Amalian Helmiä

17. kesäkuuta 2013

Retki Oulun yliopiston eläinmuseoon ja kasvitieteelliseen puutarhaan

Viime viikon yhtenä sateisena päivänä teimme retken Oulun yliopiston eläinmuseoon ja kasvitieteelliseen puutarhaan. Retkellä kului helposti reilut pari tuntia. Oltaisiin käyty läheisessä ruokalassa syömässäkin, mutta sattui juuri olemaan pääsykokeet ja hirveästi porukkaa paikalla. Onneksi oli varulta otettu evästä mukaan.

Tyttäret vastaväreissä. Ihan on tyttöjen omaa keksintöä. Kyllä noita housuja etsittiinkin. Aijemmin tilaamani name itit eivät lopulta olleetkaan oikean sävyiset. Onneksi on heti perässä sisko käyttämässä. Nämä sitten mummo löysi prismasta, kun äiti ei alkanut ostamaan lähes viidenkympi P.o Pin housuja. Muut onkin ihan henkkismaukkaa.

Eläinmuseossa oli useampi karhu ja yksi iso hirvi ja tooooosi paljon muita eläimiä.

Osa eläimistä oli ihan vain vitriineissä ja osa oli lavastettu kuten tässä. Oli poikueita ja eri ikäisiä eläimiä. Valtavasti nähtävää, kuten esikoinen totesi.
Päälle pyörähdettiin vielä kasvitieteellisen puutarhan kasvihuoneilla. Sateen vuoksi ei alettu muuten kiertelemään.

Suosittelen käymään jos ette ole vielä käyneet. Tällekkin viikolle luvanneet sadetta.

8 kommenttia:

 1. Minä lounastan siinä viereisessä kuppilassa päivittäin, ja olen nyt kiinnittänyt huomiota siihen, että eläinmuseossa käy erityisen pajon lapsiperheitä näin kesäaikaan :) Kiva lähikohdehan se on - ja varmasti lasten mieleen. Sellainen paikka, jossa voi käydä aina uudestaan! Meille on muodostunut jo perinteeksi käydä siellä vappuna, jolloin biologian opiskelijat järjestävät siellä lapsille tehtäviä palkintoineen.

  Geologian laitoksella pääsee myös ihailemaan erilaisia kiviä.

  Tytöt ovat ihan ranskanpastillien väreissä! :) - MY

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillon, kun minä olin pieni oli yliopistolla ihan eläviä eläimiä ja siellä tuli käytyä. Onko se kivimuseo toiminnassa? Jostain luin, että sen tilat tarvittaisiin muuhun käyttöön? Itse olen siellä käynyt, mutta tuo koululainen varmasti tykkäis.

   Poista
  2. Joo, kivimuseolla ei ole enää tiloja, mutta vitriinit + kivet on nyt laitoksen käytävillä, ja siellä niitä pääsee katsomaan. - MY

   Poista
 2. Kivasti vastavärivaatetus tytöillä! :)

  Itse kans vasta muistin tuon eläinmuseon, että voisi tyttöjen kanssa siellä käydä. Itse lapsuuteni viettänyt siellä lähistöllä ja useamman kerran tuli käytyä tuolla museossa ihan vaan kavereidenkin kanssa.
  Kasvitieteellinen on kyllä ihana paikka. Varsinkin jos sattuu olemaan kaunis ilma, että ulkona voi myös ihastella kasvillisuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy tehdä eri retki paremmalla ilmalla sitten sinne ulos. Mekin asuttiin aika lähellä, kun olin lapsi joten eläimet ja kasvitieteellinen tuli tutuksi. Tuossa aijemmin jo mainitsin, että silloin ylipoistolla oli eläviä eläimiä. Muistan ainakin karhun ja lintuja.

   Poista
  2. Juu itse muistan myös ne elävät eläimet. Karhu jotenkin jäänyt selvästi mieleen.

   Poista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!