Amalian Helmiä

15. lokakuuta 2015

Lähiruokaa REKOsta

Tänään on taas REKO päivä, eli lähi- ja luomutuote päivä. Moni paikkakunta tuntuu saaneen ihan viime aikoina oman Rekonsa. Täälläkin on nyt pari kuukautta sellainen toiminut ja päästää nyt toista kertaa noutamaan oman tilauksemme. 
Eli Rekohan on Reilua kuluttamista suoraan tuottajalta kuluttajalle ilman välikäsiä

KUINKA REKO TOIMII
1. Ylläpito ilmoittaa paikan, päivän ja kellonajan jolloin ruuanjako tulee tapahtumaan. Ruuanjakotilaisuudet järjestetään 2vko välein.
2. Alueemme tuottajat (luomu- ja lähiruoka) lisäävät myynnissä olevien tuotteidensa tiedot ja hinnat ryhmän seinälle. Tuotteet saattavat vaihdella sesongin mukaan.
3. Kuluttaja ilmoittaa tuottajan ilmoituksen alle paljonko ja mitä tuotetta hän haluaa ostaa. Ilmoitus on ostolupaus!
4. Tuottajat ja kuluttajat tapaavat ylläpidon ilmoittamassa paikassa, sovittuna aikana.
5. Kuluttaja maksaa tilaamansa tuotteet suoraan tuottajalle. 


Viimeksi haimme Linnunradan tilan hamppuöljyä, Luukisen hunajaa ja Kujanpään ylämään karjan lihaa. Nuo Tyrnävän myllyn jauho ja ryynipussit ovat pottumarkkinoiden tuliaisia.
Kohta lähdemme hakemaan pottua, porkkanaa ja jugurttia torilla olevasta jakotilaisuudesta. Samalla tulee ulkoiltua ja tehtyä mukava pieni kävelylenkki lasten kanssa.4 kommenttia:

 1. Kannatettavaa panostusta lähiruokaan ja tuottajiin! Meillä ostetaan liha suoraan tilalta, jossa kasvatetaan luomuna Limousine härkää. Nyt juuri odottelen seuraavaa teurastuspäivää, että saadaan lihapulliin raaka-ainetta. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollakin olisi Limousinea, mutta tuohon ylämään karjaan ollaan ihastuttu. Nyt lähti mukaan vielä luomu possuakin niin saadaan tänään sitten, kunnon lähi-luomu päivällinen.

   Poista
 2. Mun pitäs kans ottaa itseä niskasta kiinni ja tutustua valikoimaan. Mukava, kun toiminta lähti täällä käyntiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen - olisi hyvä, että saataisiin se pidettyäkin täällä.

   Poista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!