viimmeistellyn näköiset ja silittämällä saa sellaisen loppusilauksen ja kaikki kuidut "kiinnittymään" toisiinsa. Hankala selittää. Mä oon pessyt vauvanvaatteet yleensä yksivuotiaaksi saakka erikseen, vaikka käytänkin kaikilla hajusteettomia pesuaineita. Vauvan täytettyä juuri puolivuotta (samana päivänä kuin teillä 3kk ;) ), olen joitakin kertoja jo laittanut vauvanvaatteiden muiden pyykkien sekaan. Meillä tämä viides vauva on ollut muihin nähden poikkeuksellinen "pyykintuottaja", koska lähes jokainen kakkavaippa on läpi ja vaatteet sen näköiset ja kaipaavat pikaista pääsyä pesuun. Siksi meillä pyörii kone koko ajan. Lisäks olen joutunut (ja saanut :D) ostaa vauvaa varten paljon uusia bodeja ja puolipotkareita, kun en oikeasti ehdi pestä vaatetta sitä mukaan kuin se likaantuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävää oli kyllä tuo silittämättömyys :) Mutta en kyllä noin ahkera ole--- kaikkien vaatteet!! Mää yleensä huuhtelen pahemmin sotkeutuneet vauvan vaatteet käsin, ettei tartteis niiden takia konetta pyörittää. Tuo silityksen vaikutuksen on huomannut varsinin nyt tuolla kirppiksellä, kun silitetty vaate on kyllä ihan erinäköinen mitä ei silitetty.

   Poista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!