Amalian Helmiä

12. huhtikuuta 2016

Poikien yhteinen vaatekaappi

Järjestin poikien vaatteet samaan kaappin, kun nuorimman vaatteet eivät enää mahtuneet lipastoon.
Puhtaita pyykkejä kaappiin viikatessa nappasin siitä pari kuvaa.
Meidän kaapit on perus 60*60 vaatekaapit. Osasta kaappeja olen ottanut hyllyt pois ja korvannut ne jo olemassa olleilla Ikean Antonius korikoilla. Parempi olisi jos kaapeissa olisi kaappien levyiset rungossa kiinni olevat korit, mutta näin on menty toistaiseksi. Sitten hankin kunnon korisysteemit, kun säilytystila alkaa todella loppumaan.

Poikien kaapin yläosasta löytyy henkaritanko, jossa roikkuu neuletaki, hupparit ja kauluspaidat.
Koreihin mahtuu juuri omiin koreihin molempien paidat, collari- ja trikoohousut, yhteiseen koriin molempien farkut ja paremmat housut ja erilliseen koriin vielä isoveikan aluspaidat.
Sivulla roikkuu koukuista vielä poikien vähäiset roolivaatteet.
Minusta kaappi on aika tehokkaassa käytössä.
Lipastoon siirrettiin molempien sukat, alkkarit ja yökkärit.
Laajennus varaa löytyy viereisestä kaapista, jossa on isoissa Ikean lootissa erikseen molempien poikien "jemmavaatteet". Isoveikan vaatteet siirtyy melkein suoraa pikkuveikalle. 

5 kommenttia:

 1. Meillä on jatkuva pohdinnan aihe tuo vaatekaappiasia, lasten huoneissa kun ei ole ollenkaan kiinteitä kaappeja. Pienempien kohdalla on hyväksi havaittu käytäntö, että vaatteet ovat alakerrassa kodinhoitohuoneessa pyykkikoneen lähellä. Isoimman vaatekuviot ovat edelleen pohdinnan alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos pystyisin niin meilläkin poikien vaatteet olisi kodarissa, kun ei ne niitä valitse vielä itse ja tytöilläkin vois olla siellä. Meillähän ei oo vaatehuinetta 😔

   Poista
  2. Jos pystyisin niin meilläkin poikien vaatteet olisi kodarissa, kun ei ne niitä valitse vielä itse ja tytöilläkin vois olla siellä. Meillähän ei oo vaatehuinetta 😔

   Poista
 2. Tosi mielenkiintoinen ja ajankohtainen postaus.
  Meille valmistui juuri uusi vaatehuone ja sain siireltyä meidän kolmen lapsen vaatteet ihan uusiksi. Sisävaatteet on pääasiassa lasten kaapeissa, mutta kun keskimmäinen muutti yläkerran huoneeseensa vapautui nuorimmaiselle kokonainen vaatekaappi alakerrasta. Ulkovaatteet on nyt sitten säilytyksessä uudessa vaatehuoneessa, johon tuli isot tangot henkaritavaroille ja hyllyt kengille. Talvivaatteet tietysti tällä erää. Ensimmäistä kertaa 8 asuinvuotemme aikana (muutimme tähän 8 vuotta aitten) olen täysin tyytyväinen järjestykseen!

  VastaaPoista
 3. Kiva kurkata teidän poikien vaatekaappiin! Nämä postaukset on aina mun lemppareita ;) Meillä on ollut jo viime elokuusta asti talo myllerryksessä. Aloitettiin huoneidenvaihto-operaatiolla, jota seurasi vaatekaappien&-huoneiden vaihtamiset. Kun vihdoin alkoi näyttää hyvältä, keksivät 6- ja 4-vuotias haluavansa yhteisen huoneen takaisin! Nyt on taas vähän muuteltu huoneita (ei tosin yhtä paljon kuin syksyllä), mutta vaatekuviot on vielä muuttamatta. Vaaterintamalla oon sen sijaan ahkeroinut ulkovaatteiden kimpussa eli pessyt talvea pois ja siirtänyt kevättä tilalle. Kyllä se on aina kova urakka ja isossa perheessä vielä kovempi. Nyt on taas järjetön vaatekeko yläkerran aulassa odottamassa siirtoa vintille ja vaatehuoneeseen.

  Silloin kun pikkupojilla oli viimeksi yhteinen huone, säilytin heidän tankovaatteitaan yhteisellä tangolla vaatekaapissa. Koska tykkään samistella, oli mielestäni tosi kätevää hakea sieltä aina yhdellä kerralla molempien paidat tai liivit tai mitkä milloinkin. Nyt se kaappi on siirtynyt kokonaisuudessaan kuopukselle.

  VastaaPoista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!