Amalian Helmiä

16. helmikuuta 2014

Vauva päiväkotiin

Meidän vauva aloittaa maanantaina päiväkodin.
Mennään kuukausi kerrallaan alustavasti kymmenen päivää kuukaudessa.
Tytöt aloittivat hoidon paljon vanhempana.
Toivottavasti hoito lähtee hyvin käyntiin, poika on ainakin tosi rohkea ja sosiaalinen tapaus.


Wheatin haalari alkoi käydä pieneksi, mutta onneksi Metsolasta löytyi tosi edullisesti Villervalla haalari pelastamaan lopputalven. Ensimmäistä kertaa meillä joku kasvaa talven aikana niin paljon, että syksyllä isohko vaate on ennen kauden loppua pieni. Sattui niin sopivasti, että haaveilin sinisestä haalarista. 

Kaveri ehdotti yhdistää pukuun punaiset asusteet. Ne löytyi Henkka Maukan alesta. Saappaat on siskon jäämistöä ja kohta sopivat. Vielä ei saappaat jalasssa tarkene, vaikka vesi lentää.

 Siinä odottaa valmiiki pakattu kassi maanantai aamua. Eipä ole meillä ennen meillä pakattu päiväkotiin vaippoja ja tuttia. Tuttia poika onneksi syö vain päiväunille nukahtaessa. Täytyy sanoa hoitajille, että ottavat tutin pois unien jälkeen, ettei kerää pöpöjä sillä.
Reppua on isosiskon vanha. Reppua ei ole hyvä kantaa selässä, mutta hyvä päiväkotikäytössä muotonsa ja kantokahvan paikan takia.
Tossut odottaa postissa hakijaansa, niistä myöhemmin.

Paljon tarkemmin täytyy vaatteetkin merkata, kun eipä poju vielä omistaan osaa yhtään huolehtia. 
Olemme todenneet nuo Ikast etiketiltä blogiyhteistyönä saadut tarrat ja leimasimen huipuiksi.
On kätevä napsia leimasimella nimi vaatteisiin. Tarrat taas pysyy hyvin mm. villasukissa ja ulkovaatteissa. Ulkovaatteista saa tarran napsittua sitten pois, kun myy eteenpäin. Tussilla merkkaan kengät jne.

Useamman vaihtovaatekerrankin näin aluksi pakkaan reppuun. Joustofroteella mennään vaatepuolella.

Päiväkoti oli sattuneesta syystä ainoa vaihtoehto. Omalle/ tutuille sattunut kaikkea sellaista, että päiväkotiin haluttiin (mustelmia puremista, lellittyjä lapsen lapsia, telkun töllötystä jne).

16 kommenttia:

 1. Mustelmia ja puremista sattuu valitettavasti päiväkodinkin puolella :( 12 pientä lasta ja 2-3 hoitajaa,ei riitä aikuisen kädet ja silmät joka paikkaan. Onnea pojalle päiväkodin aloitukseen, toisille aloitus kovempi paikka,toiset sopeutuvat nopeammin. Jokainen omaan tahtiin. Jos tutti tuo lapselle turvaa,niin anna ihmeessä pitää muulloinkin kuin unilla,pöpöistä huolimatta. Ja jos on joku tärkeä unikaveri/turvalelu niin laita mukaan,saa pieni turvallisuudentunnetta itselleen kun jotain tuttua mukana. Ja jos saisi pitää tuttua ja turvallista unilelua/rättiä tms mahdollisimman paljon muutenkin,voi helpottaa aloitusta.
  T.päiväkodin täti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti tulee kuhmuja enemmän mitä pph.lla, kun paljon lapsia. Tarkoitus oli ottaa tärkeä pupu mukaan. Moni tuttu on ottanut Turkin pois kokonaan ennen hoitoa, mutta ajattelin, että olisi liia kova paikka noin pienelle. Kiitos vinkeistä!

   Poista
  2. Heh he - ei oo meidän pienellä turkkia : ) tuolla padillä vastailin autosta. Jos pärjää ilman tuttia niin voihan ne sen ottaa pois ettei turhaa lopota suussa. Tottakait jos itkettää niin saavat sen olla. MOnesti unilla kotonakin unohtuu se tutti suuhun ;)

   Poista
 2. Ompa harmi, että muista hoitomuodoista on kuulunut huonoja kokemuksia:( Mukavaa päiväkotiuraa ja äidille tsemppiä ensimmäisiin päiviin;) t: 3:n T:n äippä, saman kunnan pph

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä uskon, että perhepäivähoitajalla olisi pienen parempi olla, jos voisi itse vaikuttaa kenelle pääsee ;) valitettavasti on jäänyt se käsitys ettei meillä päin voi siihen vaikuttaa vaikka olisi vapaita paikkoja.

