Amalian Helmiä

6. helmikuuta 2014

Minäkin haluan, kun muillakin on

Tai sitten ei. Meillä ei tuota lausetta kovin usein kuulu. En sano, että ei koskaan, mutta en juuri muista niin kenenkään sanoneen. Sen muistan, kun kyselin tytöllä ekaluokalla , että minkälaisia vaatteita muilla on - tarkoitus oli tiedustella lähinnä onko kaikilla ulkoiluhousut jne. - vastasi tyttö jotain minkälaisia vaatteita kaikilla on, mutta eihän hänellä tarvitse sellaisia olla?

Väkisin tulee trendejä seurattua ja hankittua sitä kauden "muotia" ihan tarjonnan takia, mutta toki sitä mikä miellyttää omaa silmää. Sitä on sitä sukupolvea, että kaikilla piti olla levikset jne, joten ehkä sitä sai siittä jonkun ähkyn. Nyt on monia tyylejä, joten pystyt luovimaan  kaikkien seassa.
Ehkä sitä hieman koittaa olla vastarannan kiiski ja yrittää haroa sitä vastan mitä kaikilla on - ainakin teoreettisesti - yrittää :)Tästä tuli mieleen ihan ohi aiheen, että onko joku asia mihin olet saanut idean minun tai jonkun muun blogista? 
Esimerkiksi Sunkorun äidin korutoiveet postauksen jälkeen kaveri sanoi menneensä seuraana päivänä ostamaan postauksessa olleen korun. Toinen kaveri taan oli keksinyt sen perusteella yhdistää kaksi vanhaa korua.

Niin se siis miksi tämä koko juttu tuli mieleen on kun taas odotellaan uusien malistojen julkaisua esimerkiksi  Pompilta. Niin minua vaivaa, kun tuossa minun olkapäällä pomppii sellainen ärtynyt pikku ukko joka korvaan supattelee.En haluaisi sen vaikuttavan minuun, mutta minkäs teet.
Niin siis minua jotenkin eniten harmittaa, kun Pompista on tullut niin supersuosittu. Siitä on vähän mennyt maku verrattuna siihen, kun muut täällä ei sitä tienneet. Nythän moni tunnistaa heti, että nuo on Pompin, kuten miikkarin on tunnistanut jo pitkään. Siis ei kaikki tietysti, mutta ei ole sama asia, kuten vaikka vielä kaksi vuotta sitten. Siltikin minä niistä edelleen tykkään ja pidän ihan innolla kutsuja, mutta ehkä se kirkkain hohto on sen suosion myötä himmentynyt.

Nyt kiehtoo kaikki kotimaiset ja pienten yrittäjien jutut. Tai jos ostaa vaikka Pomppia niin sitten esittelijän kautta niin siitä saattaapi se tuttu hieman hyötyä :)

Eikä sillä jos jossain tulle Pomppi puheeksi, niin minulla takuulla kielen kannat irtoaa, kun sitä ylistän ja kehun ;)On hienoa, että lastenvaatteiden tarjonta on lisääntynyt ja on vaihtoehtoja. Paljon on markkinat muuttuneet jo siitä, kun esikoinen oli vauva. Silloin oli oikeasti hankala löytää nättejä lastenvaatteita. Toisaalta minun hurahtaminen tapahtui hetkeä myöhemmin.
Mutta ei siitä ole, kuin hetki, kun mies toi Po.Pia työmatkoiltaan tai lomareissuun tehtiin mutka, jossa mamma pääsi Poppailemaan. Nyt niitä saa vaikka kotiovelle netistä :)Ps. Mikä minuun on iskenyt, kun tällaisia paasauksia sisuksista kumpuaa - huh hu, koittakaa kestää!!! Ei oteta vakavasti ;)12 kommenttia:

 1. Niin Pompin suosion lisäksi laatu on kärsinyt aika paljon. Paljon tuli viime kaudelta selvää virheellsitä tai kakkoslaatuista vaatetta minulle ja parille ystävälle. Sattumaa vai ei, mutta ensimmäinen yli pari vuotta sitten tilaamani tunika ja mekko on edelleen käytössä, ja saumat on siistit ja suorat.
  Ja mielestäni hinnatkin on nousseet sen verran, että ajattelin etsiä jotain muuta niiden tilalle. Kauniita vaatteita ne on edelleen silti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella monella minunkin kutsuilla olleilla meni vaatteita reklamaatioon :/ Minulle ei ennen viime syksyä ole tarvinnut mitään palauttaa. Kieltämättä se vähän lannistaa myös tuota hehkuttamistani .

