Amalian Helmiä

31. lokakuuta 2015

Karmivaa halloweenia!

Vielä yksi halloween höpötys ja sitten rauhoitutaan pyhäinpäivän viettoon.
Tuossa aamukahvin lomassa pisti silmään toteamus, että muistakaa halloweenin varsinainen merkitys muistaa vainajia - Daa! - jollakin mennyt puurot ja vellit sekaisin. Itse en pakanallisena sadonkorjuun ja henkien karkoitus juhlassa mummuani muistelisi. Itse en ole kelttiläinen, joten meillä juhlittiin ihan lasten ilosta ja tänään muistellaan vainajia pyhäinpäivän merkeissä. 

Kaksitoista  koulukaverusta juhli meidän pimeällä pihalla eilen illalla.  Illat onkin jo hurjan pimeitä, joten laitoin jo talvivalot tuomaan vähän valoa pihalle. Siltikin sain aarteen etsintää haastetta ja tovi meni tyttöjen etsiessä pihalle pakasterasioihin piilotettua sana-arvoitusta. Pelkäsin päivän valossa hyvin näkyvien rasioiden löytyvän helposti, mutta pimeässä taskulampun piti osua heijastimeen ennen löytymistä. 
Sana-arvoituksen selvittyä täytyi tunnustella lapamatoja ja rotan räkää - eli keitettyä spagettia ja liivatteella hyydytetyä vettä ;) Lopuksi piirreltiin vielä sokkona ja tietysti herkuteltiin.

Vain ledikynttilöiden valossa kattaminen toi haastetta ja kuvatkin kattauksista otin melkein sokkona. 
Tarjolla oli tyttöjen leipomia hämähäkkimuffineita (turkinpippurimuffineita) ja limaotuksia (mokkapaloja koristeltuna valkosuklaalla kuorrutettuja vaahtokarkkeja), sekä aiheeseen sopivia karkkeja, keksejä ja sipsejä.

Täytyy vielä kertoa, että terasille siirtämäni ilmapallo-hallaharso kummitukset olivat liiankin uskottavia ja ihan selkäpiitä karmi, kun ne leijailivat tuolla terassilla kääntäen kasvona välillä minuun. Silloin karisi tältä arkajalalta juhlinnan jälkeinen väsymys, kun isimieskin oli pitkälle yötä töissä. Onneksi mummi ja pappa olivat vauvan vahtina, koska omat haasteensa pihakeittiössä järjestetyissä juhlissa, kun pitää laukata sisällä ja ulkona

On ne nuo lastenjuhlat ihania! Seuraavaksi juhlitaan pojan synymäpäiviä ja sitten onkin lastenjuhlat juhlittu. Lastenjuhlia onkin tälle vuotta meillä riittänyt, kun syntymäpäivien lisäksi on järjestetty ystävänpäivä ja koulunaloitusjuhlat ja nyt vielä nämä halloweenit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!