   Poista
  2. Kiitos tsempeistä, ite aloitin työt jo kk sitten joten tällainen hidas aloitus.

   Poista
  3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  4. Meillä on aivan mahtavat kokemukset päiväkodista. Nyt vaan jännää eri tavalla, kun pitää noin pieni laittaa, mutta tutustumisessa jäi tosi hyvä mieli :)

   Poista
 3. meillä on didrikssonin tummansininen haalari, missä on myös punaista. aattelin eka punaisia asusteita, mutta päädyin sinisiin rukkasiin ja vaaleisiin pipoihin, ja pinkkeihin (vai fuxia) rukkasiin&pipoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa puvussa on tuo punainen tähti niin siitä se idea sitten lähti ;)

   Poista
 4. Onnea päiväkodin aloitukseen pienelle! :)

  Meidän pieni aloitti syksyllä päiväkodin vuoden ikäisenä ja hyvin viihtyy. Isommat sisarukset ovat siellä henkisenä tukena; tosin molemmat vanhemmat ovat omissa ryhmissään. Kuopus on toinen meidän lapsista, joka on aloittanut päiväkotiuran n. 1 vuotiaana, 3 päiväinen viikko alkuun ollut kummallakin. Kumpikin sopeutui pk-arkeen hienosti, siinä varmaankin tuki myös se että osasivat aloituksen aikaan jo kävellä hyvin ja liikkua muutenkin ketterästi. Tuon ikäiset yleensä sopeutuvat varsin mukavasti, varsinkin kun kyseessä ei ole esikoinen vaan vähän menevämpään arkeen tottunut perheen pienin.

  Tsemppiä huomiseen ja uuteen arkeen totutteluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi minun ei tarvitse poikaa viedä vain hakea. Onneksi poju ehti oppia kävelemään, vaikka paljon siskojaan hitaammin alkoikin. Nyt ei jää niin kovasti jalkoihin ;)

   Poista
 5. Ihana pieni mies <3
  Valtavan paljon onne ja tsemppiä päiväkoti tielle!!! Hyvin se lähtee sujumaan <3 pienet sopeutuu ihmeen hyvin hoitopaikkaan ja yleensä aika nopeastikkin:) Tottakai sitä jokainen vanhempi haluaa parhaan mahdollisen hoidon omalle lapselleen!!
  Kurjaa kun teillä huonoja kokemuksia perhepäivähoidosta):
  Itse olen pph, kylläkin nyt keskityn oman 10kk tyttären hoitoon kotona, mutta suunnitelmissa palata takaisin hoitamaan lisäksi muidenkin pienokaisia:) se on vaan niiin mun juttu <3
  Mutta kaikkea hyvää teille!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kutsumus on minusta tärkeä, kun tehdään töitä ihmisten kanssa - eritoten pienten ihmisten :)

   Poista
 6. Ompas kivan näköinen haalari! Meillä esikoinen aloitti päiväkodissa 1,5- vuotiaana ja kolmonen aloittaa todennäköisesti saman ikäisenä. Hyvin meni kaikki esikoisella ja luotan siihen että kolmannellakin menee. Ihan samoista syistä mekin laitoimme päiväkotiin, eikä edes harkittu perhepäivähoitajaa. Vaikka ryhmä on isompi, hoitajia on per lapsi yhtä monta kuin perhepäivähoitajalla. Mekin olemme kuulleet huonoja kokemuksia ja tuntui että päiväkodissa sisäinen tarkkailu pelastaa ainakin pahimmilta ylilyönneiltä. Plussa oli meistä myös se, että ryhmässä kaikki lapset ovat samanikäisiä, kun taas pph:lla ryhmässä on eri ikäisiä ja pelotti että taapero jää isojen jalkoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän aivan loistavia perhepäivähoitajia, mutta saadappa lapsi juuri sille. Meillä oli tytöt niin isoja, kun menivät hoitoon niin silloin vaikutti myös se siihen valintaan ja ihan loistavat kokemukset tyttöjen osalta päiväkodista , joten haluttiin samaan paikkaan.

   Poista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!