Amalian Helmiä

17. helmikuuta 2014

Tossut päiväkotiin

Ensimmäinen päiväkotipäivä oli pojalla mennyt loistavasti. Päivällä tuli äidille viestiä, että hyvin menee, ei ole itkenyt, leikkii ja naureskelee vain.
Hakemaan, kun meni oli vastassa touhukas ja iloinen poika, joka alkoi äidille esittelemään päiväkodin leluja. Puuroa oli vähän syötetty, mutta päiväruuan oli ehtinyt itse melkein syödä ennen, kun oli syöttäjä ehtinyt paikalle. Päiväunia jännäsimme, kun on ulkona kotona nukkunut. Maidon oli juonut ja itse kyljelleen kääntynyt, laittanut tutin suuhun ja alkanut nukkumaan.
Onkohan tämä vain alku huumaa? Kovasti kehuivat, että kuin vanha tekijä, mutta saapa nähdä pysyykö näin helppona, kun huomaa, että ei ollut ainut kertaista.

 Hain postista pojalle tossut, jotka torista bongasin. 
Käsittääkseni näitä alkuperäisiä Tintti- tossuja ei enää valmistettaisi, mutta Reino-kaupassa oli kyllä Tinttejä- vähän eri muotoilulla.

Poika steppasi illan ihan innoissaan nämä jalassa. Eivät, kyllä ole ehkä parhaat päiväkotitossut. Etsin ehkä tyttöjen mokkasiinimalliset tossut tai sitten mennään kunnon jarruilla varustetuilla sukilla, kuten tänään, niin on kunnon tuntuma lattiaan.

6 kommenttia:

 1. Hienoa, hyvältähän tuo kuulostaa! Vähän toista kun meillä aikanaan; ekana päiväkotipäivänä kun menin 2,5 v. poikaa hakemaan päiväkodista, niin siellähän se istu ruokapöydässä nyyhkyttämässä ja itki krokotiilin kyyneleitä kalakeittoonsa. Se oli kyllä niin lohduton näky, ettei äiti unohda sitä ikinä!Teillähän voipi olla lopulta ihan hyvä ikä aloittaa totuttelu päivähoitoon. Tokihan sopeutuminen on varmaan paljon kiinni myös lapsen luonteenlaadusta - ja ehkä myös siitä sattuuko olemaan millainen vaihe ja kausi (esim. eroahdistus, vierastaminen) juuri sillä hetkellä menossa. Tsemppiä jatkoon - alku ainakin lupaa hyvää! :) - MY

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole onneksi ollut tuollaista vielä yhdenkään lapsen kohdalla. Rankka olisi lapsi jättää , jos saattaisi kko päivä olla surkeana. Jäppinen on varmasti vielä niin pieni, ettei tajua hommasta vielä.

   Poista
 2. Pienet sopeutuu aika nopeasti mun kokemuksen mukaan. Meillä ainakin kaikilla mennyt ihan hyvin, kun ovat 1-1,5-vuotiaina hoidon aloittaneet. Silti itkua on meillä ilmennyt nimenomaan toisena, kolmantena tai neljäntenä päivänä hoitoon jäädessä, kun ovat älynneet, että pitääkin mennä joka päivä... Pitkin päivää ei onneksi kukaan ole itkenyt ja samalta osastolta laittoivat meillekin äidille töihin perään viestiä ekana päivänä, että hyvin menee. Ihana tapa minusta, rauhoittaa äidin mieltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota jännään, että miten käy kun useampi päivä takana. Pojalla ei tule, kun kaksi peräkkäistä hoitopäivää. Toisaalta isommilla lapsilla olisi parempi jos ovat kunnolla koko viikon, kun aloittavat. Meillä ainakin pääsivät sitten kunnolla hommaan mukaan ja niin ne päiväkodistakin sanoivat. Tuo on tosi hyvä käytäntö ja muutenkin ihana paikka.

   Poista
 3. Kuullostaa huumalta , tosin meillä kuopuksen huuma on vain jatkunut ja jatkunut , päivät päiväkodissa menneet hyvin pääsääntöisesti aina. Eli kyllä se hyvin menee. Siskolla sen sijaan joskus ärsyttää mennä hoitoon ja vähän laittaa hanttiin ym . Mutta kivasti sitten kun sinne päästään. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noilla pienillä se on varmaan helpompaa varsinkin, jos lapsi ei vierasta. En tiedä minkälaista olisi jättää itkevä ja surkea lapsi hoitoon.

   Poista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!