   Poista
 2. Minä olen myös tykännyt pompista tooodella paljon, mutta nyt syksyn mallisto ei innostanut tilaamaan kuin viime tingassa muutaman vaatteet -70% alesta.. kevät näyttää hyvälle, mutta en siitäkään tiedä olenko heti etunenässä tekemässä tilausta. Ja ne vanhat pompit ovat TODELLA hyvässä kunnossa edelleenkin.. saa nähdä miten käy syksyn malliston vaatteille kunhan päästään niitä käyttämään. Kyllästynyt olen me&I vaatteisiin ja mini rodiniin, koska niitä näkee niin paljon ja ne ovat liian tunnistettavia... onkohan sama edessä myös pompilla? Itsekin olen tässä miettinyt, että mikä on SE seuraava merkki ja juttu lasten vaatteissa mikä saa sydämen sykkimään.... Täytyy vain toivoa, että se mikä aiheuttaa sydämen sykkeen nopeutumisen tulevaisuudessa on suht edullinen :D Ovatko ne sitten nuo uudet suomalaiset pienyrittäjien vaatemerkit? Jos joku voisi kertoa niin ei tarvitsisi itse pähkäillä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nythän ovat luvailleet, että uusi mallisto olisi entisen pompin kaltaista, jospa niin olisi. Pompissa on se ollut ihanaa, että ovat olleet valtavirrasta poikkieavi, mutta ovatpa muut ketjut niitäkin matkimaan. Onhan näiät papua ja gugguuta, jotka on nousu kiidossa, mutta ei yhtään tuollaista vähemmän räväkkää... saapa nähä.

   Poista
 3. Mullakin on vähän samoja aatoksia tuosta Pompista. Suurin innostus on hälventynyt yleistymisen myötä, mutta vielä ihan kivoja vaatteita (ainakin äidin mielestä) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu onhan niillä ja tosiaa ainakin äidin mieleistä - suurin taantuma lienee lapsilla itsellään :)

   Poista
 4. Itsekin muistan kun eka kerran Pompin vaatteita ostin ja joku ihasteli sitten että mistä tuollaisia saa.. ja kun kerroin tilanneeni Tanskasta niin taisi joku siihen älähtää että onpa vaikeaa.. no ei ole enää. Tosin monia sellaisiakin tunnen joille riittää paikallisten kauppojen valikoima. Miksei se meillekin riittäisi mutta kun haluan jotain erilaista ettei kaikki kulje samanlaisissa vaatteissa :P Vaan niinhän se on että kun näiden vaatteiden osto helpottunut kotikutsujen, verkkokauppojen myötä niin eihän ne enää niin erilaisia ole. Että ymmärrän kyllä täysin pointtisi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valtaosallehan riittää ihan lähikaupan valikoimat ja siinähän ei ole mitään. Itse en kiinnitä huomiota, kun kauniisiin vaatteisiin - vain silloin kiinnitän huomion jos on tilanteeseen epäsopivat vaatteet, vaikka kulkee kesäkengillä ilman toppahousuja pakkasella. Jokaisella on omat kiinnostuksen kohteensa ja minun hörhöilyäni on nämä :)

   Poista
 5. Mullakin on kiinnostus Pompin vaatteita kohtaan laimentunut. Oli mukavaa kun tytöllä oli jotain erilaista. Meille on kyllä sattunut yleistymisen jälkeen kotiutumaan useampi huonolaatuinenkin vaate, joten ei ole senkään puoleen innostanut. Nytkin tilasin vasta 70 prosentin alella ja ostoskoriin klikatut kivoimmat ja tarpeellisimmat jututkin ehti loppua ennen kuin ehdin maksamiseen asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime kaudesta ostin ne toppavaatteet ja niihin ollaan kyllä oltu tyytyväisiä, enkä vielä kenelläkään muulla ole samanlaisia nähnyt, mutta niitäkin on tulossa :) Tuo alehuuma oli kyllä huikea! Kävin kurkkaan muiden maiden pomppia ja esim saksassa oli -50 alessa lähes kaikkea jäljellä.

   Poista
 6. Noista Pompeista olen ajatellut samoin kuin sinä. Ostin niitä verkkokaupasta tanskaksi jo aiemmin, kun ei juuri muilla ollut. Mutta nyt niitä on kaikilla, enkä enää oikein lämpene,vaikka vaatteet ihan kivoja edelleen onkin.
  P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eikö ole jännä? Mukavahan se on kun tuollaset kivat edukkaat vaatteet on nyt kaikkien saatavissa, niin oa kiinnostus lakkaa. Kivojahan ne on ja edelleen niitä hehkutan ja kutsuja odotan innolla (joista ehkä tilaan yökkäreitä, sukkia ja pikkareita :) )

   Poista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!