Amalian Helmiä

20. huhtikuuta 2016

Askartelutarvikkeiden säilytys kädenulottuvillaMeidän poju on kova askartelija. Hän viihtyy pitkään pöydän ääressä leikaten, maalaten, tehden hamahelmillä tai piirtäen. Suosikkipuuha on ehdottomasti muovailu. Olen tehnyt itse muovailuvahaa ja sitä voittanutta ei ole vaikka useammasta muovailuvahasta onkin kokemusta. Ohje itse tehtyyn muovailuvahaan löytyy tästä postauksesta. 

Askartelutarvikkeiden on löydyttävä läheltä. Pojun askartelu tapahtuu keittiönpöydän ääressä äidin silmien alla, vaikkei aina äidin apua tarvittaisikaan.
Askartelutarvikkeet säilytetään meillä keittiön penkissä.  Nykyisessä penkissä on nukkunut lapsuudessa lasten pappa ja sittemmin meidän esikoinen. Keittiöstä sai väistyä ikean penkki pihakeittiöön tämän tieltä, kun tytöille tuli kerrossänky.
Viimme kesänä maalasin penkkiin liimapuulevystä kannen ja nyt se kätkee sisäänsä muovailuvahat, maalausvehkeet, hamahelmet jne. Minun askartelutarvikkeet on tuolla ompelutarvikkeiden kanssa samassa ja tyttöjen ennemmän taitoa vaativat kuten pienet helmet ovat tyttöjen lipastossa. Tytötvjoutuvat toistaiseksi tekemään helmeilyt suljettujen ovien takia, ettei nuorimmainen vetelisi niitä mahaansa.
6 kommenttia:

 1. Kiva penkki. Meillä oli lapsena samanlainen, mutta pelkäsin usein että kansi tippuu sormille. Ja kansi olikin aika painava.
  Saavatko lapset kannen itse auki?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäi Yrjö taudissa näihin vastaamatta! Eivät saa auki ja toivottavasti ei käy
   vahinkoa. Nyt Alko jännään vaikken oo ennen pelännyt

   Poista
  2. Jäi Yrjö taudissa näihin vastaamatta! Eivät saa auki ja toivottavasti ei käy
   vahinkoa. Nyt Alko jännään vaikken oo ennen pelännyt

   Poista
 2. Kätevän oloinen, mutta meillä varmaan lapset jättäisivät toisen sormet väliin. Itse raivasin eteisen isoon kaappiin kaksi hyllyä lasten askartelukamppeille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti eivät jää sormet alle. Seitsemän vuotta meillä.on ollut jo keittiön penkissä askarteluvermeet, jospa menis toisetkin seitsemän ilman vahinkoa

   Poista
  2. Toivottavasti eivät jää sormet alle. Seitsemän vuotta meillä.on ollut jo keittiön penkissä askarteluvermeet, jospa menis toisetkin seitsemän ilman vahinkoa

   Poista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!