Amalian Helmiä

24. huhtikuuta 2016

Yrjö kylässäVatsatauti on yksi ankeimmista sairastettavista, jos nyt mikään tauti on kiva.
Hyvä puoli oksennustaudissa on se, että yleensä se on nopeasti ohi.
Nyt pääsin sairastamaan sitä, kun isimies oli ulkomailla työmatkalla. Onneksi yleensä se tulee yöllä, niin nytkin. Sain ihan rauhassa sairastaa, kun lapset nukkui. Yöunet jäikin sitten minimiin ja seuraava päivä oli hiukan taistelumeininkiä.


Miten minusta tuntuu, ettei omassa lapsuudessa mokomaa nykyään lähes joka keväistä vitsausta ollut?
Meillä se on vieraillut tasaisin väliajoin muutamaa kevättä lukuunottamatta, kun meillä on ollut lapsia. Ensimmäisen kerran, kun odotin esikoista viimeisillään - ihan kivaa isonmahan kanssa. Tosi kivaa, myös pahimman raskauspahoinvoinnin aikaan tai niin, että molemmat vanhemmat on sairaana, mutta lapset ei. Kokeiltu on myös ihan pienen vauvan kanssa ja siinä samassa oli yksi lapsista sairaana, joka joutui lopulta tiputukseen.

Muuten ollaankin aika vähillä päästy tämä kevät (koputtaa puuta XXX).
Onko muilla sairastettu?4 kommenttia:

 1. Niin paljon sitä kuuluu tosiaan olevan liikkeellä, että "löyhässä hirressä" sitä täällä odotellaan. Pakastimeen on hamstrattu mehujäätä ja kaappiin suolaisia sipsejä ja maitohappobakteereita. Lapsille jankkaan kyllästymiseen asti käsienpesusta jne... (teen sitä kyllä aina) ja vadit odottavat valmiina sänkyjen alla. Meille tuo tauti on rantautunut suhteellisen harvoin - noin parin vuoden välein - mutta silloin kun on tullut, on ollut tosi inhottava ja pitkäkestoinen. Viime vuonna selvittiin, joten kai se olisi tänä keväänä sen aika...

  Itse kyllä muistan sairastaneeni mahatautia leikki-ikäisenä ja pikkukoululaisena suht. usein (eräskin joululoma tai kevätleiri tuli vietettyä niissä merkeissä), mutta äitini olikin perhepäivähoitaja, joten ehkä altistus oli sitä kautta kotona keskimääräistä suurempi. Sitä olen kyllä ihmetellyt, että siinä missä itse lapsena selvisi yleensä yhden yön ykäämisellä, kestää vastaava tauti nyt omilla lapsilla tuskastuttavan kauan, yleensä monta päivää. Mistä lie johtuu se.

  Mekin ollaan taas vaihteeksi pojan kanssa sairauslomalla, mutta taas ihan kuumeen vuoksi vain. - MY

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu, että nyt kaikki taudit rajumpia. Vaikka nyt säästyttiin mielestäni vähällä... Ehkä se vaatii toisen kierroksen, toivottavasti ei. Meillä kans viime talvi oli väli vuosi ja luulin valkopippurin syönnin auttaneen, mutta nyt ei auttanut vaikka söin niitä pussi tolkuton. Paranemisia teille!

   Poista
  2. Tuntuu, että nyt kaikki taudit rajumpia. Vaikka nyt säästyttiin mielestäni vähällä... Ehkä se vaatii toisen kierroksen, toivottavasti ei. Meillä kans viime talvi oli väli vuosi ja luulin valkopippurin syönnin auttaneen, mutta nyt ei auttanut vaikka söin niitä pussi tolkuton. Paranemisia teille!

   Poista
 2. Kyllä se meilläkin on vieraillut, lapsissa, liki joka kevät. Me aikuiset ollaan säästytty vuoden -13 rajua noroa lukuunottamatta. Nyt alkaa naapurit olla taas kaatuneena mahatautiin joten onpa kumma ellei se pian ole jo meilläkin... Kun nyt ei vaan tulisi nuorimmaisen synttäreille äitienpäivän aikoihin...

  Suloisia poikia!!!!

  VastaaPoista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!